reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

A jednak na dworze nie jest super ciepło mimo słoneczka. Wczoraj było pochmurno, ale było 100 razy cieplej niż dzisiaj, ale dziś przez ten wiatr jest chłodniej bo wieje niemiłosiernie .....
Ja na szczęście mam zaparcia co jakiś czas, ale rzadko więc daję radę ale tym które to męczy częściej to życzę aby jak najszybciej ustąpiło .... :-)

reklama
Witam piątkowo :-)

Gratuluję wszystkim mamusiom które poczuły już swoje maleństwa!!

Ja też od czasu do czasu miewam zaparcia, mi pomagają suszone śliwki.

Wczoraj się strasznie męczyłam , noc też nie przespana , tak mnie w podbrzuszu ciągnęło niemiłosiernie że żadna pozycja do leżenia nie była dobra, mąż mnie pocieszał że to nasze bobo się wyciąga, a dziś jak ręką odjął. wszytsko minęło i teraz się martwię czy wszystko w porządku, boli żle , nie boli też źle, zrozum tu kobietę w ciąży:-)

Wczoraj na wieczór miałam swoją pierwszą zachciankę !! Do tej pory tak nie miałam. Tak mi się lodów Grycana zachciało, że szok i to konkretnie tych żadnych innych, czułam ich samk w usatch. Mąż się śmiał gdzie mi o 21 znajdzie takie lody, ale poszedł do nocnego i były truskawkowe !! Kochany !! Zjadłam parę łyżeczek i normalnie błogość, tego mi było trzeba:-)

Dziewczyny mam pytanie odnosnie kremu do twarzy. Pisze tutaj bo nie znalazlam odpowiedniego watku do ktorego moglabym przykleic to pytanie.
Otoz jak zapewne nie jedna z Was zmagam sie ze strasznie sucha skora. Z cialem sobie juz radze, kupilam olejek dla kobiet w ciazy ale o tym pisalam juz gdzies i jest naprawde super. Skora nawilzona przez caly dzien. Nie mam niestety zadnego pomyslu na krem do twarzy.:baffled:
Znacie, uzywacie moze obecnie jakis krem do twarzy, ktory dobry jest dla kobiet w ciazy, ktore cierpia na suchosc skory? ( wiem ze nie kazdy moze byc uzywany ze wzgledu na szkodliwe dla dziecka skladniki w nim zawarte). Bede wdzieczna za Wasze rady. Jade dzisiaj do Polski wiec bede mogla sobie od razu kupic :-)

Ostatnia edycja:
Bluetooth
ja ostatnio używam na twarz emulsji do ciała z rossmana z babydream, jak dla mnie super, jedyny krem jaki mi sie ostatnio sprawdza. Wcześniej używałam różnych dla dzieci, nivea bambino ale ostatnio nie dawały rady.

Bluetooth - ja na suchą skórę z którą zmagałam się już długo przed ciążą kuiłam sobie zestaw z Body Shopu, tzn. peeling truskawkowy z prawdziwymi pestkami truskawek żeby usuwać wszystko co suche i maseczkę głęboko nawilżającą, pięknie pachnie i nie mam takiego problemu, a krem używam zwykły Ziaja oliwkowy.

wybaczcie ale nie będę więcej czytać, byłam u dentysty, ogólnie babka znalazła niewielką dziurkę ale z drugiej str twarzy, i mówi że to na pewno nie przyczyna bólu, więc jednak wszystko idzie od zatok... cholera a po skierowanie do laryngologa dopiero w pon mogę iść bo dziś już lekarka miała komplet i nie rejestrowali. Masakra, łeb mi aż pulsuje i mega kręci się w głowie, jak naćana chodzę i jeszcze z ogromnym bólem głowy...

Dziewczyny kiedy zaczął Wam rosnąć brzuszek?
Witajcie popołudniem!!!! ja miałam juz widoczny brzuszek dwa tygodnie temu.
Miniaaa super ta spódnica chyba też się skuszę!!!
Bluetooth też mam ten problem i jak na razie używałam oliwki wieczorem ale trzeba się rozejrzeć za jakimś dobrym kremem.
Zaczął mi się długi weekend poniedziałek wolny, zaplanowane lenistwo.
Też już bym chciała poczuć ruchy dziecka na razie czasem mam tylko takie łaskotanie ale cóż jeszcze trochę.

Bluetooth ja też mam straaszny problem z suchą skórą i jak na razie nie znalazłam odpowiedniego kosmetyku. Ostatnie tygodnie smaruję się balsamem z serii AA do bardzo suchej skóry i chyba jest lekka poprawa, ale nadal łuszczy mi się brzuch normalnie jakbym łupież miała:szok: I na plecach przy krzyżu to samo. Na twarzy z kolei jestem wypryszczona jak nie wiem co i piecze mnie i swędzi, koszmar. Nigdy nie miałam problemów z cerą i teraz przyszło z nawiązką:wściekła/y: Czytałam, że mycie rumiankiem pomaga i już kupiłam, od dzisiaj będę testować, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pogoda się trochę zepsuła. Byłam na spacerze i małych zakupach, ale deszczyk kropił to w miarę szybko wróciłam i kawkę piję, bo głowa pobolewa.

Ruchów dziecka nie czułam i nie spodziewam się prędko, bo raczej ogólnie mało brzucha widać choć nie wiem czy to ma znaczenie odnośnie odczuwania ruchów. Troszkę zazdroszczę mamusiom, które już czują..;-)

reklama
Witajcie popołudniem!!!! ja miałam juz widoczny brzuszek dwa tygodnie temu.
Miniaaa super ta spódnica chyba też się skuszę!!!
Bluetooth też mam ten problem i jak na razie używałam oliwki wieczorem ale trzeba się rozejrzeć za jakimś dobrym kremem.
Zaczął mi się długi weekend poniedziałek wolny, zaplanowane lenistwo.
Też już bym chciała poczuć ruchy dziecka na razie czasem mam tylko takie łaskotanie ale cóż jeszcze trochę.

No mnie właśnie też coś tak łaskocze i nie wiedziałam, czy to Małe w brzuchu czy po prostu mnie skóra swędzi, ale świetne uczucie to jest;-) Przyznam się, że nawet nie myślałam, że to może być dzidziol, ale takie gilanie coraz częściej mi się zdarza, zwłaszcza jak coś robię a potem usiądę i odpoczywam to łaskocze niesamowicie:) Drapie się jak oszalała i za chwilę swędzi na drugiej stronie brzucha..

Do góry