reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrzesień 2011

ciężki temat RELIGIA, WIARA . . . tyle ile nas tu jest to zapewne każda ma swoją opinię na ten temat. ja jestem osobą wierzącą w BOGA nie w instytucję Kościoła, mój partner jest nie wierzący, szanuję jego decyzję, on moją, dziecko wychowamy w wierze katolickiej, a jak osiągnie wiek świadomy sam zdecyduje. Ja osobiście uważam, że jak ktoś czuję potzebę modlić się do swoich aniołków, niech się modli dlaczego nie, może dla jednych jest to złagodzenie bólu po stracie? dla innych może wydawać się to abstrakcją.

reklama
ciężki temat RELIGIA, WIARA . . . tyle ile nas tu jest to zapewne każda ma swoją opinię na ten temat. ja jestem osobą wierzącą w BOGA nie w instytucję Kościoła, mój partner jest nie wierzący, szanuję jego decyzję, on moją, dziecko wychowamy w wierze katolickiej, a jak osiągnie wiek świadomy sam zdecyduje. Ja osobiście uważam, że jak ktoś czuję potzebę modlić się do swoich aniołków, niech się modli dlaczego nie, może dla jednych jest to złagodzenie bólu po stracie? dla innych może wydawać się to abstrakcją.
nie mówię, że to dla mnie abstrakcja. po prostu się nie zgadza z moimi poglądami
temat wiary w naszych czasach jest jak napisałaś tematem trudnym, a czasem wydaje mi się, że wręcz tematem tabu. Spotkałam się nawet z tym, że jak ktoś wierzy w Boga i w nim pokłada nadzieję, jest zacofany, że średniowiecze i takie tam... ja tam mogę w średniowieczu żyć ;-) fajne suknie panie nosiły :-)

Ostatnia edycja:
A ja myślę, że tematy religijne powinnyśmy sobie odpuścić na forum. Każdy ma swoją wizję świata i to jest piękne, bo świadczy o naszej indywidualności i tym, że w ogóle myślimy.

Co do ruchów, to ja od ostatniej wizyty czuję jakby taki balonik powietrza przemieszczał mi się w dole brzucha, ale tylko wieczorkiem i raczej wtedy, jak leżę na boku. To moja pierwsza ciąża, 16 tydzień, wiec nie wiem czy mogę już czuć te ruchy, czy może je z czymś mylę... Ciekawe. upewnię się jak zaczną sie na dobre. mam nadzieję że na Świeta już będę w 100% czuć, w Wielką Sobotę minie granica 20 tygodnia:D

ja też ruchów jeszcze nie czuję, choć to druga ciąża
czasem, jak już pisałam, "bulgotki" słabe, ale czy to "to"? jakoś wczoraj nie spytałam gina. Ale w sumie skąd on ma wiedzieć, co mi w brzuchu się rusza, jak nie widzi ;-) ogólnie to listy sobie nie zrobiłam i pozapominałam co chciałam wiedzieć. Cóż, następnym razem jednak będę pisać, bo skleroza atakuje ;-)

Dziewczyny pomóżcie,
mój mąż wybiera się na miesiąc do Niemiec, do pracy przy chmielu, to pierwszy taki długi wyjazd, nie wiem jak go spakować, co jest potrzebne a co nie, zwłaszcza że możliwości bagażowe są ograniczone. Może macie już jakieś doświadczenia w takich sprawach???

Dziewczyny pomóżcie,
mój mąż wybiera się na miesiąc do Niemiec, do pracy przy chmielu, to pierwszy taki długi wyjazd, nie wiem jak go spakować, co jest potrzebne a co nie, zwłaszcza że możliwości bagażowe są ograniczone. Może macie już jakieś doświadczenia w takich sprawach???
potrzebne na pewno dokumenty, jeśli bierze jakieś leki, to oczywiście też, ubrania tylko te niezbędne, nie za dużo, kosmetyki te konieczne (chyba że wiadomo, że tam ma zapewnione). W sumie na miesiąc pakuj go tak jak np. na tydzień, jeśli ma możliwość wyprania sobie ubrań :tak: najlepiej niech dowie się, co go tam na miejscu czeka (warunki - np. pranie, mycie, ręczniki itp)
pewnie dużo nie pomogłam...

