reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Skurcze po orgazmie a zakaz współżycia

A czym właściwie ryzykuję? Nie mówię, że będę tylko chce zrozumieć.
Może dojść do pęknięcia lub skrętu jajnika, tak? Rozumiem, że same w sobie te skurcze mogą doprowadzić do przedwczesnego porodu, czyli poronienia?
Inne intymności hm.. dla mnie to trochę jak lizanie lizaka przez szybę bez finału 🤣🤣🤣
Jak Ty przetrwasz połóg 😱

reklama
A czym właściwie ryzykuję? Nie mówię, że będę tylko chce zrozumieć.
Może dojść do pęknięcia lub skrętu jajnika, tak? Rozumiem, że same w sobie te skurcze mogą doprowadzić do przedwczesnego porodu, czyli poronienia?
Inne intymności hm.. dla mnie to trochę jak lizanie lizaka przez szybę bez finału 🤣🤣🤣

No generalnie takie pęknięcie/skręt może się skończyć poronieniem, przedwczesnym porodem (bo nie wiadomo czy to będzie w 8 czy 16 tygodniu ciąży) i/lub Twoją śmiercią.

Więc tak zupełnie bez ironii ryzykujesz życiem swoim i płodu

No generalnie takie pęknięcie/skręt może się skończyć poronieniem, przedwczesnym porodem (bo nie wiadomo czy to będzie w 8 czy 16 tygodniu ciąży) i/lub Twoją śmiercią.

Więc tak zupełnie bez ironii ryzykujesz życiem swoim i płodu
rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie. Nie podchodzę do tego infantylnie, po prostu nie dopytałam lekarza, a chciałam wiedzieć, co skąd dlaczego.
A ten skurcz, który miałam po orgazmie był spowodowany torbielą czy to zupełnie dwie inne historie?

rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie. Nie podchodzę do tego infantylnie, po prostu nie dopytałam lekarza, a chciałam wiedzieć, co skąd dlaczego.
A ten skurcz, który miałam po orgazmie był spowodowany torbielą czy to zupełnie dwie inne historie?

Skurcze przy orgazmie zawsze są. Tylko bez ciąży nikomu nie szkodzą

reklama
Do góry