reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Aniołek współczuję... U mnie na początku jak się bóle zaczęły to podejrzewali rozejście, ale mój gino mnie zbadał i powiedział, że norma jest do 10cm, a ja mam 5,8cm.

reklama
Lolisza cieszę się bardzo, że Franio już taki duży i cholernie Ci zazdroszczę zgładzonej szyjki :) Będziesz niedługo miała synka obok siebie.

Aniołek współczuję bólu, ale dobrze, że niedługo się cierpienia zakończą i też będziesz miała maleństwo obok siebie.

a ja sie ucieszylam, ze u nas w szpitalu umawiasz sie z polozna przed terminem na spotkanie. potem jak jest akcja to jest na tel 24 godz i mowi kiedy co robic ( dla mnie panikary cud miód) Jest z toba przy porodzie, a najlepsze jest to ,że nie za taka opieke nie trezba nie wiadomo komu dawac w lape, tylko jest w szpitalu fundacja i oficjalny cennik, a panie maja oficjalna premie. To mi sie podoba, jak chcesz mozesz wykupic sobie sale poporodowa 1 z lazienka ( 100zl/dobe- najtanszy hotel w miesicie)i jesli chcesz to opieke poloznej tez.
Nie chodzi o to, ze chce z wszystkeigo korzystac, ale takie dawanie lapówek, pytanie sie komu , kiedy jest niefajne.
Powinien byc cennik wszystkiego- jesli trzeba znieczulen, CC, no ale po co zarabiac szpitalom, jak moga bezposednio lekarze brac pod stolem ...... ale co ja sie denerwuje......
o i to mi sie podoba, szkoda ze takiego szpitala w Gdansku nie ma :( ale cuz moze nasze dzieciaki doczekaja standardow

Dzięki dziewczyny :)

Ja już w domu - i szyjka zamknięta trzyma mocno, Zuzia ustawiona główką w dół, nie zważył jej co mnie troszkę zasmuciło :(, ale chwilę sobie na nią popatrzyłam:), wziął ode mnie wymaz na paciorkowca i co najważniejsze Zbadał mnie i pow. że to jest rozejście się spojenia łonowego :(- powiedział że nie wyśle mnie do szpitala bo wszystko jest oki z dzieckiem i wyniki badań (ulżyło mi jak nic) - to dzięki waszym kciukom ;) - ale mam się zgłosić do niego 27 września na wizytę - i wtedy da mi skierowanie do szpitala - mam się z tym zgłosić na drugi dzień czyli 28 września w szpitalu z samego rana i 28 września będe miała CC - przez te bóle. Chciał żebym położyła się na fotelu - a ja nawet nogi podnieść do góry nie mogłam :(.
Aniolek trzeba myslec pozytywnie juz za 12 dni bedziesz miala swoje dzieci w lapkach, najwazniejsze, ze jest z melenstwem wszytko ok i wyniki dobre sa,

o i to mi sie podoba, szkoda ze takiego szpitala w Gdansku nie ma :( ale cuz moze nasze dzieciaki doczekaja standardow

No ja właśnie uciekłam z Gdańska, potem ze Starogardu i już siedzę w Bydgoszczy i się nie ruszam. U nas szpital nr 2 to bajka! Rodziła tam Aniulek84, ja i monimoni też tam chcemy (tam również chodziłyśmy do DARMOWEJ szkoły rodzenia). W naszym szpitalu WSZYSTKO jest bezpłatne, za darmo i zzo na życzenie, 1 położna na 2 rodzące i mega wypas. Patrzcie i podziwiajcie:
szpital.bydgoszcz.pl - Oddział Ginekologiczny

Aniołek współczuje bólu bo sama ostatnio miałam podobny i spanikowana pojechałam do lekarza, naszczęście moja gin uspokoiła mnie że to nie rozejście spojenia ale musze dużo leżeć i się nie przemęczać bo maleństwo mocno główką się pcha :/
Wiem, że napewno wszystko będzie dobrze więc głowa do góry :)
i zazdroszcze że już niedługo będziesz mogła swoje maleństwo przytulić :D

Roxannka a w którym szpitalu Ty będziesz rodzić??
dziewczyny gratuluję udanych wizyt,a Tobie aniolek współczuję bólu, a zazdroszczę zaplanowanego WIELKIEGO DNIA...

Ja równiez przyłączam się do gratulacji z okazji udanych wizyt:-) A swoją drogą zazdroszczę wszystkim mamusiom które będą miały CC i dlatego że dokładnie wiedzą kiedy nastąpi godzina zero:-D Mnie takie czekanie z dnia na dzień, z godziny na godzinę wykańcza.

reklama
No ja właśnie uciekłam z Gdańska, potem ze Starogardu i już siedzę w Bydgoszczy i się nie ruszam. U nas szpital nr 2 to bajka! Rodziła tam Aniulek84, ja i monimoni też tam chcemy (tam również chodziłyśmy do DARMOWEJ szkoły rodzenia). W naszym szpitalu WSZYSTKO jest bezpłatne, za darmo i zzo na życzenie, 1 położna na 2 rodzące i mega wypas. Patrzcie i podziwiajcie:
szpital.bydgoszcz.pl - Oddział Ginekologiczny

jaka reklama :D Tak, tak moje drogie patrzcie i podziwiajcie :)

Ja i tak czekam aż Ewa się rozpakuje i jeszcze opowie jak tam w tym naszym szpitalu się rodziło ;)

Do góry