A ja myślę, że tematy religijne powinnyśmy sobie odpuścić na forum. Każdy ma swoją wizję świata i to jest piękne, bo świadczy o naszej indywidualności i tym, że w ogóle myślimy.

też tak myśle, odpuścić, ach ja zawsze coś paplam a potem tego załuję

nie mówię, że to dla mnie abstrakcja. po prostu się nie zgadza z moimi poglądami
temat wiary w naszych czasach jest jak napisałaś tematem trudnym, a czasem wydaje mi się, że wręcz tematem tabu. Spotkałam się nawet z tym, że jak ktoś wierzy w Boga i w nim pokłada nadzieję, jest zacofany, że średniowiecze i takie tam... ja tam mogę w średniowieczu żyć ;-) fajne suknie panie nosiły :-)

kachasek, chyba Cię nie uraziłam? Jesli tak to pzrepraszam, nie tak miało to zabrzmieć :(

Witam popoludniowo,
Mam dzisiaj totalnego dola :baffled: ciagnie mnie ciagle w lewej pachwinie, brzuch mnie czasami pobolewa i chce zeby juz byl czwartek, bo wtedy idziemy do ginia :-( No i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.

Co do ruchów, to ja od ostatniej wizyty czuję jakby taki balonik powietrza przemieszczał mi się w dole brzucha, ale tylko wieczorkiem i raczej wtedy, jak leżę na boku. To moja pierwsza ciąża, 16 tydzień, wiec nie wiem czy mogę już czuć te ruchy, czy może je z czymś mylę... Ciekawe. upewnię się jak zaczną sie na dobre. mam nadzieję że na Świeta już będę w 100% czuć, w Wielką Sobotę minie granica 20 tygodnia:D

W pelni sie z Toba zgadzam kardamon, wiara to bardzo trudny temat i chyba lepiej zebysmy tutaj pisaly o naszych brzuchach i dzieciach niz o tym :-) Bardzo to ladnie opisalas :tak:

Co do ruchow, to chociaz cos tam czuje i nawet moj M wczoraj jak masowal mi brzuch to az podskoczyl, bo twierdzi ze tez poczul z prawej strony szkraba to mam nadzieje ze na swieta maluch zrobi nam niespodzianke i bedzie go juz mozna bardziej zidentyfikowac :-)

Goska_W bedzie trudno Ci doradzic, bo to zalezy tez od specyfiki pracy i okresu w jakim jedzie jak i rejonu w ktorym bedzie. Na pewno cos na kazda pogode, bo rozumiem ze bedzie pracowal na polu.
Moze po prostu 1 sweter lub polar, kurtke przeciwdeszczowa, czapke od slonca i inne podstawowe rzeczy do ubrania. Nie wiecie czy dostanie tam odziez robocza czy bedzie musial w swojej pracowac?
Ma tam wyzywienie zapewnione czy musi sie o nie sam postarac?

Milego dnia dziewczyny i lepszego humoru od mojego...

ehh, laski, w ciężki temat weszłyście... ja osobiście jestem baaaardzo tolerancyjna w tych sprawach, w końcu czy to Żydzi czy muzułmanie czy Jehowi, wszyscy w jednego Boga wierzą tylko że każdy trochę inaczej i jest ok. Mój mąż też jest niewierzący, ja wierząca, mam super znajomego księdza z którym się często widuję, a samego kościoła unikam często... i nie widzimy problemu, Martyna jest ochrzczona, my mamy ślub kościelny, więc tak jak mira mam podobną sytuację... a kwestia modlitwy jak dla mnie każdego osobista srawa.

dla poprawy nastroju przyklejam zdjęcie

dsc1034e.jpg

powiedzcie że jestem najpiękniejszą mamą na świecie!!

reklama
witam się i ja:) ja już coraz częściej czuje dzidzie cudowne uczucie:) jutro dowiem sie kto tam siedzi w brzuszku już nie mogę sie doczekać:):) dziś dostałam od siostry przewijak i ubranka w większości dla chłopca ale po domu nawet dla dziewczynki modę być nie?? niebieskie body czy śpioszki...

dziś widziałam reklamę belissa cera i tak się zastanawiam czy my możemy brać takie dodatkowe witaminy??? może to by pomogło na te moje przebarwienia na twarzy... co myślicie??

Ostatnia edycja:
Do góry