reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

happybeti u nas też podczas spacerów za rączkę Łukasz interesuje się dziwnymi rzeczami. Ostatnio zauważył robaka na ziemi i za chiny ludowe nie chciał się ruszyć dalej, no a jak go wezmę to mi histerię urządza bo on chce robaka eh, także wolę zawsze iść z wózkiem i mieć go pod ręką.
U nas też zawsze te spodnie się popodwijają tak, że jednak rajstopy obowiązkowo bo tak to łydki gołe byłyby:-)

reklama
nat- to jak mu tak pasuje i nie przeszkadza,to pewnie,ze nie ma co na siłę go opatulać:tak:.Ty sama najlepiej widzisz,czy dziecku ciepło,czy nie:tak:.

Roxannka Ty się zastanawiasz czy Patryczkowi nie za zimno w rajstopach i spodniach, a mój do tej pory może ze dwa razy miał założone rajstopy i to w takie dni, kiedy było naprawdę jakoś najchłodniej.
A śpiworka do wózka w ogóle nie mamy.
Alicja na sobie rajstop ani razu nie miała... A choroby na szczęscie trzymają się od niej z daleka ;-)
acha czytałam gdzieś kiedyś, że dzieci mają wyższe ciśnienie krwi i wyższe tętno, więc im jest automatycznie cieplej niż nam i że chodzące szkraby powinno się ubierać warstwę mniej niż nas a nie warstwę więcej.

Ja zazwyczaj jak wychodze,mam na sobie tylko legginsy (w sensie,ze na nogach,a nie w ogóle,hehe:-p:-D),ale ja się ruszam,pcham wózek,to mi jest cieplej,a Amelka siedząc w wózku jednak nie.Ale jak Aliczka fajnie sobie radzi bez rajtuz i nie choruje,to tym lepiej:tak:.

HAPPY ona mi się wścieka jak jej rajstopy nakładam;-) a spodnie podobnie jak NAT ubieramy dłuższe tak, żeby się nie podwijały. Wszystko zależy od dziecka i od tego czy właśnie większość czasu spędza w wózku czy maszerując.

U nas jest troszeczkę inna temp niż w pl tyle ze u nas często pada deszcz taki zimny i wieje ale u nas głównym ubraniem są rajtuzy tym bardziej ze Kubuś niechodzi jeszcze do tej pory rzadko miał kurtkę zimowa może ze dwa razy wieczorem no i dziś bo jest strasznie zimno a tak to ubieram mu body bluzka bawelniana i sweter zapinany na polarku spodnie z reguły dresowe bo najwygodniejsze

My jak jedziemy wózkiem to ma cieplejsze rajtuzy, jak na spacer na nóżkach idziemy to cieniutkie rajstopki są jak ma luźne spodnie. Poza tym body z krótkim, koszulka z długim rękawem , kamizelka bawełniana, na to kurtka raczej jesienna. Czapka polarowa, rękawiczki, które zwykle ściąga, przy wietrze daję jeszcze szalik. Nie wiem, może to za dużo ale jakoś nigdy spocona ze spaceru nie wracała więc chyba jej tak dobrze.

reklama
my mamy rajtuzy ale za to cienkie spodnie dresowe, czasem jakieś Jeansy, i moje też nie chorują.

Byłam dzisiaj na badaniach lekarz mówi że wielki jak na swój wiek, wiem, że nie jest największy bo są większe, ale wśród tych co były na szczepieniu to był wyższy nawet od 16mcznego chłopca. Co do wagi to 10,800 a wzrost jakieś 81 cm.

Do góry