reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

kasis, dużo zdrówka dla Błażejka!

mamaagusi, dobrze, że po szczepieniu wszystko ok :tak: no a wymiary jak na modelke przystało ;-)

nat, oby kaszelek przeszedł całkowicie i na wizycie wyszło że wszystko już ok :-)

paolcia, dużo zdrówka dla Julci! My dzisiaj skończyliśmy antybiotyk, więc cie rozumiem doskonale :sorry2:

U nas już wszystko ok (odpukać w niemalowane ;-)) Patryk zdrowy, żadnych objawów choroby nie ma :-) Dzisiaj rano poszła ostatnia dawka lekarstw :-)

kania, dzięki że pytałaś :*

Od dawidowe narazie nie mam nowych wieści, jak coś to oczywiście od razu przekaże :tak:

reklama
Dziś byliśmy na bilansie roczniaka,Karolek waży 10 kg i mierzy 78 cm
Dostał zabawki i Pani go obserwowała jak się bawi:tak: cieszyło ją że tak ładnie chodzi i mówi!
Kazała dawać mu już normalne mleko i nie dawać mu jeść w nocy-mleka jak już to tylko wodę:szok:
Obiad mówiła aby podawać mu ok godzi 15-17 aby sporo zjadł przed snem i nie budził się w nocy.
Powiedziała swoje ale ja i tak jeszcze nie będę dawać mu zwykłego mleka.
W nocy nam się już nie budzi i nie woła amu ale jak by chciał jeść to mu zrobię mleczko bo wiem że lubi;-)

Cambria pięknie Karol waży i mierzy :-)
Zwykłe mleko już???
U Nas obiad w takich godzinach nawet by nie przeszedł, chyba że drugie danie w weekend.

bilans u Cambrii przypomniał mi, że chyba padło mi na wzrok, bo ja w książeczce nie widzę miejsca na bilans roczniaka i nic nasza pediatra o takim nie mówiła.
a my byliśmy na kontroli. Jest OK. Mamy przez dwa dni stopniowo odstawiać leki.

Natolin super, że z Piotrusiem jest wszystko ok.
Nasza dr też nam mówiła, że nie ma czegoś takiego ale jak chcemy z tej okazji pomierzyć i poważyć córcię to możemy w każdej chwili przyjść.

reklama
Kania u nas na mierzenie i ważenie to można przyjść niezależnie od dr, bo to u nas oddzielny pokój pielęgniarek. Muszę się tam wybrać jak odstawię leki małemu :-)

Do góry