reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

A my jakis czas temu kupiliśmy taki: Zooper Twist Wózek Spacerowy ZOOPER TWIST 6,1 kg 2008 +wys.0zl (364687817) - Aukcje internetowe Allegro
Troche dziwi mnie cena na allegro bo kupiłam za 380 we wsi Lubinie :laugh2:
Zalety:
* rewelacyjne łatwe podnoszenie oparcia - jedną ręką popycham i już ( nie to co ten cholerny pasek w X-landerze:wściekła/y:)
* druga rzecz, która zadecydowała ze wybrałam ten wózek to pałąk podnoszony całkowicie w górę, przylega do oparcia - super sprawa!
* lekki i łatwo się składa
* daszek masz zapas materiału... jak potrzba całkowicie zasłonić dziecko bo np. pada albo wieje to wystarczy rozpiąć zamek i daszek ma kąt 120 stopni (tak na oko ofkros)
* pokrowiec na nóżki, zapinany dosyć wysoko, więc w razie niepogodny nawet nos nie bedzie niunkowi wystawał
* rozkłada się prawie na płasko wystarczająco by spokojnie spać (chociaż ostatnimi czasy stało się to nierealne)
* płytkie siedzisko i oparcie podnosi się do prawie 90stopni wiec mały jest wniebowzięty bo sobie spokojnie siedzi i wszystko widzi i nie musi już głowy trzymać uniesionej w powietrzu
* szelki cienkie i delikatne wiec wygodne dla dziecka
Wady:
* kółka się wytarły po pierwszym dniu spacerowania (tzn wyglądają jak łyse opony)
* coś czasem trzeszczy w prawym kole
* mały kosz na zakupy - no ale to w sumie mały wózek....:sorry2:
* i jak się spaceruje to trzeba stawiać kroki jak modelka, bo inaczej można kopnąc w kółko :-p
a tak ogólnie to taki fajny plasticzek, ale taki był nam potrzebny

reklama
Emmila my też mamy ZOOPERA, tyle że inny model. Po prostu spacerówka, a nie parasolka.
Z moich obserwacji: największe wady to te małe kółka, kiepsko sie jeździ po lesie:-(. I trochę za krótkie oparcie ma. Zuzka to mały kurczak więc spokojnie, główka jeszcze nie wystaje. Tylko nie wiem do kiedy...
Najbardziej zachwyca mnie jego lekkość. I o to właśnie mi chodziło:tak:
Dopatrzyłam się jeszcze jednej wady: mianowicie przez to okienko w daszku wcale dziecka nie widać.​

Ja ostatnio trochę się zdziwiłam jak posadziłam Staśka do Maclarena XT znajomych io okazało się, że wystaje mu pół głowy znad oparcia:baffled: ale teraz widzę, że Franio też wystaje.
Czy to normalne ???:sorry2: Wszystkie spacerówki mają takie niskie oparcie:dry:

Hmm, u nas do końca oparcia jest jeszcze daleko.
Ten model ma raczej wysokie oparcie bo nawet jak się podnosi pałąk do góry to jeszcze jest kupa miejsca i nad i pod... no nie wiem... a może tacie takie duże dzieci już ? ;-)

Hmmm... Piotrusiowi głowa z Maclarena nie wystaje - czybek głowy jest blisko krawędzi, no ale wciąż pod nią (ale też u nas przy postawionym oparciu nie widać tych srebrnych plastikowych elementów za oparciem). A chyba totalną kruszynką Piotruś nie jest :confused:

Emilla ,Anielap ladne wasze wozeczki!Podobaja mi sie(ladne kolorki do wyboru) :)))
Amelka ma 77cm wzrostu i glowa jej chyba nie wystaje z MACLARENA XLR(pisze chyba ale zaraz sprawdze) po rozlozeniu jeszcze jest duuuuzo miejca do gornej krawedzi i szerokie siedzisko ma :)

Maclaren jak dobrze pamiętam miał dość wysokie oparcie:tak: W naszym wózeczku Zuzki czubek głowy jest równo z krawędzią. Myślicie że szybko wyrośnie?​

reklama
Do góry