reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

A to fajnie, że jest taka możliwość w każdej chwili niezależnie od tego czy jest lekarz czy nie. U Nas niestety trzeba się rejestrować. A najbardziej mnie wkurza pielęgniarka, która siedzi na recepcji i pyta w jakim celu wizyta (na dzieciach zdrowych). U Was też tak jest??? Kiedyś nie chciała mi dziecka zarejestrować, bo stwierdziła że pani dr ma za dużo dzieci, i na ważenie, mierzenie i konsultacje proszę przyjść jak Pani będzie miała mniej dzieci zapisanych.

reklama
Kania a to z tym to u nas jest jeszcze gorzej :baffled:
Bo u nas zapisanie się do dzieci zdrowych graniczy z cudem. To są te same zapisy co na szczepienie, więc ja na wizytę teraz czekam 2,5 miesiąca:angry:

Natolin ile??????????????????????
O rany, to my jak mamy szczepienie na dany termin to dzwonię rano i mówię że na szczepienie i w tym samym dniu przyjmuje.

Natolin strasznie dlugo :szok: u nas trzeba z conajmniej tygodniwym wyprzedzeniem.Ale zeby 2,5 miesiaca:szok:
kurde tak sobie czytam wage waszych dzieci to tylko moja taki pulpecik...13 kg:tak::zawstydzona/y:

To,że u nas podobnie,jak u Kani,to wiecie,bo nieraz pisałam.Ale co u Nat się wyprawia,to masakra...może warto się rozejrzeć za inną przychodnią?Może trochę dalej,ale przynajmniej byś mogła iść do lekarza,kiedy chcesz...?

NATOLIN - u mnie w książeczce też nie ma miejsca na bilans roczniaka. No i z ważeniem i mierzeniem tak samo mamy - jest osobny pokój pielęgniarek i tam się wchodzi od ręki, bez zapisów.

A ja się nigdy nie zapisywałam na wizytę do dzieci zdrowych, no poza szczepieniami oczywiście. Tylko jak coś potrzebuje to po prostu idę do przychodni z małym i zawsze mnie przyjmą. A do dzieci chorych to dzwonię rano i zapisuje na ten sam dzień (bo u nas własnie tak są zapisy), a jak zadzwonię i nie ma już numerków to każą po prostu przyjść z dzieckiem i też lekarz przyjmie zawsze dodatkowo. Także nie narzekam na naszą przychodnię :-)

Happybeti my nie mamy samochodu, więc jakaś dalsza przychodnia nie wchodzi w grę, poza tym bardzo cenię naszą pediatrę prowadzącą i ufam jej.
Jak coś potrzebuję na już to się zapisuję do dzieci chorych i tyle. Poza tym u nas jest tak jak pisze nice nawet jak nie jestem zapisana to mogę podejść i zapytać czy mnie lekarz przyjmie dodatkowo (zarówno u dzieci zdrowych jak i chorych) i nasza pani dr nie słyszałam, żeby komuś odmówiła. Tylko ja nie lubię takich sytuacji.

reklama
Efa no od mojego na pewno, bo mój tyle ważył i mierzył w marcu czyli jak miał 5miesięcy.
Ale trzyma się centyla mniejwięcej?
Bo ja mam wrażenie, że ze wzrostowego mój sporo spadł i się martwić zaczynam :-(

Ostatnia edycja:
Do góry