reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
Natolin, Efa a co możecie zaradzić? Ja myślę że wszystko się wyrówna i będzie dobrze. Wzrostu im nie przyśpieszycie a na zapas martwić się nie można. Może ja do tego zbyt luźno podchodzę, tzn. do tych centyli ale czy moja córka będzie niżej czy wyżej to jakie to ma w tej chwili znaczenie. Jeszcze się to zmieni, a dla mnie najważniejsze jest to, że jest zdrowa niezależnie na którym centylu się znajduje. To tylko takie moje skromne zdanie ale rozumiem, że dla Was ma to duże znaczenie więc podpytajcie swoich pediatrów w tym temacie.

Ostatnia edycja:
Cambria pięknie Karol waży i mierzy :-)
Zwykłe mleko już???
U Nas obiad w takich godzinach nawet by nie przeszedł, chyba że drugie danie w weekend.

Tak zwykłe mleko takie jak my pijemy;-)
U nas obiad jest zawsze ok 12-13 h jeden słoiczek a później daję drugi obiadek,po 18 deserek ok 20 mleczko.

Natolin-w PL może nie ma bilansu roczniaka a tu w UK jest i jak mały będzie miał 2 latka to też i tak co rok:tak:

czesc dziewczyny!!pewnie mnie juz nie pamietacie bo nie bywam na forum ale mam taka sytuacje i chce zobaczyc jak jest u Waszych dzieci w podobnym wieku.otóz Natalia 20pazdziernika skonczyla rok.nie chodzi ani nawet nie wstaje na nozki.niedawno(w 11 miesiacu ) zaczela siadac i raczkowac.chodzimy do neurologa do krosna do p. wołejszy i ona twierdzi ze rozwija sie prawidlowo w swoim tempie.jednak moja pediatra tweirdzi co innego.CZY JEST NA FORUM JAKIES DZZIECKO KTORE JESZCZE NAWET NIE WSTAJE NA NOZKI???DODAM ZE NATI URODZILA SIE W 39TC PRZEZ CC ALE BYLA BARDZO MALUTKA 2500G.bardzo was prosze o odp

iwcia nie wiem jak ci to pomoże ale odpowiem ci że chyba rację ma neurolog, maja niunia mimo że za miesiąc kończy roczek, dopiero od niedawna siedzi bez podtrzymywania, jeszcze sama nie siada, i też nie ma sił wstawać, ale u nas nawet pediatra stwierdziła że ma za małą wagę, (na prawie 11miesięcy 6800g) więc tak siebie przekonuję i myślę że i tobie warto dać czas córeczce, niech się rozwija w swoim tempie. aaa, moja też była w 39 urodzona przez cc, a ostatnio chodzi mi po myśli że może termin był źle policzony i tak na prawdę urodziła się przed terminem, bo tym razem np. lekarz mi termin ustalił nie z @ a z usg i kazał tego terminu się trzymać a to 3 tygodnie różnicy

Iwcia- proponuje skonsultowac z jeszcze jedyn neuro, a jak opinie beda zupelnie sprzeczne to jeszcze z trzecim.

My po szczepieniu, tata poszedl z Madzia, podobno byla bardzo grzeczna, troszke poplakala i tyle, ale najbradziej mi ise podoba, to ze wsadzil reke do kubka z kawa pielegniary hehehposlac gdzies chlopa to obory narobi, ze hej:-D
Kolejne szczepienie 8 grudnia

reklama
Efa a kiedy mierzyłaś Olusia? Byłaś na jakiejś wizycie kontrolnej?
Mi się właśnie wydaje, że Pudzianek od 3 miesięcy nie rośnie - albo ja nie umiem go zmierzyć. W przyszłym tygodniu - albo i jutro podejdę, żeby go zmierzyli w przychodni, bo martwię się jakoś :baffled:
Iwcia wg mnie neurolog jest tu bardziej kompetentną osobą, ale ja bym jeszcze się poradziła innego, tak jak radzi ladygab
a Tobie Ladygab życzę by nie było żadnych objawów poszczepiennych u Madzi

Do góry