reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ida Michał chyba codziennie się pojawia.
A co do wit. d to nam dr mówiła że do roku podawać, ale ja jej jeszcze podaję.
A ważenie u Nas zwykle w samych body.

Baśka spokojnie, przecież nie każdy organizm dziecka reaguje tak samo na szczepionki.

Ostatnia edycja:
reklama
Ida jak masz jakieś pytanie do Michała to pytaj. on tu zagląda na moją prośbę. ja znajdę post skierowany do niego lub taki w którym moim zdaniem może coś poradzić to go proszę żeby zajrzał na ten czy inny wątek. w tej chwili nie bardzo ma czas na czytanie na bieżąco bo ma w czwartek egzamin bardzo ciężki. niestety zdanie tego egzaminu zależy bardziej od jego szczęścia niż wiedzy.... dlatego mimo mojego ZAKAZU uczenia się pewnie teraz siedzi i dalej czyta to co już dawno umie. także póki co to wpada tu dopiero jak widzę, ze ktoś ma do niego pytanie.

Ida jak dziecko dobrze zniosło pneumo to juz po 2 tygodniach można zaszczepić priorixem, w sumie to niektórzy szczepia na jednej wizycie ale ja przekonana do tego nie jestem. My byliśmy wczoraj na I dawce penumo i z racji tego że odra/swinka/rozyczka opóźniamy to spokojnie najpierw II dawke pneumo damy, ale w poczekalni była znajoma (lekarka) ze swoją córeczką tez na I dawce pneumo i oni robia tak że jak mała ok to przejdzie to po 3 tygodniach dają Priorix i po 6 tygodniach od priorixu II dake pneumo, czyli to będzie 9 tygodni od I dawki pneumo..
A Franek po szczepieniu troche daje w kość, poprzednie przechodziła super wiec miałam nadzieje że i tu, ale sprawdziło sie jednak co mówiła kumpela z punktu szczepien ze na pneumo dzieci tak średnio reagują no i zagorączkował nam 38,6 marudny jak nie wiem co, jedzenie jest bee i ewidentnie rączka boli. No cóż, jakos przetrwać to musi, dostał 125 mg paracetamolu w tyłeczek i poszedł spać.

Lolisza to mnie teraz przestraszyłaś, że dzieci źle na to reagują :-(

a co do witaminy D to u nas nasza dobra lekarka kazała dawać,mimo iż Pudzianek pije w sumie dużo mleka na dobę.
Ale może co dziecko to ma inaczej.

Baska nie przejmuj się, przecież wiele dzieci jest szczepionych i jest OK :-)

Baśka- jak do tej pory żadnych powikłan po szczepieniach nie mieliście,to jest bardzo duża szansa,że i po tym na MMR nic Kamilkowi nie będzie.Tak naprawdę to niewielki odsetek dzieci ma jakieś powikłania,wiekszość znosi szczepienia...hm...znośnie;).Ja po przejściach z Amelka po prostu się boję,że ona jest bardziej podatna ,że u niej problemy by się nasiliły.Pewnie,że lepiej odwlec jak najpóźniej,bo im dziecko starsze,tym organizm lepiej sobie ze świństwem radzi.Nie martw się,obserwuj Kamilka,powinno wszystko być ok.
A na informację ze strony służby zdrowia nie ma co liczyć.Ja się dopytywałam bardzo natarczywie wręcz i dokładnie o możliwe komplikacje poszczepienne przed pierwszym szczepieniem i nic mi nie powiedziano,a co dopiero liczyć,że z własnej i nieprzymuszonej woli coś ci powiedzą.Dlatego tak bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie postawa lekarzy w Z-ciu,o czym Alicja pisała.To naprawdę rzadkość.

dziewuszki ja mam jakoś inne podejście do szczepień, ale Basia nie martw się na zapas, teraz są inne czasy i szczepienia są bardziej bezpieczne.

reklama
No to my przez te zapalenia nie mamy ani pneumo ani odra /ospa różyczka a niunia 14 miesięcy już skończyła. Prawdopodobnie w następny czwartek pojdziemy i wtedy lekarka zdecyduje co lepiej. U nas penumo 250 zł.
A co do wagi to niunia w stroju w body waży 9760 i ma 75 cm.

Do góry