reklama
8Ania8
Fanka BB :)
Tak, żeby to było bezpieczne to trzeba spełnić szereg warunków, których mało kto spełnia. Poza tym przytoczony wyżej artykuł wcale nie mówi, że współspanie zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej.No mi na szkole rodzenia też właśnie mówili, żeby nie spac z dzieckiem stąd moje zdziwienie
olka11135
No właśnie nie tylko istnieje ryzyko. Ma nie być nic oprócz materaca a raczej śpisz na poduszce, masz kołdrę, pamiętam że zawsze czytałam o tym by dziecko odkładać po karmieniu na jego spanie i żeby to nie było spanie przy matce.
AAP zaleca żeby jak tylko rodzic się obudzi, jeżeli przyśnie w trakcie karmienia, to odłożył dziecko z powrotem na osobną powierzchnię. Jednocześnie przytacza informacje, że ryzyko SIDS wzrasta w czasie dzielenia z rodzicami łóżka u dzieci młodszych niż 4 miesiące, nawet jak są one karmione piersią.
Ryzyko dzielenia łóżka z dzieckiem wzrasta, kiedy:
-Dziecko jest młodsze niż 4 miesiące
-Osoba śpiąca z dzieckiem to palacz
-Osoba dorosła jest pod wpływem leków, narkotyków, alkoholu lub w jakikolwiek inny sposób jej ocena sytuacji i zdolność opieki nad dzieckiem są zaburzone.
-Sen odbywa się na miękkim łóżku, sofie, kanapie, łóżku wodnym, fotelu starym materacu
-W łóżku znajdują się – poduszki, koce, jaśki i inne elementy
Ale możesz odkładać dziecko i karmić butelką, serio dla mnie luz
Nie zabraniam. Masz moja zgodę
ZdrówkaU nas córka starsza przeziębiona już w sumie na końcówce i teraz mnie rozłożyło dobrze że karmię małego piersią to przeciwciała dostaje oby się nie zaraził
chantal98
A jakie wody płodowe były?Ja miałam crp 86 w dniu przyjęcia do szpitala kiedy odeszly mi wody. Też nie miałam żadnych objawów infekcji i miałam antybiotyk
Owca91
Moderator
A jakie wody płodowe były?
Normalne, przezroczyste
chantal98
My właśnie po wizycie położnej dzisiaj mały 25.09 waga spadkowa 2960 a dzisiaj waży 3700 , karmiony tylko piersią i małemu od 3 dni charczy w nosku i zakraplam mu solą fizjologiczna i odciagam i jest to prawdopodobnie spowodowane tym że moje mleko się dostaje do noska jak je, bo charczy tylko podczas karmienia chwilę na początku no i jak się obudzi a tak to jest cichutko
Karmisz w nocy ?My właśnie po wizycie położnej dzisiaj mały 25.09 waga spadkowa 2960 a dzisiaj waży 3700 , karmiony tylko piersią i małemu od 3 dni charczy w nosku i zakraplam mu solą fizjologiczna i odciagam i jest to prawdopodobnie spowodowane tym że moje mleko się dostaje do noska jak je, bo charczy tylko podczas karmienia chwilę na początku no i jak się obudzi a tak to jest cichutko
reklama
Super przybiera mój za to sapie noskiem tylko w nocy i nie wiem czym to jest spowodowane. Jutro mamy położna i ważenieMy właśnie po wizycie położnej dzisiaj mały 25.09 waga spadkowa 2960 a dzisiaj waży 3700 , karmiony tylko piersią i małemu od 3 dni charczy w nosku i zakraplam mu solą fizjologiczna i odciagam i jest to prawdopodobnie spowodowane tym że moje mleko się dostaje do noska jak je, bo charczy tylko podczas karmienia chwilę na początku no i jak się obudzi a tak to jest cichutko
Podziel się: