Elusia mi wszysycy lekarze w pracy mówią że jak szczepie odra/swinka/rózyczka to żeby w żadnym wypadku nie zgadzała sie na jakąkolwiek inną szczepionke na tej samej wizycie, co wiecej gadałam z kobitka w naszym punkcie szczepień i ona mówi że jak szczepi odra/świnka/różyczka to nic wiecej nie poda tego samego dnia. Poza tym mówią że zeby zaszczpic przeciwko tym chorobom to przez 2 tygodnie poprzedzajace szczepienie nie powinno sie mieć zastrzeżeń do stanu zdrowia dziecka, wiec coś na łapu capu chcą Was szczepic.
Ze smarowaniem stópek to u nas stary ordynator mówił że pomaga i efekty dużo lepsze, ja zawsze smaruje stópki na noc małemu jak go przewieje albo jak cos mi sie zaczyna wydawac niewyrażny i rano zawsze jest ok. Duzo osób smaruje stópiska i zadowoleni, tylko trzeba skarpetki potem założyć i pod kołderke.
Ze smarowaniem stópek to u nas stary ordynator mówił że pomaga i efekty dużo lepsze, ja zawsze smaruje stópki na noc małemu jak go przewieje albo jak cos mi sie zaczyna wydawac niewyrażny i rano zawsze jest ok. Duzo osób smaruje stópiska i zadowoleni, tylko trzeba skarpetki potem założyć i pod kołderke.