reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

nice super wieści.
natolin mam tak samo ,tyle ,ze ja zawsze tak mialam.
ladygab a czy ten pieprzyk jest wystający? Moj starszy syn jak mial kilka miesięcy to zrobil mu sie pieprzyk na wewnętrznej stronie dłoni. Też troche mnie to niepokoiło,ale w koncu kazdy ma pieprzyki.

reklama
Doris- jest plaski malutki o jednorodnym kolorze i ksztalcie, wiem ze kazdy ma pieprzu=yki, ale sadzilam, ze troszke pozniej wychodza

Nice- u nas to samo bylo i teraz na 2 lataka szmer jest lub go nie, zalezy jak sie ulozy:) ale mamy juz wiecej nie przychodzic do kardio:))

Byliśmy dzisiaj w przychodni. U lekarza dowiedziałam się, że moje dziecko jest… okazem zdrowia!!! Tak na poważnie, kaszel nie wiadomo z czego się bierze, bo osłuchowo wszystko dobrze. Może być alergiczny, może krtaniowy (ponoć nie musi przy tym mieć chrypki). W sumie nie wiadomo. Dała nam syropki i kazała traktować młodego jakby nic mu nie było. Przy okazji badania wyszło jedynie, że Wojtek ma afty. Mamy je potraktować fioletem, żeby szybciej zeszły.

Nice super, że z serduszkiem wszystko dobrze.

Wiecie co, sama nie wiem czy powinnam się cieszyć z tego co mi mówiła pediatra. Niby mały jest zdrowy, ale ciągle kaszle (jak na złość w przychodni nie kaszlnął ani razu). Jakoś mam czarną wizję przyczyny tego kaszlu. Od razu doszukuję się jakiegoś zapalenia płuc albo czegoś w tym stylu :-( Mam tylko nadzieję, że po syropkach mu przejdzie i nie będę musiała zbyt intensywnie szukać. No nic, poczekamy kilka dni i, jeżeli nic się nie zmieni, najwyżej znowu pojadę do przychodni

nice wspaniałe wiadomości
aniawa a może to faktycznie kaszel alergicznyl, bo teraz strasznie dużo pyłków lata w powietrzu,

a my po pobieraniu krwi z paluszka - jutro wyniki
dziś byłyśmy u neurologa na kontroli,na szczęście już wszystko dobrze, następna kontrola w listopadzie, jak Natalka będzie już chodzić.
jutro czeka nas jeszcze rehabilitacja, a w środę pediatra !!!;-)
prawie cały tydzień po lekarzach:-)
a od przyszłego wtorku wczasy nad Bałtykiem!!!!!!!!!!!hehe:-D

NICE naprawdę bardzo się cieszę!
ANIAWA skoro lekarz osłuchał i stwierdził, że OK to się ciesz

reklama
Elusia - super, że neurologicznie wszystko ok :-) No i zazdroszczę tych wakacji - wypocznijcie sobie porządnie :-)

Aniawa - u nas też Przemek ciągle pokasłuje, od dawna. Też go na początku osłuchiwali i wszystko mówili że ok. No i mieli rację. Mi się zdaje że on odkasłuje spływającą ślinę, a ślini się strasznie od ząbków. No i do tego ostatnio się zjarzyłam że on umyślnie 'pokasłuje', żeby zwracać na siebie uwagę. I jak się śmieje to czasem tak dziwnie chrząka. No i ma z tego radochę - chyba po prostu ćwiczy sobie wydobywanie tego typu dźwięków. Może Wojtuś też właśnie odkrył, że można tak sobie pokasływać śmiesznie? Dzieci podobno mają taki etap.

Do góry