reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Ja mojego malenstwa jeszcze nie czuje i w zasadzie to prawie w ogole brzucha nie widac :( chyba ze sie poloze i wciagne , to wtedy taka mala kuleczka wystaje. Przed chwila lezalam i dotykalam te miejsce i bylo bardzo twarde i nagle zrobilo sie mieciutkie, nie czulam zadnego ruchu ale to chyba coreczke sie przemiescila :) mialyscie tak?

reklama
Wzruszyłam się tym opowiadaniem:

ANIELSKIE DZIECIĘ
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamo".

Ja mojego malenstwa jeszcze nie czuje i w zasadzie to prawie w ogole brzucha nie widac :( chyba ze sie poloze i wciagne , to wtedy taka mala kuleczka wystaje. Przed chwila lezalam i dotykalam te miejsce i bylo bardzo twarde i nagle zrobilo sie mieciutkie, nie czulam zadnego ruchu ale to chyba coreczke sie przemiescila :) mialyscie tak?

:tak:

Gośka bo to jest wzruszające:tak: nie wiem, czy na blogu już kiedyś tego nie zamieszczałam, ale znam ;-)
znalazłam, jednak tak (o tu nie ma jak reklama ;-) jest też jeszcze jedno opowiadanko, też mega wzruszające)

wróciłam ze szkoły, pojechałam do galerii po bezę (jakoś mnie naszło, ale po kilku gryzach stwierdzam, że jest niedobra, lubię jak w środku się klei:-)), przy okazji kupiłam rajstopy, tym razem nie ciążowe, a biodrówki. Te ciążowe mnie jakoś wkurzają, są mega wysokie:dry: może się jeszcze przekonam, jak mi biodrówki też nie podpasują:sorry2:

i tak sobie siedzę sama w domu i nic mi się nie chce już dzisiaj. Młody u babci, małż w pracy...

jutro seminarium, a ja nie mam co pokazać. Bo co, pół rozdziału pokażę? :baffled: może dzisiaj jeszcze coś sklecę

tess no pewnie, że możesz już mamy fajna gromadkę:))

dziewczyny co z tą dziewczyną co miała bliźniaki, pamiętacie ją?

jak ja sie cieszę, że weekend i jeszcze taka ładna pogoda ma być:)) jutro rano tylko małe zakupki i laba, leżaczek i słonko może mnie coś opali bo biała jak ściana jestem, a w niedzielę spotkanie z rodzinką i znajomymi przy grillu więc będzie tez fajnie!!!

spodnie są bardzo wygodne... i nie są aż takie wąskie jak widać na zdjęciu!!!! rewelacyjnie leżą!!!! ja kupowałam po wymiarach i udało mi się idealnie:-)

spodnie są bardzo wygodne... i nie są aż takie wąskie jak widać na zdjęciu!!!! rewelacyjnie leżą!!!! ja kupowałam po wymiarach i udało mi się idealnie:-)

spódniczka super!

ja kupiłam na allegro dresy, tzn. spodnie dresowe, ale niestety, już po dwóch razach sie popruły, jako że przez moja szkolna kariere przewineła sie maszyna do szycia, więc je sobie ładnie zszyłam. Wyprałam i sie zbiegły na dłogość. Czy coś może stać się jeszcze ? chyba już nie :(

Bluetooth ja też mam straaszny problem z suchą skórą i jak na razie nie znalazłam odpowiedniego kosmetyku. Ostatnie tygodnie smaruję się balsamem z serii AA do bardzo suchej skóry i chyba jest lekka poprawa, ale nadal łuszczy mi się brzuch normalnie jakbym łupież miała:szok: I na plecach przy krzyżu to samo. Na twarzy z kolei jestem wypryszczona jak nie wiem co i piecze mnie i swędzi, koszmar. Nigdy nie miałam problemów z cerą i teraz przyszło z nawiązką:wściekła/y: Czytałam, że mycie rumiankiem pomaga i już kupiłam, od dzisiaj będę testować, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pogoda się trochę zepsuła. Byłam na spacerze i małych zakupach, ale deszczyk kropił to w miarę szybko wróciłam i kawkę piję, bo głowa pobolewa.

Ruchów dziecka nie czułam i nie spodziewam się prędko, bo raczej ogólnie mało brzucha widać choć nie wiem czy to ma znaczenie odnośnie odczuwania ruchów. Troszkę zazdroszczę mamusiom, które już czują..;-)

Witam wieczorowo;-).
Jako osoba doswiadczona w kwesti wyprysków polecam zioła bratka można je pic albo sie tym wywarem smaroac czy przemywac skóre.Wiem że w ciąży nie wolno ich zbyt wiele pic ,pijcie może co drugi dzien a codziennie można skóre tym oczyszczac.

jutro rano wyruszam w trasę - 250 km do pięknego miasteczka Swansea :-) Mój Średniaczek jest gimnastykiem i pojutrze ma bardzo ważne zawody - ogólnokrajowe. Zawody są w niedzielę rano - więc prześpimy sie w hoteliku - zawsze jakas przygoda. Bierzemy ze sobą najmłodszego synka - a najstarszy - niestety nie bawią go już wypady z Mamusią ;-) Zostaje z moim Bratem w domu.
Mam nadzieję, że będzie wesoło. Napewno nie uda mi się tu wpaść przez dwa dni - więc miłego weekendu życzę i dobrego samopoczucia Dziewczynki :tak:

reklama
Tess witaj.
No i cześć wszystkim mamuśkom :-) za oknem pochmurno, na nic nie mam ochoty żeby Mi się chciało tak jak Mi się nie chce normalnie nie mam dzisiaj weny ....
Życzę udanej soboty :-)

Do góry