reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ida- no to bardzo szczegółowo:
-body z długim rękawem
- rajtuzki (cienkie czy grubsze,w sumie obojętnie,jakie akurat ma ubrane)
- bluzeczka bawełniana cienka,jak body
- spodnie(dżinsy,sztruksy,grubsze legginsy)
- buty
-kurtka
- czapka
-szaliczek albo chustka pod szyję

kurtka w zależności od temperatury i "dostępności"(w sensie,która akurat jeszcze czysta:baffled:,bo brudzi sie to moje dziecko okropnie:crazy:).Ale najbardziej lubię ją w takiej dość cienkiej,na cienkim sztucznym misiu a na wierzchu "sztuczny zamsz"- taki materiał,nie wiem,jak sie nazywa- skórka brzoskwini???(akurat kawałek na awatarku widac;))
kombinezon miała raz- jak troche padało
no i kurtka typowo zimowa,taka od kompletu ze spodnaimi ,ale to też ze 2 razy,jak upaćkała tamta cieńszą.
Kocyka nie używam,rekawiczki ma zawsze,ale przeważnie na sznurku wisza,czasem,jak czuję,ze mi chłodno w ręce,to jej zakładam.
Pewnie jak będzie zimniej,to będzie już kombinezon albo komplet zimowy ,jakas bluza grubsza czy sweterek i druga para skarpetek do bucików,ale na razie jest tak ,czyli raczej jesiennie.A że oglądałam prognoze długoterminową i do 13 grudnia ma być podobnie,a nawet cieplej chwilami,to chyba na razie tak zostanie.
Jak cos jeszcze niejasne,to pytaj:tak::***
-

Ostatnia edycja:
reklama
happy ta skórka brzoskwini to chyba zamsz:eek:
no to my chyba zaciepło ubieramy Natalię:
-koszulka krótki rękaw
-bluzeczka bawełniana długi rękaw
- niegruby sweterek albo bluza polarkowa
- rajstopy
- spodnie dzinsy lekko ocieplane
- kurtka z polarkiem, ale nie super ciepła
- no i buty zimowe i rękawiczki
aha i śpiworek do wózka, ale też nie jakiś super ciepły, taki bardziej chroniący przed wiatrem.

ida ja z innej strefy ale odp ze ja Lenkę ubieram podobnie jak happy,
-
body z długim rękawem
-rajstopki normalne nie takie ocieplane bo nie mamy takich
-bluzeczka bawełniana
-czapka
-kurtka
-spodnie do tej pory dresowe z misiem od spodu a teraz kupiłam jej fajne ocieplane w pepco
-buty
-rękawiczki ale nie zawsze chce

kombinezon mieliśmy raz ale to wg mnie zimno było mocno i jej ubrałam ale i tak zawsze się zastanawiam czy aby za lekko jej nie ubrałam.

Ponoc trzeba sprawdzic karczek dziecka- jak ciepły,to dziecku ciepło.a rekawiczek niunia tez nie lubi,ale jak dotkne jej łapek i widze,że zaczynają się chłodne robic,to ubieram.
Elusia no właśnie ja sie nie znam,opisałam jak umiałam;).Ale zamsz w sensie skóra to to nie jest,tylko taki materiał,co go udaje.

happy, dzięki :-)

Co prawda nie ja pytałam, ale ostatnio też mi po głowie takie pytanie chodziło bo nie wiem jak Ptyśka w taką pogode ubierać :zawstydzona/y:
W sumie to u nas wygląda to tak samo, tylko czasem zamiast cienkiej bluzki na bodziaka, zakładamy grubszą bluze. No i kurtka też raczej już grubsza bo z tej jesiennej wyrósł :sorry: Zastanawiałam się tylko czy mu nie za zimno w nóżki tylko w rajstopach i spodniach np. dresowych. Ale jakoś mnie uspokoiłaś ;-) bo my dopiero musimy kupić kombinezon i jakieś cieplejsze spodnie, no i buty też :baffled:

ja jak zwykle dostałam i kombinezon,i kurtke+ spodnie ocieplane,więc mam to z głowy- tylko buty i czapke musieliśmy kupić(jak się okazało,czapki w sumie nie musieliśmy:-p,ale ciesze się,bo jest ładna;-))

happy, no to zazdroszcze, my tylko kurtki dostaliśmy ale za to 3 więc zawsze coś do przodu ;-) ale zakup kombinezona, spodni ocieplanych i butków zimowych nas czeka :confused2:

Roxannka Ty się zastanawiasz czy Patryczkowi nie za zimno w rajstopach i spodniach, a mój do tej pory może ze dwa razy miał założone rajstopy i to w takie dni, kiedy było naprawdę jakoś najchłodniej.
A śpiworka do wózka w ogóle nie mamy.

U nas ubiór taki:
- bodziak z długim rękawkiem
- rajstopy takie jesienne ( te grubsze zimowe jeszcze czekają na zimę)
- bluzeczka bawełniana, jak wiem że jest bardziej zimniej i będziemy dłużej na spacerze to ubieram zamiast tej bluzki jakiś sweterek, bluzę, polarek cienki
- spodnie
- kurtka jesienna
- buty jeszcze jesienne
- czapka jesienna
- apaszka albo taki jakby szaliczek
- rękawiczki ale one i tak są ściągane:eek:

natolin to ja sobie nie wyobrażam puścić Łukasza bez rajstop, co jak co ale ostatnio jak byliśmy na spacerze to ja miałam jeansy na sobie a tak mi zmarzły nogi... uda i pośladki miałam zmarznięte, aż czerwone heh:-)

reklama
nat- jak Pudzianek biega na spacerze,to mu ciepło,ale jak ja biore Amelke do wózka,gdzie siedzi jednak bez ruchu,to wolę ,by miała rajstopy.Nie mówiąc o tym,że zawsze jakos te spodnie tak jej podjadą do góry,że gołymi łydkami by swieciła;-).Wczoraj tez nieudana próba spacerku za raczke była- no,nie da się i koniec- nie chce iśc tam,gdzie ja ,tylko psie kupy na trawie ja interesuja i takie tam,a jak jej nie pozwalam,to kładzie się na ziemi- musiałam szybko po wozek wracac:no::cool:

Do góry