reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, zdjęcia z USG naszych maluszków

To jestem już skołowana- bo takie twardnienie mam raz na jakiś czas od 20 tyg ciąży i to było mi tłumaczone jako "ćwiczenia macicy" przed porodem. Głupio, żeby przepowiadały poród w 20 tyg przed nim ;D No ale jak zwał tak zwał.

Huscyrescue ja tez mam juz od dwoch miesiecy i to codziennie i tez tak naprawde nie czaje do konca jak to jest z tym. Ale fakt ze teraz mam je caly czas od rana do wieczora

reklama
Husky ja mam termin na 19.07, a nastawiam się na poród nawet koło 21.07, bo tak wyszło z USG, a obu synków rodziłam po terminie: 5 dni i 2 dni. U mnie szyjka zamknięta i tak jak u Ciebie skurcze od około 20 tygodnia teraz pewnie kilkanaście razy dziennie czasem więcej. W poprzedniej ciąży bardziej regularne skurcze zaczęłam mieć jakoś na tydzień przed porodem.

Nie wiem czemu macie takie parcie na rodzenie. Przecież im dziecko dłużej w brzuchu tym lepiej. Donoszone dziecko to mniejsze ryzyko kolek itp.

huskyrescue ja z synem miałam termin na 15.07, a pierwsze objawy (czyt. skurcze) pojawiły się 13.07 ok. godziny 20. Wcześniej nic. Żadnych twardnień, skurczy przepowiadających, rozwarcia, nic kompletnie. Urodziłam 14.07 o 6 rano.

kagusia nie zgodzę się z Tobą. Ciąża w 38 tc jest w książce donoszona. A organizm to nie matematyka. Ciąża jest donoszona w momencie, gdy dziecko o tym zdecyduje. Piszę o ciąży fizjologicznej, a nie gdy mamy do czynenia z patologią np. odklejającym się łóżyskiem.
Jak najbardziej można rodzić w 38 tc, o ile akcja rozpocznie się samoistnie a nie przez podanie oxy czy cc.

Gurek, spieszy się nam bo nie wiemy (np. ja) na co się piszemy :):):) Potem będziemy mówić, że lepiej było w dwupaku :)

Ja, tak jak już pisałam, martwię się o tę wagę młodej i stąd bardzo bym już chciała ją mieć w ramionach i nie martwić się o przepływy itd. Gdybym do końca ciąży miała wszystko dalej książkowo (jak do 34 tc) to pewnie bym chciała poród jak najpóźniej....

kagusia nie zgodzę się z Tobą. Ciąża w 38 tc jest w książce donoszona. A organizm to nie matematyka. Ciąża jest donoszona w momencie, gdy dziecko o tym zdecyduje. Piszę o ciąży fizjologicznej, a nie gdy mamy do czynenia z patologią np. odklejającym się łóżyskiem.
Jak najbardziej można rodzić w 38 tc, o ile akcja rozpocznie się samoistnie a nie przez podanie oxy czy cc.

tak zgodzę się z tobą i nie chodziło mi o wywoływanie porodu bez konkretnej podstawy.. tylko o to że jak zacznie się dwa tygodnie prędzej to nic się nie dzieję bo i tak ciąża jest donoszona.. :-)

już po wizycie
20go cc
Młody 2800 waży
Na początku padła data 16 ale powiedział ze woli poczekać bo nie chce wcześniaka wyciągać
Zmartwiła mnie główka bo w sumie prawie taki sam wymiar jak ostatnio ale mówił ze mam się nie martwić bo nie wszystkie dzieci mają takie same głowy jedni mają małe drudzy duże i jest wszystko w porządku bo ciemieniowy wymiar jest ok

Nie przytyłam nic od 2 tyg ale może to i przed te wymioty w nocy

Ostatnia edycja:
reklama
Jak jest z lewatywą podczas planowanej cesarki?Robią czy nie?
Ja w pierwszej nie miałam ale nie było to zaplanowane także chciałabym się jakoś nastawić ;-)

Do góry