reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, usg, zdjęcia itp

Hexanka mi zle samopoczucie i nerwy tez odbieraja wielkie wow. Mysle ze troche pozniej, na swoim, wsrod kopniakow dzidzi mnie dopadnie. Tzn mam nadzieje

tez tak sie łudziłam , no ja juz swoja nadzieje od kopniakow stracilam...kolezanka mnie uswiadomila ze skoro mam lozysko na przedniej str.macicy-zatem łozysko bedzie stanowilo buffor przed kopniakami w brzuch...

no przeczyałam Was od deski do deski tzn.od str na kt bylam ostatnio...

usg prenatalne za nami- w pon a w sr dostalam wyniki papa z krwi.w pon geba mi sie smiala bo z miny pani dr. widac bylo ze zdziwiona ze takie ładne wartosci moja dzidzia jej pokazala ;-)

po wynikach z krwi wartosci tego ryzyka skorygowanego podniosły sie i koniec koncow jest brak wskazan co do amnio...

po przepuklinie pepkowej czy jak tam to sie zwie ani sladu - wszystko ladnie wyglada

jedynie co mnie martwi to ocena lozyska-lozysko z wakuolami, troszke poczytalam w necie i mi wychodzi ze sie moze za szybko zwapniec co oznacza ze porod bedzie szybciej nie terminy przewiduja

a i co ciekawe bylam w 12tyg 2dniu a wg usg 13 + 3 dni (wg wydruku a 13tyg i 4dni(GA) wg tego co na zdjeciu z usg- jakis nonsens bo bo i jak ?!?
dzidzia duza bo 7,42cm wiec jak patrze pod opisy pod waszymi suwaczkami to mam wrazenie ze mam monstrum w brzuchu...(14 tydz i na suwaczku ma 7,5cm) ale chyba co zrodlo to dlugosc ...
a oto moje cudo
20140715_092318.jpg
plci nie widac bylo
taki rzut z gory co najwyzej ale "ptaszkek" nie wyleciał ;-))) z aparatu...
wygladalo na to ze spi bo byl spokojny tylko jak pani dr włączyła 3d to sie raczkami zasłaniał...

wczoraj dostałam od kolezanki pierwsze ciuszki
bardzo mily gest ;-))

przepraszam ze tak malo pisze ,ale chyba lepiej mi idzie czytanie

teraz wizyte mam jakos kolo 4sierpnia u mojej gin

pozdrawiam i gratuluje maluchow

Załączniki

• 20140715_092318.jpg
    20140715_092318.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Hexanka super bobas. Moze mialam nieregularne cykle i dlatego taka rozbieznosc wieku ciazy? Chyba wstydliwy bobas skoro sie zaslanial ;-)
trudno powiedziec czy byly reg czy nie
w styczniu odstawilam tabletki i rozpoczelismy starania odleglosci miedzy cyklami 20,21,23,25 wiec myslam ze dojdziemy do 28 i bede wyliczac plodne a tu niespodzianka "zaskoczylam" bez wyliczania
na moje mi wychodzi ze zaszalelismy 3maja ( tzn wczesniej tez w oczy tylko nie patrzylismy ;-))) ale jak stralam sie z mezem o dziecko to zrobili mi badania kiedy jajcuje i wyszlo ze przy cylku bodajże 26dniowym miedzy 15 a 19dniem cylku,wiec...a wlasnie 3 maja byl 15dz cyklu,zwlaszcza ze tak wygladalo z obserwacji sluzu...koniec koncow czy to byl maj czy jeszcze poswiateczne jajo w kwietniu to nie wazne - najwazniejsze ze jest BIEDRONECZKA i tyle .
marzy mi sie corka ,mojemu tysz
ale smiejemy sie ze za 20 lat sama sobie wybierze kim chce byc...
ja mowie do moje mamy ze moze byc i 3 plec

ale mi to pisanie ladnie wyszlo ;-)))

Hexanka gratuluje udanej wizyty :happy2:
Co do dat porodu to może czytałaś u mnie jest aż 11-12 dni różnicy, gin się upiera ,że cc w grudniu i według usg jutro kończe 16 tydzień i chyba przyspiesze sobie ten suwaczek po następnej wizycie,bo licze teraz podwójnie :-p a co do zapłodnienia to podejrzewam,że u mnie było to w 10 dc,czyli 17 kwietnia (ból owulacyjny był) ale powtarzaliśmy jeszcze przytulanki przez całą Wielkanoc :tak:a mój maluch w 11 i 5 miał 6,5 cm i wyszło 13 i 2

Hexanka super wieści ;)
Wymiarami się tak nie przejmuj, u mnie z każdym usg coraz wcześniejszy termin :-D Sprawdź sobie w necie jakiś kalkulator CRL i zauważ, że jest tam zawsze odchylenie +/- 7 dni, bo po 1 błąd pomiaru, a po 2 z każdym dniem dzieciaczki rosną coraz bardziej własnym tempem ;-)

reklama
Do góry