reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Hej dziewczynki. Gratuluję udanych wizyt. My też wczoraj byliśmy u gina. Poskarżyłam się na częste twardnienia ale podczas badania stwierdził że z szyjką wszystko ok. Uformowana, zamknięta i mocno trzyma. Dla pewności zrobiliśmy szybkie usg i szyjka ma 4,9 cm więc super. Tętno maluszka ok. Podczas usg zobaczyłam kawałek jego główki :-D nie wiem kiedy będzie dokładne usg. Waga do góry oczywiście ale wczoraj miałam spodnie i sweterek więc nie wiem na ile to jest wiarygodne ;-) Wg tego co mam w karcie to już 6,7 kg na plusie :szok: Mam sobie pobrać jeszcze jedno opakowanie luteiny i chyba już skończymy z nią. Na twardnienia nie brać raczej asmagu tylko się położyć na trochę. Pytałam o immunoglobulinę w 28 tyg ale lekarz powiedział że już się od tego odchodzi. Trzeba badać przeciwciała i po porodzie jeśli dziecko będzie miało krew dodatnią to mi dadzą. Do szkoły rodzenia mogę iść. I ogólnie wszystko ok :-)

reklama
Malutka super wieści gratuluję, ja dopiero idę 9 sierpnia i to nie do swojego bo moja ma urlop:(

Byłam wczoraj na wizycie, no i z dzidziolem wszystko dobrze. martwię się tylko jednym, główkę ma na górze... mam nadzieję, że się odwróci. Gin powiedziała, że do 34tyg ma czas ale ja i tak się martwię. Robiła takie szybkie USG żeby tylko tętno posłuchać a ważenie i dokładne pomiary na następnym za miesiąc.

u mnie po wczorajszej wizycie u doktorka wieści takie sobie.
Z anemia troche lepiej wyniki ida powoli w gore, nerki dalej zastoje, ale bez stanu zapalnego.
Natomiast szyjka krótka miękka głowa dziecka napiera podobno bardzo w dół, podczas badania gin mowi lze czuje ze glowka jest bardzo nisko, na usg ktore bedzie za dwa tyg dokladniejsze ogledziny, poki co cordafen 3x2, i lezenie ew maly spacerek. ehhh..... chyba sie przecenialam, malowanie scian sprzatanie itp itd.
mam nadzieje ze dzidzia poczeka jeszcze w brzuszku, a leki pomoga na te twardnienia brzucha. do tego czasem mam bolesne skurcze. a tu jeszcze kawal czasu

Daissy - maluch ma jeszcze czas. U mnie w 24 tyg. też był dupką do dołu, a na USG na koniec 28 tyg. już się obrócił główką w dół i dam sobie rękę uciąć, że zrobił to dosłownie jakieś 2-3 dni przed tym USG bo brzuch mi wtedy chodził niemiłosiernie ;) Więc spokojnie - nie masz się na razie czym martwić :)

StripMyMind - zapomnij o malowaniach, sprzataniach itp. Gazetka/książka w rękę i na kanapie wylegiwać się całe dnie i to bez żadnego gadania! Teraz każdy dzień w brzuszku się dla malucha liczy. Więc bez żadnych wyrzutów sumienia obijaj się równo i pamiętaj - co masz zrobić Ty, może zrobić ktoś inny :)

StripMyMind oszczędzaj się, a na pewno wszystko będzie ok. Wykorzystaj ten czas, który został na wylegiwanie się, bo po porodzie za dużo czasu na to nie będzie.
Daissy tak jak napisała nice-girl jest jeszcze czas, żeby smyk obrócił się głową w dół zwłaszcza, że jesteś w 27 tygodniu.

A ja dziś miałam wizytę i wszystko ok. Potwierdziła się dziewczynka. Waży 1200g. Mam ładne zdjęcie buźki.

E-lona - gratuluje zdrowej córeczki :) Jejku, ale te nasze maluszki rosną. Jest już co dzwigać w brzuszku, ale jaki ten cieżar przyjemny :-)

reklama
Bylam dzisiaj u lekarza, cukrem 140 w ogole kazal mi sie nie przejmowac, wszytsko ladnie wyjasnil, ze do 140 to jest norma, ewidentna cukrzyca jest przy ponad 180, a jakby bylo cos pomiedzy 140 a 180 to by sie zastanawial nad ponownym badaniem, bo jesli w pierwszej ciazy nie bylo cukrzycy to w drugiej zwlaszcza ze sa w tak malym odstepie czasu byc nie powinno- moze byc jesli jest odstep 5 lat.

Szyjka okej, brzusi okej, dzidzia rosnie- ma juz 980g

Do góry