reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
KROMA ładnie :laugh2: wysoki chłopak Ci rośnie. Ale w sumie ma po kim, bo i Ty wysoka i Twój ślubny przecież też. No i brawa za Arkowa wagę.

makuc- ja mało widzę dzieci w Arka wieku, tu u nas na osiedlu jest dużo 2 latków i 3 latków, więc ja nie myślałam, że Arek jest dość wysoki, ale mój M podobne miał gabaryty, teściowa ma jego książeczkę z lat niemowlęcych. Ale Olka mi urosła ma prawie 95cm. A jeszcze nie dawno ją mierzyłam i miała 90cm.

My na razie jeszcze nie zakładamy Przemkowi rajstop, w razie czego jak spacer się przeciąga i robią mu się chłodne nóżki to zakładam ochraniacz na nóżki ten od spacerówki.
Ubieramy go generalnie tak: body z krótkim rękawem, bluzka bawełniana cienka, spodnie i skarpetki (tak chodzi po domu), no i na dwór dodatkowo, butki takie kapciowe na razie (zimowych jeszcze nie testowaliśmy), kurtka (taka pomiędzy wiosenną a zimową), czapka, ewentualnie szalik i rękawiczki jak chłodniej. On nie spaceruje jeszcze sam, więc cały czas w wózku jest.

Z tym ubiorem to też trochę ciężko porównywać, bo jednak w różnych regionach pogoda się bardzo różni, no i też są dzieci które wolą chłodniej i takie które lubią mieć ciepło. Więc to chyba trzeba po prostu wyczuć, czy dziecku jest ok.

Kroma - dużego chłopaka masz :-)

widzicie ja ostatnio oglądałam o dzieciach jak je ubierać i powinnoś się ubierać coś żeby nie podwiewało w nogi, żeby dzieci nie miały problemów z reumatyzmem. Ja jak mam śpiworek to nie daję rajstop, ale jak spacerujemy to daję, bo raz jak nie założyłam to jak wróciłam do domu i mu pieluchę zmieniałam to miał zimne nóżki.

beti, to ja ubieram praktycznie tak samo, tylko że bodziak z krótkim rękawem pod bluzkę/polarek:tak:i wiecie co? czasem mam już dość jak słucham teściówki: "a co wy ją tak cienko ubraliscie?" :cool:wg niej jak dziecko nie jest ubrane syberyjsko, zapakowane w śpiwór I PRZYKRYTE KOCEM do tego to zamarznie :crazy:
wg niej jak dziecko siedzi w wózku to aż tak mu zimno jest:no:i nie przetłumaczysz... o nie:cool:

reklama
Ida ja mam to samo z moją mamą.

Ale mówicie że w Angli dzieci lekko ubrane to co ja widziałam w Chinach to dopiero był szok. Tam jest dużo ludzi i dzieci i aby nie zaśmiecać się pieluchami które są specjalnie bardzodrogie. Generalnie bardzo bogaci ich używają a tacy normalni i biedni nie. W spodniach dzieci mają taką klape zapinana na dwa guziki. Byłam w grudniu i styczniu wiec zima pełną parą. Ja ubrana jak na syberie a tu idzie pan z dzieckiem na barana i co i klapa otwarta i widać całkiem goła dupke dziecka. Takie dzieci codopiero zaczynaja biegać biegają ciągle zotwarymi klapami zwłaszcza w hutongach.

Do góry