reklama
kroma
Fanka BB :)
makuc- ja mało widzę dzieci w Arka wieku, tu u nas na osiedlu jest dużo 2 latków i 3 latków, więc ja nie myślałam, że Arek jest dość wysoki, ale mój M podobne miał gabaryty, teściowa ma jego książeczkę z lat niemowlęcych. Ale Olka mi urosła ma prawie 95cm. A jeszcze nie dawno ją mierzyłam i miała 90cm.
nice-girl
My na razie jeszcze nie zakładamy Przemkowi rajstop, w razie czego jak spacer się przeciąga i robią mu się chłodne nóżki to zakładam ochraniacz na nóżki ten od spacerówki.
Ubieramy go generalnie tak: body z krótkim rękawem, bluzka bawełniana cienka, spodnie i skarpetki (tak chodzi po domu), no i na dwór dodatkowo, butki takie kapciowe na razie (zimowych jeszcze nie testowaliśmy), kurtka (taka pomiędzy wiosenną a zimową), czapka, ewentualnie szalik i rękawiczki jak chłodniej. On nie spaceruje jeszcze sam, więc cały czas w wózku jest.
Z tym ubiorem to też trochę ciężko porównywać, bo jednak w różnych regionach pogoda się bardzo różni, no i też są dzieci które wolą chłodniej i takie które lubią mieć ciepło. Więc to chyba trzeba po prostu wyczuć, czy dziecku jest ok.
Kroma - dużego chłopaka masz :-)
Ubieramy go generalnie tak: body z krótkim rękawem, bluzka bawełniana cienka, spodnie i skarpetki (tak chodzi po domu), no i na dwór dodatkowo, butki takie kapciowe na razie (zimowych jeszcze nie testowaliśmy), kurtka (taka pomiędzy wiosenną a zimową), czapka, ewentualnie szalik i rękawiczki jak chłodniej. On nie spaceruje jeszcze sam, więc cały czas w wózku jest.
Z tym ubiorem to też trochę ciężko porównywać, bo jednak w różnych regionach pogoda się bardzo różni, no i też są dzieci które wolą chłodniej i takie które lubią mieć ciepło. Więc to chyba trzeba po prostu wyczuć, czy dziecku jest ok.
Kroma - dużego chłopaka masz :-)
kroma
widzicie ja ostatnio oglądałam o dzieciach jak je ubierać i powinnoś się ubierać coś żeby nie podwiewało w nogi, żeby dzieci nie miały problemów z reumatyzmem. Ja jak mam śpiworek to nie daję rajstop, ale jak spacerujemy to daję, bo raz jak nie założyłam to jak wróciłam do domu i mu pieluchę zmieniałam to miał zimne nóżki.
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
kroma gratulujemy Artkowi wymiarów :-)
a co do ubioru to u nas rajstopki to podstawa może dlatego że nosimy sukienki hmmmm......
a co do ubioru to u nas rajstopki to podstawa może dlatego że nosimy sukienki hmmmm......
Ida Sierpniowa
beti, to ja ubieram praktycznie tak samo, tylko że bodziak z krótkim rękawem pod bluzkę/polareki wiecie co? czasem mam już dość jak słucham teściówki: "a co wy ją tak cienko ubraliscie?" wg niej jak dziecko nie jest ubrane syberyjsko, zapakowane w śpiwór I PRZYKRYTE KOCEM do tego to zamarznie
wg niej jak dziecko siedzi w wózku to aż tak mu zimno jesti nie przetłumaczysz... o nie
wg niej jak dziecko siedzi w wózku to aż tak mu zimno jesti nie przetłumaczysz... o nie
reklama
dawidowe
Ida ja mam to samo z moją mamą.
Ale mówicie że w Angli dzieci lekko ubrane to co ja widziałam w Chinach to dopiero był szok. Tam jest dużo ludzi i dzieci i aby nie zaśmiecać się pieluchami które są specjalnie bardzodrogie. Generalnie bardzo bogaci ich używają a tacy normalni i biedni nie. W spodniach dzieci mają taką klape zapinana na dwa guziki. Byłam w grudniu i styczniu wiec zima pełną parą. Ja ubrana jak na syberie a tu idzie pan z dzieckiem na barana i co i klapa otwarta i widać całkiem goła dupke dziecka. Takie dzieci codopiero zaczynaja biegać biegają ciągle zotwarymi klapami zwłaszcza w hutongach.
Ale mówicie że w Angli dzieci lekko ubrane to co ja widziałam w Chinach to dopiero był szok. Tam jest dużo ludzi i dzieci i aby nie zaśmiecać się pieluchami które są specjalnie bardzodrogie. Generalnie bardzo bogaci ich używają a tacy normalni i biedni nie. W spodniach dzieci mają taką klape zapinana na dwa guziki. Byłam w grudniu i styczniu wiec zima pełną parą. Ja ubrana jak na syberie a tu idzie pan z dzieckiem na barana i co i klapa otwarta i widać całkiem goła dupke dziecka. Takie dzieci codopiero zaczynaja biegać biegają ciągle zotwarymi klapami zwłaszcza w hutongach.