reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

DAWIDOWE robisz mi takiego smaka na visolvit, że szok. Szkoda, że apteki nie mam blisko to bym D. po "zakupy" wysłała ;-)

reklama
a my już po dłuuugo oczekiwanej wizycie u lekarza. Te co czytały na zamkniętym wiedza o co chodzi ;-)

No i trochę się dowiedziałam:

ciemiączko - jeszcze mamy czas. Ważne żeby pilnować, aby dzieć codziennie wit D dostawał i mleko modyfikowane min. 2 razy dziennie. U nas z tym drugim jest duży problem bo Isia odrzuciła mi już nawet kaszki :-( kupie dziś kakao może jej podpasuje na mm, bo już innych pomysłów nie mam :/

szczepienie
- już wszystko wiem, bardzo fajnie mi babeczki wyjaśniły: tu, w Zawierciu było jakieś konsylium (czy cuś) lekarzy i orzeczono, że według badań najlepiej odwlec szczepienie odr/św/róż najdalej jak sie da. Według przeprowadzonych badań największy odsetek autyzmu dziecięcego który pojawił sie po tym szczepieniu jest u dzieci które były szczepione w 13 m.ż.:szok:! wiedziałyście o tym??!!! odsetek "zachorowań" zmniejszał się wraz z wiekiem dzieci. im starsze dziecko tym ryzyko jest mniejsze dlatego w naszej przychodni wszystkie dzieciątka sa objęte tym szczepieniem dopiero jak ukończą rok i 3 miesiące. jeśli chciałabym wcześniej to na moje wyraźne życzenie, ba musiałabym nawet takie oświadczenie podpisać, ze jestem świadoma powikłań bla, bla,bla. tak więc my czekamy, do grudnia przynajmniej :tak:

alicja dziękuję za to bardzo ważną jak dla mnie informację o tym szczepieniu. Widać że na b. fajną przychodnię trafiliście!!
Z ciemiączkiem to i my mamy problemy, jest za duże jeszcze ,ale stosujemy się do zaleceń a więc wit D i mleko.

Alicja- Naprawdę,serce rośnie,jak się czyta,że nie wszyscy ślepo wpatrzeni w kalendarz,tylko obserwują ,co się dzieje:tak:. Super,że macie takich rozsądnych lekarzy w Zawierciu.
I więcej nie napiszę o "zapewnieniach" wszystkich,że ta szczepionka nie ma nic wspólnego z autyzmem,choć ciśnie się sporo pod palce....:baffled:

wiecie, ja nie wiedziałam w ogóle o co chodzi z tym opóźnieniem, byłam nawet zła, myślałam, ze to jakieś niedopatrzenie z ich strony a teraz jest mi głupio, ze w ogóle tak pomyślałam :zawstydzona/y:

Alicja a mówiłam, że nie ma się co spieszyć z tym szczepieniem i żebyś zapytała o co chodzi :-) cieszę się, że się udało wszystko i że zadowolona jesteś :-)
jeśli chodzi o ten autyzm to ja akurat jestem zachowawcza w temacie

U mnie w przychodni tez Babka mi powiedziała, że opóźniamy TO szczepienie, bo akurat z nim nie ma co się śpieszyć.....a ja nadal sie zastanawiam czy szczepić czy nie. W każdym razie w grudniu idziemy na pneumo potem meningo i na wiosnę jak już coś zaszczepić właśnie na TO

reklama
hehe, Aliś, a ja cię właśnie miałam uspokajać, żebyś jednak sie ciemiączkiem nie przejmowała - bo ja też po wizycie u lekarza i usłyszałam to co ty:-D
CHOCIAŻ NIE!!! PRAWIE TO SAMO:confused:
BO: mamy nie podawać wit.D już!!! wystarczy że pije min. 300ml mleka dziennie:baffled:a że kości czaszki ma twarde to niedoborów żadnych nie ma w tej kwestii i widocznie taka jej uroda, że wolno zarasta to ciemiączko. jestem ciekawa co na to nasz michał:confused::confused::confused:

poza tym, zaszczepiliśmy dzisiaj na pneumo, i za 4 tyg. zarejestrowali Misię na Priorix... nie podoba mi się to, ale jakoś kurczę fajna ta lekarka mimo wszystko sie wydaje, bo sama stwierdziła że możnaby zaszczepić jednocześnie 3w1 i pneumo, ale ona tak nie robi bo to za duże obciążenie dla dziecka itd. i powiedziała że po pneumo wystarczyłoby odczekać nawet te 2tyg... i to już całkiem mi się nie spodobało...
1) lekarka wcale się nie upierała żeby najpierw to 3w1 szczepić, stwierdziła że jeśli będę spokojniejsza jak zaszczepimy później to ona nie widzi problemu
2) ale! między 13 a 15 miesiącem mamy to zrobić:nerd: 6 grudnia(akurat w Mikołajki taki prezent chcą jej zrobić:crazy:) będzie kończyła 14m-c... zastanawiam się czy nie zgrać wtedy głupa że ma katar i gorączkę i nie odwlec jeszcze trochę...
3) pytanie do was: między tymi dwiema dawkami pneumo musi być min.2 miesiace odstępu, tak? a ile MAXYMALNIE???????????????

aha, ważymy.........9860!!!!!!!!!!!!!!!! ale nie mierzyliśmy się...

ps. ile płaciliście za dawkę pneumo? u nas 260zł

Do góry