reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

My bylismy u lekarza we wtorek. Mały waży 9460g :-):szok: Ale nie był zbyt dobrze zważony bo po pierwsze nie mieści się już za bardzo na tą wagę :-D a po drugie strasznie płakał i się wiercił...

I niestety na pleckach, pod kolankami i dziś zauwazyłam że również na rączce ma takie szorstkie plamki z krostkami i lekarka powiedziała że to prawdopodobnie od mleka :baffled: Przepisała maść i kazała obserwować i powiedziała że nie wiadomo czy nie będzie trzeba zmienić mleka :eek: A na Bebilonie jesteśmy od urodzenia i nic się nie działo - dopiero teraz...

A tak poza tym to kazała dawać obiadek zamiast jednego mleka (tak już robimy) i zamiast drugiego dawać kaszkę ale taką bezmleczną i mieszać z wodą :baffled: Teraz się zastanawiam czy napewno ją dobrze zrozumiałam... Bo w sumie chodzi jej o to żeby dostawał jak najmniej mleka w ciągu dnia i stąd ta kaszka bezmleczna. Czytałam że kaszka bezmleczna wymieszana z wodą jest strasznie niedobra - ciekawe czy będzie chciał ją jeść :confused:

reklama
Mila klocuszek z Patryczka :-) myślisz że może dlatego lekarka kazała tą kaszkę bezmleczną na wodzie :confused: ? tylko nawet na nich jest napisane żeby połączyć z mm albo produktem mlekozastępczym... ja kiedyś na próbę zrobiłam i było okropne takie jak woda, prawie bez smaku, bleee... a jak często Patryczek je?

Oj klocuszek klocuszek :-D No właśnie się zastanawiam czy dobrze ją zrozumiałam... Ogólnie jej chodzi o to żeby jak najmniej miał mleka w ciągu dnia. Patryk je teraz 4 x mleko po 180ml + obiadek i deserek (na dobę). Więc myślę że to nie za dużo.

Mila jaka waga:szok:masz co nosić:tak:;-) Fifi je dokładnie tak samo czyli 4x180 ml , do tego duży słoik obiadku i małe owoce albo pół dużego i waży 7700 a jest starszy. Od dziś przechodzimy na 210ml bo chyba ma większy apetyt:tak::-)
My dziś po wizycie, bo nie dał mi spokoju ten katar. Ileż można. Okazuje się że młody osłuchowo czysty, mamy nadal czyścić nosek do tego Nasivin, cevikap (5 kropelek do herbatki dwa razy dziennie), Calcium (1,5mlx3) i nie wiem czemu kazała nam dawać 2 krople wit D hmmmm. A te chrostki to chyba winogrona ze soku. Po podaniu Calcium (dałam mu już wczoraj) większa część zeszła pozostały jedynie na zgięciach nóżek przy pieluszce i pod ramieniem- ale to już na bank potówki.

mila84 myślę, że lekarka kazała podawać kaszkę na wodzie,gdyż jest mniej tucząca,Natalka przez weekend jadła taka właśnie, bo dopadł ja ROTA i musiała mieć dietkę,próbowałam i nie jest najgorsze w smaku,napewno lepsze niż kleik na wodzie:-)

Mila - gratuluję masy - oj masz co dźwigać :-) I po co na siłownię chodzić pakować, skoro wystarczy mieć w domu maluszka :-D No to dochodze do wniosku że ja mam całkiem niezłego żarłoczka, bo on nadal je 6x dziennie - po 180-210 ml zależy jak mu wejdzie. A jak dziś sobie wstał o 5 rano to 7 posiłków zjadł... Ostatnio ważył 7200, 02.03 to było. Pewnie po tatusiu ma szybką przemianę materii.

reklama
Mila waga piękna, ręce po całym dniu pewnie Ci opadają :-)
Może to nie z mleka te krosteczki, zresztą tak jak mówiła Ci lekarka trzeba obserwować.
Moja niestety też wysypana tyle że na buzi :-(
Z czego tym razem nie wiem...
Wasze dzieciaczki to rzadko jedzą w porównaniu do mojej ale może dlatego, że jeszcze cyca - miminum 6x (2-3x butelka) mleka plus obiadek i deserek.

Ostatnia edycja:
Do góry