reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Natolin hmmm moja je 2-3 razy mleko plus kaszka i waży 9500, dużo nie dużo po niej tej wagi nie widać bo się dużo rusza, ma niespożytą energię i czasami mam wrażenie że i tak mało zjada. Ja zje mi mniej w dzień to w nocy budzić się będzie a szczerze mówiąc wolę w dzień dać jej jeść niż w nocy, bo w dzień jest w ciągłym ruchu, spala cały czas to jedzenie a w nocy jak je to ma na drugi dzień problemy z kupką, z jedzeniem...

reklama
natolin dla mnie tez od 3 miesiaca karmienie w nocy to czysta abstrakcja. ja nie wiem jak bym kontaktowała jak bym w nocy wstawała na robienie mleka. A kolezanka wstawała co noc i robiła mleko córce do ukonczenia 2 roku zycia :szok:

Zatem reguła jest taka, jedzenie w dzień tyle ile potrzebuje a nocki śpimy :-)
Nie zawsze się sprawdza ale wyjątki od reguły zawsze są...

Kania u nas ta reguła tez sie sprawdza. Tzn mi pediatra powiedział że jak dziecko wn ocy sie budzi na jedzenie tzn ze sie nie najada w dzien i ze to jest ok tak do 3-4 miecha a potem trzeba sie przyjzeć jak dziecko je w ciągu dnia bo może własnie dla niego to za mało i w nocy budzi je głód. Franek od skończonego 3 miesiaca przesypia całe noce a wciagu dnia je naprawde sporo. Teraz ma faze "nie mam czasu na jedzenie matka bo tyle ciekawych rzeczy jest wkoło" ale ogólnie zjada nieźle i w nocy pieknie śpi. Ja bym padła jakbym miała w nocy jedzenie mu robić, albo bym zaczęła gryźć...

To macie szczęście dziewczyny - Przemek je 2 razy w nocy... Masakra. Czasem mu się zdarzy przespać 1 nocne jedzenie (np. dziś) ale to się zdarza bardzo rzadko :-( Jak mu chcę w dzień więcej dać to on po prostu nie zje i tyle, a ostatnio jeszcze przestawił sobie sam karmienia dzienne na co 4h (wcześniej w dzień jadł co 3h) czyli 1 posiłek w dzień mniej je. I żadne oszukiwanie smoczkiem, ani wodą nie wchodzi w grę. Musi być mleczko i już, bo inaczej to cały blok pozna jego gniew... No i oczywiście on jest cały czas butlą karmiony, więc to nie jest kwestia uzależnienia od cycusia.

reklama
moje dziecię też od 4 miesiąca nocki przesypia. Może przez te 6 miesiący zdarzyło się kilka razy, że głodna była ale to może z 5 razy. A kuzynka Zuzki w nocy je co godzinę

Do góry