reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
ALICJA świetne wieści:) no i brawo dla lekarki. U nas w przychodni to za przeproszeniem takie "cnotki niewy**mki" siedzą i jakos trudno z nimi w powazniejszą rozmowe wejśc a co dopiero fachowa opinie uslyszeć...
NAT czekam na relacje po wizycie w takim razie.

Nat nie mierzyła całości, w tej przychodni mierzy sie "po krzywiznach" dopóki dziecie nie skończy 6 mieś i później dopiero jak samo ładnie stoi. Zmierzyła nam tylko obwód główki i brzuszka ;-)

wiecie jaka to ulga wreszcie usłyszeć od lekarza, że dziecie pięknie sie rozwija a nie tekst: głodzi pani dziecko/ nie no za mała jest :/

Ala wierzę że poczułaś ulgę :-)
Nam żaden lekarz nie powiedział, że Oliwka mało waży bo ona taki klocuszek była
od początku... teraz jak zaczęła raczkować, wstawać więc się poruszać to gdzieś to się zgubiło ale jak leżała to taka okrąglutka była :-)
Natolin czekamy na wieści po wizycie :-)

Alicja - super wieści :-) Oj po takich pochwałach to pewnie dumna jak paw byłaś :-) Nareszcie na normalną lekarkę trafiłaś. Oby tak dalej, a masa wcale nie taka jakoś wybitnie malutka. Mojej koleżanki córeczka jest 5 miesięcy starsza od Przemka a sporo mniej od niego waży (on około 10kg). Nie wiem ile, ale duuużo lżej się ją podnosi i jest okazem zdrowia, a apetyt też jej dopisuje. Zresztą dziewczynki na ogół są drobniejsze.

Alicja super, że natrafiłaś na mądrą babeczkę! :tak: Moja pediatra kiedyś mi powiedziała, że z dziećmi to jak z dorosłymi, jedno dziecko jest drobniutkie, a drugie grubiutkie, dokładnie tak jak to z nami bywa :-D Julka waży 7500 więc niewiele więcej! Nasze królewny to szczypioreczki kochane i tyle! ;-)

reklama
byłam u lekarza, tak jak mówiłam :-) nasza pediatra jest kochana i bardzo dokładna. oglądała go, powiedziała, że wygląda, że będzie duży facet z niego, że pięknie się rozwija i niedługo pewnie będzie chodzić sam (ja nie preferuje prowadzania dziecka, więc jak kiedyś załapie chodzenie to sam) no i wypytała mnie o jego jedzenie i spanie. zaskoczyła mnie, ale powiedziała, że on powinien jeść więcej, bo jest duży i dużo potrzebuje. nasunęła mi myśl, że faktycznie on zaczął wcześniej wstawać po tym jak mu jedną butlę w ciągu dnia zabrałam.
generalnie jestem bardzo zadowolona z wizyty.

Do góry