reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Witam piatkowo wszystkie ciazowki :-)

ja jakoś dalej nie mam motywacji do niczego:-( dziś byłam u lekarza w sprawie swoich zatorów na jelitach dostałam tabletki... zobaczymy czy coś pomogą!!!!

wczoraj przyszły moje spodnie i spódniczka jeansowe i są rewelacyjne super pasują... gumy są fajne rozciągliwe i regulowane i za te dwie rzeczy zapłaciłam 110 zł!!!!

Miniaaaa, trzymam kciuki zeby tabletki pomogly. Ja raz na jakis czas mam jedno-, dwu-dniowe zaparcia i wtedy tak mnie kiszki bola ze zwijam sie z bolu. Wczoraj wlasnie mialam taki dzien. Wieczorem to myslalam ze umre normalnie....:baffled: balam sie tez czy mojemu malenstwu to nie zaszkodzi, bo strasznie mnie zwijalo przy tych bolach. Na szczescie po godzinnym posiedzeniu wyprulam z siebie wszystkie posilki ktore w ciagu ostatnich 2 dni wpozylam. Staram sie jeszcze nie brac nic na zaparcia ale jak tak dalej pojdzie to chyba poprosze swoja gin zeby mi cos przepisala.

Pochwal sie, gdzie kupilas spodnice? Ja chcialabym sobie wlasnie taka dzinsowa krotka ale ciazowa kupic.

Co do ruchow to ja od jakiegos czasu szczegolnie czuje jak leze na boku. Takie dziwne uczucie jakbym miala kamien albo jakas zabke wewnatrz :-)
Gratuluje wiec wszystkim, ktore tez odczuwaja swojego malucha.
W nastepny czwartek wizyta u ginia, juz sie nie moge doczekac, zeby zobaczyc malenstwo. Jak uroslo i moze co ma miedzy nogami :-)

reklama
Witam się i ja piątkowo! Dzisiaj na szczęście w domu, urlop taki w kratkę, wczoraj w pracy, dzisiaj dom, poniedziałek też muszę jechać do pracy...Także żebym się nie rozleniwiła za bardzo to mi ustalają co drugi dzień;-) U nas pogoda okropna, niby ciepło, ale zachmurzoine i tak się na deszcz zanosi... Oby weekend był ładny i słoneczny..
Miłego dnia pozdrawiam

witam się i ja w ten pochmurny dzień:) humor nijaki... muszę się pochwalić że wczoraj coś poczułam:) mój m też czuł nie jestem pewna że to na 100% ruchy ale mam nadzieje że to maleństwo...

Dzień dobry. Ja też dziś w domku, choć od rana remontują coś na klatce i już zdążyli popsuć mi humor ciągłym wierceniem i stukaniem. Zamówiłam sobie wczoraj pierwsze spodnie ciążowe, na razie dresowe do łażenia po domu i pewnie nie tylko, jak będzie gorąco. Brzuch jeszcze ledwo widać, ale jak się mierzyłam to od początku ciąży przybyło mi 5cm w brzuszku i zwykłe spodnie troszeczkę cisną choć nie bardzo.

Lecę coś zjeść w końcu, brzuszek się dopomina.

Witajcie. I pogoda u nas się popsuła ale i tak zamierzam wyjść na dworek z synkiem. Co do kreski to ja mam jeszcze z pierwszej ciąży pomału mi zanikała i jaśniała ale jeszcze jest widoczna i pewnie teraz zacznie nabierać znowu barwy. A rano się kiepsko czułam było mi słabo i musiałam chwile poleżeć ale na szczęście mi to minęło.
Witam piątkowo , pochmurno i deszczowo za oknem ale mój humor jest odmienny przynajmniej na tą chwile.
Wczoraj wieczorem jak sobie leżałam czułam mojego dzidziusia, wcześniej też czułam bąbelki - myślałam że sobie wmawiam te ruchy. Wczoraj było bardzo mocno czuć i długo :-) Mój K też czuł te ruchy śmiał i cieszył jak dziecko :-)
Teraz co chwila przykładam ręce i czuje Maleństwo :-D już zapomniałam jakie to miłe uczucie :-)
Pozdrawiam Was wszystkie - gratuluje tym mamom co czują Maleństwa i życzę pozostałym podobnych wrażeń :-)
Gratulacje:tak:

Cześć piątkowo..i deszczowo. Leje u nas od rana, zresztą w nocy tez padało..niby ciepło, bo ponad 10 stopni..ale pada..
Mężuś rano o 7 zameldował sie w domku:-)

Wiecie, ze ja myslałam, że każda kobieta ma krechę w ciązy..ale czytam Was i widzę, ze nie..

