reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Hexanka mi zle samopoczucie i nerwy tez odbieraja wielkie wow. Mysle ze troche pozniej, na swoim, wsrod kopniakow dzidzi mnie dopadnie. Tzn mam nadzieje

tez tak sie łudziłam , no ja juz swoja nadzieje od kopniakow stracilam...kolezanka mnie uswiadomila ze skoro mam lozysko na przedniej str.macicy-zatem łozysko bedzie stanowilo buffor przed kopniakami w brzuch...

no przeczyałam Was od deski do deski tzn.od str na kt bylam ostatnio...

usg prenatalne za nami- w pon a w sr dostalam wyniki papa z krwi.w pon geba mi sie smiala bo z miny pani dr. widac bylo ze zdziwiona ze takie ładne wartosci moja dzidzia jej pokazala ;-)

po wynikach z krwi wartosci tego ryzyka skorygowanego podniosły sie i koniec koncow jest brak wskazan co do amnio...

po przepuklinie pepkowej czy jak tam to sie zwie ani sladu - wszystko ladnie wyglada

jedynie co mnie martwi to ocena lozyska-lozysko z wakuolami, troszke poczytalam w necie i mi wychodzi ze sie moze za szybko zwapniec co oznacza ze porod bedzie szybciej nie terminy przewiduja

a i co ciekawe bylam w 12tyg 2dniu a wg usg 13 + 3 dni (wg wydruku a 13tyg i 4dni(GA) wg tego co na zdjeciu z usg- jakis nonsens bo bo i jak ?!?
dzidzia duza bo 7,42cm wiec jak patrze pod opisy pod waszymi suwaczkami to mam wrazenie ze mam monstrum w brzuchu...(14 tydz i na suwaczku ma 7,5cm) ale chyba co zrodlo to dlugosc ...
a oto moje cudo
20140715_092318.jpg
plci nie widac bylo
taki rzut z gory co najwyzej ale "ptaszkek" nie wyleciał ;-))) z aparatu...
wygladalo na to ze spi bo byl spokojny tylko jak pani dr włączyła 3d to sie raczkami zasłaniał...

wczoraj dostałam od kolezanki pierwsze ciuszki
bardzo mily gest ;-))

przepraszam ze tak malo pisze ,ale chyba lepiej mi idzie czytanie

teraz wizyte mam jakos kolo 4sierpnia u mojej gin

pozdrawiam i gratuluje maluchow

Załączniki

• 20140715_092318.jpg
    20140715_092318.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Hexanka super bobas. Moze mialam nieregularne cykle i dlatego taka rozbieznosc wieku ciazy? Chyba wstydliwy bobas skoro sie zaslanial ;-)
trudno powiedziec czy byly reg czy nie
w styczniu odstawilam tabletki i rozpoczelismy starania odleglosci miedzy cyklami 20,21,23,25 wiec myslam ze dojdziemy do 28 i bede wyliczac plodne a tu niespodzianka "zaskoczylam" bez wyliczania
na moje mi wychodzi ze zaszalelismy 3maja ( tzn wczesniej tez w oczy tylko nie patrzylismy ;-))) ale jak stralam sie z mezem o dziecko to zrobili mi badania kiedy jajcuje i wyszlo ze przy cylku bodajże 26dniowym miedzy 15 a 19dniem cylku,wiec...a wlasnie 3 maja byl 15dz cyklu,zwlaszcza ze tak wygladalo z obserwacji sluzu...koniec koncow czy to byl maj czy jeszcze poswiateczne jajo w kwietniu to nie wazne - najwazniejsze ze jest BIEDRONECZKA i tyle .
marzy mi sie corka ,mojemu tysz
ale smiejemy sie ze za 20 lat sama sobie wybierze kim chce byc...
ja mowie do moje mamy ze moze byc i 3 plec

ale mi to pisanie ladnie wyszlo ;-)))

Hexanka gratuluje udanej wizyty :happy2:
Co do dat porodu to może czytałaś u mnie jest aż 11-12 dni różnicy, gin się upiera ,że cc w grudniu i według usg jutro kończe 16 tydzień i chyba przyspiesze sobie ten suwaczek po następnej wizycie,bo licze teraz podwójnie :-p a co do zapłodnienia to podejrzewam,że u mnie było to w 10 dc,czyli 17 kwietnia (ból owulacyjny był) ale powtarzaliśmy jeszcze przytulanki przez całą Wielkanoc :tak:a mój maluch w 11 i 5 miał 6,5 cm i wyszło 13 i 2

Hexanka super wieści ;)
Wymiarami się tak nie przejmuj, u mnie z każdym usg coraz wcześniejszy termin :-D Sprawdź sobie w necie jakiś kalkulator CRL i zauważ, że jest tam zawsze odchylenie +/- 7 dni, bo po 1 błąd pomiaru, a po 2 z każdym dniem dzieciaczki rosną coraz bardziej własnym tempem ;-)

reklama
Do góry