reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
Ostatnio zamawaiałam 2 emulsje do kąpieli i emulsje do ciała i na tych 3 rzeczach 50 zł do przodu!!! Ceny w aptekach są kosmiczne! A w tej aptece zawsze jest tak tanio! Zresztą widać ile wiary u nich kupuje!

wlasnie widziałam i byłam w szoku:)) zamowiłam krem specjalny i emulsje do kapieli :))) także jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI za link :**** oszczędność nieziemska!

Doczytałam :-)
Makuc dzielną masz córcię :-) pięknie waży tylko o 50 mniej niż moja. UUUU skaza białkowa? hmmm nie sądzę bo z opisów to podbnie jak u Nas na buzi a na ciele może raczej nie pojawiają się, jak już to rzadko. Zakup sobie te emolieny, do kąpieli, do buźki. U Nas po kremiku duża zmiana, plama się pojawia ale juz nie jest taka szorstka. Wyeliminowałam wszystko praktycznie co przy Azs może uczulać a plamka się nadal pojawia, mąż jej ostatnio w ukryciu dał kawałek chlebka, dzień później plama się uwidoczniła, zbieg okoliczności czy co... maść od pana dr jak widać nie działa...
Roxannka super, że uzyskałaś odpowiedzi na nurtujące Cię pytanka :-) że udało się skierowanie na usg wydębnić. To ulewanie może o czymś świadczyć??? trochę zmartwiłam się bo Oliwka też ulewa czasem i to 1-2 h po zjedzeniu...

Ostatnia edycja:
makuc, kania, no właśnie u nas też jest plamka tylko na buzi, dokładnie na policzkach i pomimo diety bezmlecznej nadal się pojawia :-(
My do buzi używamy tylko bepanthen, poradził sobie u nas z odparzeniami i buzie też pięknie natłuszcza :-) Żaden lekarz nam tego nie przepisał, sami na to wpadliśmy, ale jak mówimy o tym to lekarze się z nami zgadzają. Oilatum do kąpieli nam się skończyło i używamy zwykłego płynu nivea, u nas jest ok :tak:

kania,
no właśnie to jest fajne że o to skierowanie nie musiałam prosić, tylko sama lekarka mi je zaproponowała :-) Naszego lekarza z nfz musiałabym namawiać, żeby mi dał :dry: No i te ulewanie mnie martwi, bo czasem prawie wcale nie ulewa a innym razem potrafi co chwila zwracać i to przez dobrych kilka godzin :-( Ale ja jeszcze podejrzewam mm, zobaczymy czy na pepti coś się zmieni. Co nie zmienia faktu że usg brzuszka nie zaszkodzi ;-)

Roxannka warto zrobić, jak pójdę do mojej to też wydębnię jak się da:-) mam nadzieję że Patrykowi przejdzie :-) a ten krem nie jest na odparzenia benpanthen???

kania, on jest i na odparzenia i na sutki przy bolesnym karmieniu :tak: Ma fantastyczną konsystencje i jak dla mnie się sprawdza właśnie na takie zmiany skórne :-)

reklama
Kochane moje a my właśnie wróciłyśmy od lekarza. Wreszcie normalna lekarka :-) w porównaniu do tej mojej wcześniejszej wielorybnicy marudy :/ w ogóle to Wy wiecie że jeśli dzieć chodzi w tym wieku za rączki, stoi sam itp to jest nad wiek rozwinięty? pani doktor bardzo pochwaliła Isie ze tak sobie pięknie radzi bo ta oczywiście musiała sobie spacery urządzac po gabinecie. No i jak sie rozgadała, pani doktor weszła z nią w dyskusje :-D Ważenie - ja serce w gardle - 7500g w ubranku więc wpisała 7250g ale powiedziała że wszystko jest w porządku że mam sie niczym nie przejmować bo waga ładna jak na nią, że proporcjonalna ze sie pięknie rozwija :-) nawet nie wiecie jak mi ulżyło :tak: miała dużo czasu dla nas więc wypytałam sie o różne pierdoły, a ona cierpliwie mi odpowiadała. Wspaniała osoba, jestem bardzo zadowolona :-)

Do góry