Dzisiaj do pracy po 2 tyg wróciła kumpela i mwi do mnie..ale przytyłaś..tzn. urosłaś..czyli rosnę w oczach:szok: wczoraj też byly u mnie dwie kumpele, to też w szoku, ze taki brzuchol już mi odstaje..no odstaje:-)
Gdzieś słyszałam że przy kolejnych dzieciach to szybciej się zaokrągla brzuszek, np u mnie tak jest.

Witam się rankiem:-)
Pogoda u nas trochę się popsuła tzn zachmurzenie ,ale dość ciepło jest;-)

Co do ruchów to od jakiegoś czasu czuję takie delikatne muskania, czasem leciuteńkie kopniaczki. Już się doczekać nie mogę aż zobaczę to swoje maleństwo:-)

Miłego dzionka dziewczyny:-)
witam się i ja w ten pochmurny dzień:) humor nijaki... muszę się pochwalić że wczoraj coś poczułam:) mój m też czuł nie jestem pewna że to na 100% ruchy ale mam nadzieje że to maleństwo...
NatusiaMa, Bafinka; Gratulacje

Bluetooth ja na początku miałam wielkie zaparcia, nawet do 7 dni. Ginekolog polecił mi zmianę diety dużo błonnika, unikać białego pieczywa i pić dużo wody. Polecił mi stosować czopki glicerynowe, które są bezpieczne w ciąży. Ja użyłam dosłownie 2 szt i jak ręką odjął. Jem otręby z jogurtami, pije sporo wody (min 1l plus inne napoje herbata, kawa) i problemu już nie mam.
Spróbuj bo wiem co czujesz i jakie to uciążliwe.
Pozdrawiam

Oj i ja wiem co to zapracia, czasami 3 dni trzymało, aż brzuch bolał, ale przeszło samo, jadłam dużo jabłek, i piłam dużo wody, choć teraz mam awersję na wodę, wymiotowac mi się po niej chce :(

piję duuuuże hesrbaty, wiem że to nie zdorwo, czarna hesrbata jest gorsza niż kawa, nie lubię innych, ale na silę piję zieloną, rumiankową i czarną.

Do tego czasu miałam chyba wszystkie objawy ciąży jakie mmogą tylko występować . . . od bólu piersi, senność, po zaparcia, wynioty, bole głowy etc. za jakie grzechy :o(, moja mama i siostra zaszły w ciążę i urodziły a ja się męczę, naprawdę, ja wiem że nie zdrowo tak pisać, ale dla nie których okres bycia w ciąży jest najpiękniejszy, a dla mnie męczarnią, pocieszam się tylko tym że za praę miesięcy zostanie mi to wynagrodzone, dzieciątkiem na ręku i jego spojrzeniem . ..

ach nie mogę się już doczekać, moge cierpieć, ale najwazniejsze by dzidziol był z nami :o)

Bluetooth ja na początku miałam wielkie zaparcia, nawet do 7 dni. Ginekolog polecił mi zmianę diety dużo błonnika, unikać białego pieczywa i pić dużo wody. Polecił mi stosować czopki glicerynowe, które są bezpieczne w ciąży. Ja użyłam dosłownie 2 szt i jak ręką odjął. Jem otręby z jogurtami, pije sporo wody (min 1l plus inne napoje herbata, kawa) i problemu już nie mam.
Spróbuj bo wiem co czujesz i jakie to uciążliwe.
Pozdrawiam
Sylwia, dzieki za rade. Niestety zawsze odzywialam sie tak jak piszesz, nawet przed ciaza ale najwyrazniej organizm mimo wszystko czasami ma problemy... Mam nadzieje ze gorzej nie bedzie, bo jak na razie co kilka dni takie zaparcie to jeszcze nie problem :-)

reklama
wrzucam aukcję z neta na których są spodnie i spódniczka

SUPERMODNA SPODNICA CIAZOWA PRZECIERANY JEANS r XL (1502715504) - Aukcje internetowe Allegro

STYLOWE JEANSY SPODNIE CIAZOWE DENIM JEANS roz XL (1493793298) - Aukcje internetowe Allegro

jeżeli chodzi o zaparcia u mnie jest to przewlekła choroba cierpię na nią od urodzenia!!! niestety nie chodzi tu o doraźne działanie tylko o leczenie... niestety leczenie zaparcia jest zabronione w ciąży... w moim przypadku będę brała lek który jest dozwolony w ciąży tylko w ostateczności w minimalnej dawce...

ach gratuluję mamusi która na 3d widziała dzidziusia... przepraszam ale zapomniałam niku.... ale bardzo się cieszę

również gratuluję mamusią które czują ruchy :-) ja pewnie przez te jelita poczuję na samym końcu!!!!!

Do góry