reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ida, Alicja na pocieszenie powiem, że moja córka przez cały czas była na dole siatki centylowej. Do tej pory jest szczuplutka, ale nic jej nie dolega a jak ma ochotę, lubi coś to potrafi zjeść więcej ode mnie. Taka uroda niektórych i tyle :-)

Dla odmiany ja mam lekką załamkę po dzisiejszej wizycie. Morfologia ostatnio była taka sobie, więc młody przez 6 tygodni brał żelazo. Wczorajsze wyniki okazały się identyczne. Oczywiście niektóre pozycje zmieniły się, ale to co powinno pozostało bez zmian (nawet nie drgnęło). Zero wchłaniania! Znowu mamy 6 tygodni żelaza, do tego kwas foliowy i wit. B6. Boję się co to będzie. Żelazo równa się zaparcie i zniszczone ząbki :-( Do tego doszły szmery nad serduchem, które mogą wynikać z anemii. Może też okazać się, że otwór owalny w serduchu pozostał niezarośnięty., tak jak to było w 3 miesiącu.
Z tego wszystkiego nie zapytałam o gluten. W kwestii tranu moja pediatra jest przeciwna. Kazała poczekać.

reklama
JOLI,Mona cieszą mnie dobre wieści od was:-)
Ida ja się nie będę wymądrzać. Lolisza napisała już wszystko. Zobaczysz,jakie będą wyniki. Ale wierzę,że nie będą złe. A Inka będzie super laska-w sam raz dla Franka;-)

My po szczepieniu. Franek waży 6900. Ile mierzy-nie wiem,bo u nas na razie nie mierzą takich małych dzieciaczków. Generalnie ryk był już na badaniu. Zresztą od rana był nieswój. Dostał szczepionki,wylał morze łez. Jak wróciliśmy do domu(około 16)-tak do wieczora(z małymi przerwami) był ryk. Co z tego,że dałam paracetamol- zero jakiejkolwiek poprawy...

A tak w ogóle,to badanie przebiegło baaaaardzo szybko. Wkurzyłam się,bo miałam kilka pytań-nie zdążyłam. A najbardziej się wściekłam,jak,po zbadaniu ubierałam Franka,to pielęgniara wstała i poszła poprosić kolejną osobę:wściekła/y::wściekła/y:. I tym sposobem zostałam wyproszona:wściekła/y::wściekła/y:. Zapomniałam nawet poprosić o receptę na mleko. Dobrze,że przypomniałam sobie o tym podczas szczepienia-wróciłam i dostałam receptę. Ale już spytać się o nic nie mogłam:wściekła/y::wściekła/y:. Kurdę,jestem zadowolona z tej pediatry,ale dzisiaj mnie wkurzyła....

My wczoraj byliśmy na szczepieniu, poszło szybko i sprawnie. Mały waży 6950g :)
Poza tym musimy iść do ortopedy z paluszkami małego. Bo drugi paluszek zachodzi lekko na trzeci i lekarz chciałby żeby ortopeda to zobaczył, bo według niego nie jest potrzebna żadna operacja i że nie będzie mu to przeszkadzać w chodzeniu,no ale chciałby żeby to specjalista obejrzał. :( Muszę poszukać jakiegoś a potem popytać o terminy i pójść po skierowanie do pediatry.
Chciałam zapytać Cię Loliszo czy wiesz może gdzie jest jakiś dobry ortopeda w Krakowie?

emiliab,Mała mi,gratuluję "słusznej "wagi chłopców.emiliab,jak Franek?Przeszło mu juz po szczepieniu czy nadal marudzi?mam nadzieje,że dzis lepiej...:****

ogromne buziaczki dla Franusia!!!!!!!!!!:*:*::*:*:*:*:*:*:*:*:*
emiś, u mojej pediatry wizyta wygląda podobnie: zanim zdążę po badaniu itp o coś zapytać to pielęgniara biegnie po nastepnego pacjenta:/

Aniawa mam nadzieje ze kolejne wyniki z morfologi juz beda o niebo lepsze! oby teraz po zelazie,kwasie i witaminach sie znacznie poprawilo:)
Emiliab ladnie synus juz wazy i jak dalej jest marudny???czy juz przeszlo??
Mala mi super ze szczepienie tak szybciutko poszlo,wazy tez ladnie:)) i oby ortopeda nie stwierdzil nic powaznego z paluszkiem!

My też już po szczepieniu-powiem wam że ja się wcale nie stresuję idąc na szczepienie bo moje dziecko nie płacze!
No i dziś tez nawet nie pisnęła.Na a z wagą to jest boska uwaga waży 8300 ( waga urodzeniowa 3210)I jest tylko na cycusiu.
także pediatra stwierdziła że kaszek jej nie mam podawać tylko owocki i zupki.Ma rację po co ją zapychać.Aha przez 6 tygodni przybrała 1300 !!

reklama
Joli77 to super waga córeczki!!! I to tylko na Twoim mleku, gratuluje:)

Mnie ostatnio znajoma powiedziała,że to niby źle jeśli dziecko nie zapłacze przy szczepieniu bo to niby oznacza że jest jeszcze u niego nie za bardzo rozwinięty układ nerwowy czy coś takiego. No ale ile w tym prawdy to ja nie wiem.

Do góry