reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

Zylcia ja mam ergonomiczne, i nie narzekam, tyle że ostatnio żadko używam, ale wydaje mi się że dla starszych dzieci jak nasze, wygodniej jednak w takim turystycznym, chyba że planujesz potem smigać po mieście, ale raczej w miasto wygodniej z wózkiem.
Dodam że chusta która miała byc do 4 roku, poszła juz w odstawkę.

to mnie zmartwiłaś tą chustą bo ja się zastanawiałam nad zakupem chusty na wakacje. A jaką masz tą chuste??

reklama
Zylcia ja mam ergonomiczne, i nie narzekam, tyle że ostatnio żadko używam, ale wydaje mi się że dla starszych dzieci jak nasze, wygodniej jednak w takim turystycznym, chyba że planujesz potem smigać po mieście, ale raczej w miasto wygodniej z wózkiem.
Dodam że chusta która miała byc do 4 roku, poszła juz w odstawkę.

A jakie masz to nsidło ergonomiczne? jakieś firmowe czy Mei tai?

to mnie zmartwiłaś tą chustą bo ja się zastanawiałam nad zakupem chusty na wakacje. A jaką masz tą chuste??

Dominiczka ja miałam do czynienia najpierw z chustą elastyczną a później z tkaną Bebelulu - Rapalu. Ja jestem zwolenniczką chust, świetnie mi się nosi dziecko i ręce wolne, ale wolałabym w góry coś co szybciej się zakłada.

my na początku mieliśmy bebelulu model lulu ale młoda nie chciała w niej leżeć i w oóle to mi sie nie bardzo podobało jak ona w niej leżała i w ogóle wiec kupiliśmy nosidło, tylko nie pamiętam firmy ale troche sie dała nosić a jak już podrosła to niebardzo i tak sobie myślałam o zakupie chusty tkanej lennylamb...ale ciągle się czaje..a może któraś z was może polecić inną chuste.

a zna ktoś może chusty babylonia?

Ostatnia edycja:
ja też chcę kupić na wakacje nosidełko albo chustę i nie wiem co będzie lepsze...
niedługo wybieramy się z Mają do ortopedy, to podpytam go co sądzi o chustach i nosidłach i może coś poleci ;-)

My mamy i chustę bebelulu i nosidło baby bjorn. Chusta u nas akurat nie zdała egzaminu( choć ja bardzo byłam na nią napalona) za to nosidło jest świetne( choć byłam zasadniczo przeciwna. Fakt nosidlo bylo drogie,ale to ponoc jedna z lepszy firm,wiec za to sie placi. Ja tam wole na ciuszki mniej wydać,ale na takich sprzętach jak fotelik,nosidło czy wozek wole nie oszczędzać,w koncu tu chodzi o zdrowie i bezpieczenstwo.
No,ale co jeszcze chcialam napisać....aha! Fakt mamy nosdlo i ta chustę,ale mogę na palcach jednej reki policzyć jak często go użyłam. Jakoś wolę jak dziecko ma wiecej swobody niż jak jest takie wcisniete w to nosidło. Tak wiec nosidlo tylko w ostateczności ja muszę wyskoczyc z psem i nie chce mi sie wziac wozka na te 5 min;-) :)

a ja mam chustę :-) miałam nosidło :-) i szybciej motam się w chustę niz montowałam nosidełko (cybex i go)
jedyny minus chusty to jak podoga nieco wilgotna to trza się nagimnastykować żeby nie uswinić tej szmaty :-) a jak mam co świnić bo mam L więc 5,20m szmaty do opanowania ;-)

a dziś po raz kolejny się przekonałam że przy mojej kamicy chusta nie jest najlepsza :-( zawsze po dłuzszej wycieczce w chuście nery ćmią :-( no ale w końcu człowiek jest w pasie dosć mocno zawiązany...

reklama
Do góry