reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózio dla kruszynki:)

reklama
A ja jeszcze przed wyjazdem na urlopik kupiła Chicco Multiway. Wypróbowaliśmy przez tydzień w górach, na śniegu - nie jest może malutki ale w miarę lekki i super się go prowadzi, no i kosztuje ok 420zł na allegro. Ja odebrałam osobiście i jeszcze dostałam rabat. A poleciła mi go kumpela, która miała poprzedni model - CT04 i była przezadowolona :-)

No i ja mam porównanie do Graco Mojo, który jest wg mnie tragiczny - moja siostra ma i przez tydzień na wyjeździe go obserwowałam - często skrzypi potwornie, waży tyle samo co nasz, jest może troszkę węższy po złożeniu ale i rozłożeniu niestety też - dziecko ma mniej miejsca.

McLareny super, ale ja nie chciałam znów wydawać dużo kaski na wózek, niania i tak chodzi na spacery z quinny, bo jak mówi "już rozgryzła rozkładanie i podnoszenie oparcia (które jest BTW, do d..y), a prowadzi jej się super). Na pewno nigdy już nie kupię spacerówki, której oparcie składa się za pomocą paska. Z tym, że jak kupowałam wózek to zwracałam uwagę raczej na gondolkę, nie myślałam przyszłościowo, a szkoda ...
Może ja też w końcu opanuję to składanie oparcia i wiosną będę po pracy biegała na spacerki z niunią, jak będzie dłuższy dzień :)

Monika ja też chciałam chicco ct04 lub multiway :tak: niestety ze względu na wrażliwość oczu Maksia musieliśmy poszukać spacerówki z obracanym siedziskiem :-(
Dlatego jeździmy naszym Jaguarem i jest fajnie :-D

fajny:tak:
my też chcemy kupić Maclarena, ale dopiero latem. Teraz - mimo, że na początku tak narzekałam:confused: - nasza spaceróka Bebecar Icon sprawdza się bardzo dobrze.

I jeszcze taki ale tego bedziemy uzywac jak Ameli bedzie wieksza:
Quinny Zapp Pushchair in Pink , Quinny - Babies R Us

jeszcze jeden???:confused:
to do kiedy dziecko jeździ w wóźku:baffled: myślałam, że Maclaren będzie już ostatnim:dry:

Może się mylę, ale sądzę że dziecko jeździ w wózku dopóki nie chodzi - ja np. wyskoczyłam bezpowrotnie jeszcze przed skończeniem roczku :tak: (szczerze współczuję moim rodzicom ;-))

Są dzieci które chodzą ale na spacerku jedzie pusty wózek bo jak się zmęczą to albo do wózka albo na rączki. :tak:

A Zappa mam, bo służył mi do tej pory jako baza pod maxi-cosi. Ale chyba powoli czas na zapięcie do niego siedzenia bo Zosia ma już w nosie jeżdżenie w foteliku. I tak długo wytrzymała :-)
Nawet nie wiedziałam że jest od 6 miesięcy :happy2:

Zapp to efekt mojego napalenczego temperamentu:zawstydzona/y:kupilam zanim pomyslalam bo bylo 20 funtow taniej:dry::sorry2:coz....
Maclaren to juz przemyslany zakup :-D

reklama
Monika chicco multiway jest super!Tez mialam go kupic.Nie kupilam bo wozek kupowala mama z babusia i mialy one zadecydowac ktory.Wygral maclaren bo kolorek sie bardziej spodobal:tak: no i powiekszana budka;-) ale jak juz pisalam Twoj tez jest ekstra! Maja go moje koezanki i baaardzo sobie chwala:-)

Zapp jest ok,sklada sie do malenkich rozmiarow ale Melka lubi pospac zdrowo na spacerku a zapp sie nie rozklada:no:.Fajny na zakupki w supermarkecie:nerd:

Do góry