reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Natus zapytaj ale jak mu wystarczy to co mu dajesz to chyba jest ok mozesz sprobowac troszke mu dac tak aby smaka zlapal;-)napewno nie zaszkodzi.a tak wogole to jak zacznie smigac to kg spadna wic nie ma co sie martwic waga zreszta juz ci pisalam ze on nie jest taki pudzian;-)

reklama
U Nas to ważą za każdym razem, robi to lekarka bo pielęgniarka w tym czasie pije kawę heh, mierzą jak jej powiesz żeby to zrobiła. Choć ostatnio jak byłam prywatnie to lekarz powiedział mi, że dopóki dziecko nie chodzi to nie mierzy się wzrostu.
Kaszki mówili oboje, żeby podawać i wcześniej jej podawałam jak nie chciała jeść mm.
Poza tym kupiłam smoczek do kaszki 4 z Canpola i w ogóle nie chce jej lecieć, chyba, że leń z niej i nie chce się jej ciągnąć. Używa ktoś takiego? czy macie te z aventa? podejdą pod butelkę canpola?

u nas w przychodni wogóle dzieci nie mierzą, bo wychodzą z założenia, że to i tak nie jest miarodajne. Co do kaszek to ja tak jak NAT słyszałam zawsze, że jak dziecię słusznej wagi to lepiej ich nie podawać, żeby dodatkowo nie tuczyć...
u nas też nie mierzą, przynajmniej do 6 miesiąca dopóki dziecko samo nóżek nie prostuje, zeby mu na siłe nie wyciągać, a ten wzrost to i tak póki co taki na oko ;)

a co do kaszek to mimo że synek raczej lżejszej wagi to i tak lekarz uważa że nie ma takiej potrzeby i że ważniejsze są warzywka i owoce. Pewnie za jakiś czas spróbujemy ale narazie skupiamy się na słoiczkach :)

Nasz doktorek tez generalnie antykaszkowy,ale mamy pozwolenie na sinlac,bo ulewała strasznie.No to dostaje na IIśniadanko na wodzie ,pół na pół z owocami.Czasem zamiast sinlacu inna kaszka (ryżowa albo kukurydziana),bo ten sinlac to tuczący jednak jest.Chyba to nie za wiele?Zobaczymy niedługo na wadze:)

A my dziś po szczepieniu :). Mała waży 6950kg wiec podwoiła swoja mase (dopiero) i ma 67,5 cm :)))). Kochana moja znowu oczywisicie zadziałaliśmy z grzechotką i nie płakał mój Miś. Lekarki nią zachwycone, bo ona taka usmiechnięta nie strachliwa, śniada i te szafirowe oczka ehhh. I powiem Wam, ze to tak miło jak ktoś tak pozytywnie o dzieciu moim się wypowiada :) eehh

Sariska super że szczepienie wyszło ok, dzielna Zuzu :-) ! moja zdecydowanie antyzastrzykowa ;-) a co do pochlebstw to ja również uwielbiam jak ktoś mi sie zachwyca dzidzią, dla mnie ona jest najukochańsza pod słońcem, bo moja ;-) a niech ktoś by spróbował powiedzieć coś złego to wrrr.....będzie miał duuuży problem :-D

Sariska super ,że już po szczepieniu jesteście,nas czeka w przyszły piątek :)ciekawe jak Natalka to zniesie?bo jak widzi te kobity w fartuchach ,co się pochylają i mówią coś do niej, to odrazu płacz:-p
My dziś po kontroli u lekarza, bo Natka miała parę dni temu grypę żołądkową,dobrze,że ja zaszczepiliśmy na ROTA bo przeszła to dość łagodnie,trzy dni i wróciła do formy.Przepisała nam maść sterydową LOCOID roztwór na jej buźkę,stosowałyście ją?trochę mam obawę nią smarować....

Ostatnia edycja:
reklama
Sarisa super waga Zuzi, no i oczywiście dzielna niunia :-)))))
Elusia dobrze, że Natalka przeszła łagodnie tą grypę.

Do góry