reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Natolin - no to super. A lekarka rzeczywiście kochana. A ważyłaś i mierzyłaś Pudzianka? Ciekawa jestem jaki z niego już duży chłopiec :-)

reklama
Alicja,wiem,jak się dumna poczułaś,bo ja to samo miałam po ostatniej wizycie u naszego doktorka,kiedy stwierdził "jesteśmy roczniakiem":tak:;-):-).A wielorybica chyba kompleksy miała,jak tak narzekała,że Isia za chuda:-D.
Nat- fajnie,że Wy tez macie mądrą lekarkę,co ma indywidualne podejście do każdego dziecka:tak:.No i ciekawa jestem,czy większa ilośc jedzonka pomoże i Pudzianek znów będzie ładnie spał?

HAPPYBETTI mam nadzieję! dzisiaj po kaszce zbożowej na dobranoc spał do 7 pierwszy raz od dawna, ale niewiadomo czy to tego zasługa.
Faktem jest, że mu ostatnio ograniczyłam jedzenie przez co spadł z centyla, więc kończymy tę dietę. Waży 10,800 i ma 78cm

Nat,no tylko niecały kilogram więcej od Amelki:szok:.Faktycznie,chyba ta dietka dla niego niepotrzebna:tak:- przecież jest "wysoki".A jak zacznie sam biegac,to już w ogóle "zleci" z wagi.Widzisz-po kaszce ładnie spał.Oby to było to:tak:.

no oby! faktycznie przesadziłam z tą "dietą", ale już się poprawiam od dzisiaj i zobaczymy za jakiś miesiąc jak to będzie.

Natolin - moim zdaniem waga wcale nie jest 'pudziankowa' przy takim wzroście. On jest po prostu duży. Przemek podejrzewam, że podobnie teraz waży. PRzejdę się po receptę na mleko niedługo to go wtedy zważę. Co do wzrostu to nie wiem ile ma, ale podejrzewam że mniej mierzy. Także Piotruś to po prostu duży chłopczyk to i ważyć musi odpowiednio :-) Może i ja powinnam dawać na noc jakieś kaszki, tylko że ten mój to na wszystko uczulony. Kiedyś kleik dosypywałam do mleka ale też efektu żadnego nie było. On obecnie ustalił sobie sam nowy grafik jedzenia i jada przez całą dobę co 4h - normalnie jak noworodek!:szok: Mam już tego dość. Obawiam się, że nie będzie mi dane przespać całą noc zanim córeczka przyjdzie na świat...

Natolin nie stosuj żadnych diet na Pudzianku, przy takim wzroście to 10,800 to naprawdę nie jest dużo.
Zacznie chodzić to wówczas waga poleci, albo stanie w miejscu :-)

reklama
nie no przesadziłam oczywiście ze słowem dieta, ale fakt, że przestałam mu dawać kaszki i jedno mleko wyeliminowałam, a teraz trochę przekształciłam schemat, po tym ważeniu

Do góry