reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki, wózeczki

Właśnie się ceną zaskoczyłam ja tego wózka bo serio tani ale tani mówią nie zawsze oznacza zły ;-) poczytam jeszcze pooglądam na żywo ... no moi też rodzice chcą kupić,ale nie rozmawialiśmy nad ceną a głupio mi tak pytać może nawet za wczesnie na to więc różnych opcji szukam

reklama
danuska super ten ostatni kawa z mlekiem mi się podoba i fajna ma spacerówkę jednak dziewczyny bez obejrzenia na żywo chyba się nie zdecydujemy za dużo teraz modeli na rynku hahahaah :-D

danuska oba sliczne, chociaz mnie sie bardziej podoba ten czerwony. wydaje mi sie fajniejszy:)moze dlatego, ze wogóle lubie takie wyraźniejsze kolorki.
orchidea..no na szczescie moi rodzice sami powiedzieli juz na poczatku, ze daja na wozek tyle i tyle, inaczej mnie tez było by głupio narzucac im cene:-)

marmolada super ten wózeczek Tobie sie nie podoba ???? aa tak teraz chyba zaczaiłam ,że mąż inny kupił kurde ale zakręcona jestem

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,
M. miał się zająć wózkiem, ale nie zdążył, bo już w zasadzie wybrałam... Po kilku tygodniach chodzenia i zbierania info mam dwa typy. Dodam, że moim głównym kryteriuom jest waga i wytrzymałość:
1. Wzek Navington Cadet gondola + spacerwka + fotelik X-Car kolor
ten polecają znajomi teściów, którzy prowadzą hurtownię wózków. Firma deltim robi x-landery i właśnie ten navingtony. A ten waży 11,5kg już cały. cena: wszystko około 2 000 nówka
2. Mutsy 4Rider Lightweight - Next - Tosia.pl a ten to mój typ, który straszanie mi się podoba, tylko waży 13,5 już cały, a nówka ok. 3000, no ja bym kupiła używkę za około 1 500
No i na co się tu zdecydować. Odwieczny dylemat: kierować się sercem czy rozumem?...

P.S. Jeszcze rada techniczna dla kupujących:przy wybieraniu wózka zwracajcie uwagę na spacerówkę, a nie gondolę. To ponoć najczęstszy błąd niedoświadczonych mam, które nie zdają sobie sprawy, że gondola na chwilę, a spacerówka na znacznie dłużej, i to ona musi spełniać większe wymagania. Szczególnie co do wielkości., żeby dziecku nie było za ciasno. Kumpela ma synka 1,4lata i on juz ledwo się mieści do wózka spacerowego!?!

Ostatnia edycja:
Masz rację ślimakowa, jeśli któś chce wózek 2 lub 3 funkcyjny to musi zwracać uwage także na spacerówkę.. Ja np zwracam uwage tylko na gondolkę, bo chcę kupić dość ciężki wózeczek na początek i stabilny, zwracam uwagę na dużą gondolkę i pompowane koła, bo chce jeździć z małą w zimie w głębokim.. a spacerówkę wybiorę na wiosnę jakąś lżejszą i pojdę już z dzidzią sie przypasować haha:)

Aha i gondolkę wolałabym używaną:)
Zwróc uwagę, że mutsy ma gondolke tylko do około 6 miesiąca, a wtedy będzie grudzień dopiero:) a 6 miesięczne dziecko nie zawsze w spacerówke można juz przesadzić, bo przecież to jeszcze maluszek:-)

Ale zgadzam sie z tym, że wozeczki są bardzo nowoczesne i przepiekne!

reklama
Ja mam już swój typ upatrzony i przetestowany. Ma na prawdę dużo funkcji, wszystko co mi potrzebne i sporo udogodnień.
Wzki Dziecice Wiki ::DYMEX:: Producent Wzkw Dziecicych Firma jest polska i solidna, na rynku od lat. Kolorek najprawdopodobniej ten na samym końcu nr 31.
Podpatrzyłam go u mojej kuzynki, to już jej kolejny wózek i to z niego jest najbardziej zadowolona. Ja pojeździłam trochę z maleństwem, przyjrzałam się wszystkim częściom i czegoś takiego właśnie szukam. W sklepie można zamówić wyposażenie praktycznie jakie się chce. Dla mnie najważniejsze to duże pompowane koła (przednie skrętne z możliwością blokady); dwa różne poziomy amortyzacji; w gondoli jest możliwość podniesienia główki; spacerówkę można rozłożyć do pionu (w razie gdy dzidzia zaśnie); przekładana rączka; do tego łatwo składa się i rozkłada. A, i może pierdółka ale uważam że też dobrze pomyślana - wszędzie tam, gdzie najszybciej się brudzi. tj. w spacerówce pod nóżkami i poręcz, jest pokryte folią co znacznie ułatwia utrzymanie wózka w czystości. Materiały bardzo dobrej jakości, wszystko można odpiąć do prania. I to wszystko za niecałe 1100 zł.

Do góry