reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

a ja sie ucieszylam, ze u nas w szpitalu umawiasz sie z polozna przed terminem na spotkanie. potem jak jest akcja to jest na tel 24 godz i mowi kiedy co robic ( dla mnie panikary cud miód) Jest z toba przy porodzie, a najlepsze jest to ,że nie za taka opieke nie trezba nie wiadomo komu dawac w lape, tylko jest w szpitalu fundacja i oficjalny cennik, a panie maja oficjalna premie. To mi sie podoba, jak chcesz mozesz wykupic sobie sale poporodowa 1 z lazienka ( 100zl/dobe- najtanszy hotel w miesicie)i jesli chcesz to opieke poloznej tez.
Nie chodzi o to, ze chce z wszystkeigo korzystac, ale takie dawanie lapówek, pytanie sie komu , kiedy jest niefajne.
Powinien byc cennik wszystkiego- jesli trzeba znieczulen, CC, no ale po co zarabiac szpitalom, jak moga bezposednio lekarze brac pod stolem ...... ale co ja sie denerwuje......

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt:) I trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze :)
Nice-girl - oby wyniki szybko przyszły bo lekarz faktycznie nieźle zakręcony:)

Ja zaraz będę wychodziła do swojego gina na wizytę - proszę trzymajcie kciuki za to aby to jednak nie było rozejście spojenia łonowego - bo wtedy kładę się w szpitalu :(.

a ja sie ucieszylam, ze u nas w szpitalu umawiasz sie z polozna przed terminem na spotkanie. potem jak jest akcja to jest na tel 24 godz i mowi kiedy co robic ( dla mnie panikary cud miód) Jest z toba przy porodzie, a najlepsze jest to ,że nie za taka opieke nie trezba nie wiadomo komu dawac w lape, tylko jest w szpitalu fundacja i oficjalny cennik, a panie maja oficjalna premie. To mi sie podoba, jak chcesz mozesz wykupic sobie sale poporodowa 1 z lazienka ( 100zl/dobe- najtanszy hotel w miesicie)i jesli chcesz to opieke poloznej tez.
Nie chodzi o to, ze chce z wszystkeigo korzystac, ale takie dawanie lapówek, pytanie sie komu , kiedy jest niefajne.
Powinien byc cennik wszystkiego- jesli trzeba znieczulen, CC, no ale po co zarabiac szpitalom, jak moga bezposednio lekarze brac pod stolem ...... ale co ja sie denerwuje......
a o ktorym szpitalu mowisz??

Kamienskiego. Jak zwykle sa wady i zalety,ale bylam tam i nie ma juz nawet sali ogolnej porodowej, ale 5 pojkedynczych pokoi z lazienkami do rodzenia w standarcie bez doplat, niezaleznie czy porod rodzinny, czy nie.

Gratuluje udanych wizyt :)

A teraz my:
Franek waży 2600 :)
Szyjki ni huhu ni ma - skrócona i zgładzona calutka, a rozwarcie na 1 cm
Generalnie jestem zadowolona, gin mówi że wagowo jest ładnie i bezpiecznie i myśli że tydzień spokojnie tak pochodze i już raczej stopować tego nie będziemy. Leków żadnych nowych nie dostałam czyli tu po staremu. Powiedział tez że skoro chciałabym tak bardzo próbować SN to mogą pomyśleć ale tylko z ZZO, bez na pewno sie nie zgodzą. W przyszłym tygodniu musze porobić badania kardiologiczne - dobrze jakbym zdążyła hehe i zobaczymy :)

juaska,
hm...ja tez mam planowana cesarke. termin porodu mam na 1.10, a cesarke gin juz zaplanowal w grafiku na 28. 09. wowczas mam sie stawic rano w szpitalu z wynikami, jakie mi zlecil i zrobi mi cesarke wlasnie tego dnia. po co lerzec w tym szpitalu wczesniej, troche bez sensu. no i mam byc na czczco.
poki co ,gdyby rozpoczelo sie wczesniej to mam gotowe skierowanie, jade i tez mi robia zabieg od reki. moj gin jest zdania, ze im dluzej dzidzi w brzuszku tym lepiej dla niego. poza tym mowi ze mniejsza umieralnosc dzieci i powiklan.

Lolisza- super i nawet do szpitala cie nie wysylaja :cool2:, a ZZo ma jakis wplyw na serducho przy SN???

Ciekawe jak ja bede jutro wygladac, jajo zniose zanim dotre do tego lekarza

Przylaszczka- to popatrz, a ja w tym syfie na klinikach siedziec bede, ale trudno, jak juz tyle kasy wladowalam w lekarza to sie tego trzymac bede:)

reklama
Ladygab- nie mow tak, pewnie jest masa ludzi zadowolonych, a najwazniejsze - masz tam swojego lekarza- cenne ;))) nie szukamy hotelu, tylko szpital. bo tak to bym wziela sopot z widokiem na plazę :))

Do góry