reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrzesień 2011

witam się i ja:) ja już coraz częściej czuje dzidzie cudowne uczucie:) jutro dowiem sie kto tam siedzi w brzuszku już nie mogę sie doczekać:):) dziś dostałam od siostry przewijak i ubranka w większości dla chłopca ale po domu nawet dla dziewczynki modę być nie?? niebieskie body czy śpioszki...
?

I ja mam jutro wizytkę:-)
Denerwuję się już i nie mogę doczekać. Może dowiemy się Kto tam mieszka:confused:;-)

reklama
Igocencja to jak będziesz w lipcu to moze spotkamy się na jakąś kawke..jeszcze sie okaże, ze się znamy z widzenia:-)
Gośka na szczęście faceci potrzebują mniej niż my kobiety. Jak będzie miał dostep do pralki to rzeczywiscie wrzuć jak na tydzień i niech pierze..chociaż piorący facet:cool2: ale pewnie się tacy zdażają. No i właśnie czy do pracy będzie miał jakis roboczy strój? bo jak tak, to zwykłych ciuchów nie potrzebuje dużo. Najważniejsze leki i dokumenty.. bo jAk zapomni pasty do zębów to kupi:-) W Niemczech pogoda podobna do naszej, także chyba grubych rzeczy nie ma co za dużo brać. Jakąś kurtkę, bluzę, swetr i koniec..dasz radę..
Bluetooth będzie dobrze..nie dołuj się.

Wczoraj w przedszkolu dostałam nową kartę zgłoszenia dziecka..z tymi godzinami namieszali..nie wiem czy to jest wprowadzone w calej PL czy u nas. Że nie będzie już opłaty stalej, bo podobno nie może być. od 7.30 do 12.30 jest pobyt dziecka bezpłatny a za każdą inną godzinę się płaci. Jak zadeklarujesz, że odbierzesz dziecko do 15.30 i się spóźnisz płacisz 10 zł za h..deklaracja na rok. Dla mnie bez sensu, bo mój mąż ma nienormowany czas pracy, raz ją odbiera o 15 a raz o 16..no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Ja od września do marca moge ją odbierać trochę wcześniej, ale już od kwietnia normalnie musi siedziec do 15.30. Pytałam się czy mogę zadeklarowac się na pół roku..na szczęscie tak.

dziuba ale ładnie Twoja córka maluje..moja na razie to bardziej marze, ale i tak juz lepiej niż kiedyś..

Witam.
Po przerwie bo kompa trzeba było wyczysci z wirsøw.
Przeczytałam pobierzenie co sie działo i co do poronienia cie«ka sprawa (nie pamietam kto sie pytał) ale jestem za tym zebys Ty sie odezwała pierwsza iczekała na odpowiedz.Niech dziwczyna wie ze ma w Tobie wsparcie.

kachasek, chyba Cię nie uraziłam? Jesli tak to pzrepraszam, nie tak miało to zabrzmieć :(
nie, no co ty?

aniawos właśnie mi uświadomiłaś, że miałam Michała do przedszkola zapisać. Co prawda nie zdecydowałam jeszcze do którego i pewnie wyjdzie na to, że i tak jest za późno; :baffled:któraś z was pisała, że zapisy są do końca marca:confused:

kachasek tak zapisy były do końca marca
U nas nic ciekawego sie nie dzieje.Siedze i odgruzowywuje mieszkanie na wiosne.
Ja maluszka yez jeszcze nie czuje za dobrze i kurcze zastanawiam się czy juz powinnam jak to moja trzecia ciąża:confused:

kochasek - to chyba zależy od wojewodztwa, u nas byly zaisy do 18marca. Moja sie juz niestety nie dostala, bede pisac jakies odwolanie, moze cos pomoze...

magda to mnie pocieszyłaś:baffled: może rekrutację zimową będą przeprowadzać ;-) jutro zadzwonię i się dowiem, czy mamy jeszcze szanse

zjadłam obiad (zrobiłam na szybko krokiety z mięsem) i się rozleniwiłam. Misiek już mi nawet torbę przytargał, bo będzie mi pomagał się pakować, a mi się ruszyć nie chce. Jutro to urwanie gwizdka będzie... nie ma jak podniesiony poziom adrenaliny ;-)

dziuba pisz, może akurat... a ciekawe jak jest z niepublicznymi przedszkolami. Wiecie coś na ten temat?

Ostatnia edycja:
Witam w ten piękny dzień;).

U mnie wszystko ok, choć czasem zastanawiam się czy wszytsko dobrze jest z moim maluszkiem. Wizyta dopiero 19 kwietnia i już świruję;). Od 23.04 idę na urlop, aby zgarnąć wczasy pod gruszą, a potem już prawdopodobnie poproszę o zwolnienie, bo wkurza mnie bezczynne siedzenie w pracy, bo odsunięta jestem od analiz.

Dziś stuknęła nam 3 rocznica ślubu i podsumowując ten okres stwierdzam,że nie żałuję wyboru, a powiem Wam,że nasze małżenstwo jest mieszane, więc mamy duże różnice zarówno kulturowe jak i religijne. Naszczęście potrafiliśmy wypracować kompromisy i uważamy siebie za równych i do sprawia,że jesteśmy ze sobą bardzo szczęśliwi i nie ptrafimy bez siebie żyć. Co do wiary, to u nas nie było zadnego problemu z tym,że mąż jest muzułmaninem a ja katoliczką. Od dawna nie praktykuję, a poza tym uważamy,że modlimy się do tego samego Boga tylko inaczej jest w naszych religiach nazywany.

A powiem Wam, że zadzwoniłam dziś do taty z pytaniem czy ugotuje dla mnie kapuśniaka na jutro bo mam ochotę, a przed chwilą już zadzownił,że za godzinę mogę przyjś bo będzie już gotowy. Super mam tatę;).

Pozdrawiam

reklama
we wrocławiu jeszcze się nie skończyły zapisy do przedszkoli, więc to zalezy od województwa.

A jeśłi chodzi o prywatne, to jeśli są miejsca to przyjmą o każdej porze roku, nie ma jakiejś specjalnej rekrutacji, idzies podpisujesz umowe płacisz i dziecko chodzi :)

Ja dzisiaj poczułam w końcu wiosne, w końcu kupiłam pomidorki które super pachną i smakóją pomidorem. I arbuza kupiłam nie mogłam się powstrzymać :) mam nadzieje że dobry będzie bo tani nie był.

Do góry