reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe jedzonko:):)

Ja też Aniam, nie kupuje warzyw w supermarketach jak i mięsa, ale mam koło domu znakomity bazar, gdzie są leprze warzywa, choć i tak wiem, ze nie są to uprawy ekologiczne. :tak:

reklama
Możesz też kupić kaszkę manną firmy Bobovita - ona jest błyskawiczna, od razu z dodatkiem mleka modyfikowanego - wtedy tylko wsypujesz do wody i mieszasz. :tak:

ewa-kurcze ja też wygodna jestem wszystko gotowe hihhiihhi :-D:-D ALE JABŁUSZKA SAMA MU TRE BO MAM AKURAT SWOJE NA DZIAŁCE kurcze bukfy mi wyszły ale z lenistwa dziś nie poprawię bo mi się nie chce hihihiih:-D:-D mam totalnego lenia dziś a co kiedys tża co nie hehehe:-):-):-)

A my możemy wprowadzić coś z nowości, mamy pełną dowolność czy zacząć od jabłuszka, marchwi,brokuła lub dyni. Byle pojedynczo, tydzień na jednym i potem sukcesywnie zastąpić jeden posiłek mleczny "obiadkiem" lub "deserkiem".
Więc kupiłam śliniak:-p w weekend startujemy.

Z wprowadzeniem glutenu czekamy do 6 miesiąca.

Nam dzisiaj pediatra poleciła aby zastąpić jedno karmienie mleczne zupką marchewkową. Od jutra startujemy - oj będzie się działo. No i tak jak pisze Sanya - cały tydzień tylko dodatkowo ta zupka. W następnym tygodniu chyba jabłuszko włączymy.

Ja też Aniam, nie kupuje warzyw w supermarketach jak i mięsa, ale mam koło domu znakomity bazar, gdzie są leprze warzywa, choć i tak wiem, ze nie są to uprawy ekologiczne. :tak:

Ida - ja też kupuje na bazarkach a najbardziej lubie rynek u tesciów tam nawet mozna kupić jajka od ptaków które chodza i grzebia i nie sa trzymane w klatkach:tak:

Ja jutro jeszcze dam soczek z wodą i potem daje marchewe .. soczek był bezpieczny z butli he he , teraz się zacznie śliniak też mam

reklama
jejku fajnie macie...ja nadal czekam....Poczekam sobie jeszcze do konca miesiaca, niech juz mala skonczy te 4 miechy i potem zobaczymy, bede sie zastanawiac co najpierw...:)

Do góry