reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

U nas to była chyba taka faza z tym wrzaskiem u lekarzy, długo trwało,ale teraz jest już dobrze. Też zawsze wrzeszczał jak tylko go lekarz chciał dotknąć. Zauważyłam,że jest lepiej jak lekarz nie bada od razu, tylko mały się na początku zaaklimatyzuje i oswoi. No i teraz też zawsze mu tłumaczę, że pójdziemy do doktora i co ten doktor będzie robił, że będzie tak śmiesznie do badał i sprawdzał czy serduszko pika i że mu ząbki obejrzy i mu pokazuje jak ma buzię wtedy otworzyć i ostatnio to sam otwiera buzię i język wystawia.

reklama
Ale to chyba zależy od przychodni u nas to zbaddali ja osłuchowo zmierzyli zważyli zbadali brzuszek gardło i ząbki a co do ciśnienia czy badania krwi czy moczu to u nas nie ma nawet jak Amelka powiedziała że na boso nie bedzie chodzić po gabinetowym gumoleum to lekarz nic czy dobrze nożki stawia tylko zawinęla paluszki i stała a słyszałam o wielu przychodniach ktorzy bardziej szczegułowo badają

My po bilansie waga 14200 i 94cm.Jedno jadro mu ucieka ale to normalne w tym wieku tak powiedział pediatra,ząbki wszystkie i zdrowe.
Pielęgniarka Kamila mierzyła,ważyła i pytała czy umie sam jeść,układać klocki,mówić łączyć wyrazy,czy zgłasza potrzeby fizjologiczne itp a pediatra tylko zbadał kazał mu się przejść na boso po gabinecie,ząbki sprawdził i jądra.Kamil od razu jak wszedł do lekarza mówi do niego "daj lizaka" bo widział ze dzieciaczki wychodzą z lizaczkami:-D
dał mu po zbadaniu:sorry:

Baśka fajnie, ze na bilansie ok. Wzrostu ma tyle samo co mój Filip, tylko ze mój waży równe 15 kg.
A co do jąderka to Filipowi też kiedys wędrowało. Ale moze spróbuj mu sama delikatnie sprowadzic na własciwe miejsce. Ja tak zrobiłam i jest ok.

reklama
ja też po bilansie i Arek ma 98 cm i 14 kg. Jaja zdrowe, bo oglądnął kule. I nic mu nie dolega, poza ciekawością.

Do góry