reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

a ja sie ucieszylam, ze u nas w szpitalu umawiasz sie z polozna przed terminem na spotkanie. potem jak jest akcja to jest na tel 24 godz i mowi kiedy co robic ( dla mnie panikary cud miód) Jest z toba przy porodzie, a najlepsze jest to ,że nie za taka opieke nie trezba nie wiadomo komu dawac w lape, tylko jest w szpitalu fundacja i oficjalny cennik, a panie maja oficjalna premie. To mi sie podoba, jak chcesz mozesz wykupic sobie sale poporodowa 1 z lazienka ( 100zl/dobe- najtanszy hotel w miesicie)i jesli chcesz to opieke poloznej tez.
Nie chodzi o to, ze chce z wszystkeigo korzystac, ale takie dawanie lapówek, pytanie sie komu , kiedy jest niefajne.
Powinien byc cennik wszystkiego- jesli trzeba znieczulen, CC, no ale po co zarabiac szpitalom, jak moga bezposednio lekarze brac pod stolem ...... ale co ja sie denerwuje......

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt:) I trzymam kciuki za kolejne dzisiejsze :)
Nice-girl - oby wyniki szybko przyszły bo lekarz faktycznie nieźle zakręcony:)

Ja zaraz będę wychodziła do swojego gina na wizytę - proszę trzymajcie kciuki za to aby to jednak nie było rozejście spojenia łonowego - bo wtedy kładę się w szpitalu :(.

a ja sie ucieszylam, ze u nas w szpitalu umawiasz sie z polozna przed terminem na spotkanie. potem jak jest akcja to jest na tel 24 godz i mowi kiedy co robic ( dla mnie panikary cud miód) Jest z toba przy porodzie, a najlepsze jest to ,że nie za taka opieke nie trezba nie wiadomo komu dawac w lape, tylko jest w szpitalu fundacja i oficjalny cennik, a panie maja oficjalna premie. To mi sie podoba, jak chcesz mozesz wykupic sobie sale poporodowa 1 z lazienka ( 100zl/dobe- najtanszy hotel w miesicie)i jesli chcesz to opieke poloznej tez.
Nie chodzi o to, ze chce z wszystkeigo korzystac, ale takie dawanie lapówek, pytanie sie komu , kiedy jest niefajne.
Powinien byc cennik wszystkiego- jesli trzeba znieczulen, CC, no ale po co zarabiac szpitalom, jak moga bezposednio lekarze brac pod stolem ...... ale co ja sie denerwuje......
a o ktorym szpitalu mowisz??

Kamienskiego. Jak zwykle sa wady i zalety,ale bylam tam i nie ma juz nawet sali ogolnej porodowej, ale 5 pojkedynczych pokoi z lazienkami do rodzenia w standarcie bez doplat, niezaleznie czy porod rodzinny, czy nie.

Gratuluje udanych wizyt :)

A teraz my:
Franek waży 2600 :)
Szyjki ni huhu ni ma - skrócona i zgładzona calutka, a rozwarcie na 1 cm
Generalnie jestem zadowolona, gin mówi że wagowo jest ładnie i bezpiecznie i myśli że tydzień spokojnie tak pochodze i już raczej stopować tego nie będziemy. Leków żadnych nowych nie dostałam czyli tu po staremu. Powiedział tez że skoro chciałabym tak bardzo próbować SN to mogą pomyśleć ale tylko z ZZO, bez na pewno sie nie zgodzą. W przyszłym tygodniu musze porobić badania kardiologiczne - dobrze jakbym zdążyła hehe i zobaczymy :)

juaska,
hm...ja tez mam planowana cesarke. termin porodu mam na 1.10, a cesarke gin juz zaplanowal w grafiku na 28. 09. wowczas mam sie stawic rano w szpitalu z wynikami, jakie mi zlecil i zrobi mi cesarke wlasnie tego dnia. po co lerzec w tym szpitalu wczesniej, troche bez sensu. no i mam byc na czczco.
poki co ,gdyby rozpoczelo sie wczesniej to mam gotowe skierowanie, jade i tez mi robia zabieg od reki. moj gin jest zdania, ze im dluzej dzidzi w brzuszku tym lepiej dla niego. poza tym mowi ze mniejsza umieralnosc dzieci i powiklan.

Lolisza- super i nawet do szpitala cie nie wysylaja :cool2:, a ZZo ma jakis wplyw na serducho przy SN???

Ciekawe jak ja bede jutro wygladac, jajo zniose zanim dotre do tego lekarza

Przylaszczka- to popatrz, a ja w tym syfie na klinikach siedziec bede, ale trudno, jak juz tyle kasy wladowalam w lekarza to sie tego trzymac bede:)

reklama
Ladygab- nie mow tak, pewnie jest masa ludzi zadowolonych, a najwazniejsze - masz tam swojego lekarza- cenne ;))) nie szukamy hotelu, tylko szpital. bo tak to bym wziela sopot z widokiem na plazę :))

Do góry