reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
Iduś przytulam raz jeszcze! rozumiem Cię, ale proszę Cię, chociaż tym 3-cim centylem się nie martw!!

ciekawe co z ryba bo też była w szpitalu
Natolin dziękuję, że o mnie pamiętasz. Od tygodnia jesteśmy z Sebusiem w domku, już jest wsio o.k. Trochę mi się dziecko w szpitalu zepsuło i teraz próbuję je naprawiać a, że jestem sama bo M wyjechał do pracy to ciężko mi, do tego jeszcze starszak... Przez rota nie mogłam wprowadzić mu nowych pokarmów do diety i jeszcze do czwartku nie mogę i Sebuś jest cały czas tylko na mm. Niestety po inhalacjach (miał ich ogromną ilość żeby uniknąć antybiotyku) nabawił się grzybka w buzi odpowiedzialnego za pleśniawki i teraz oprócz probiotyku dostaje jeszcze nystatynę.

Mój mały miał żółtaczkę ale potem wyniki morfologi były dobre a po antybiotyku troszkę się osłabił i morfologia spadła i musiał mieć podawane żelazo przez 6 tyg. Morf. się poprawiła i na szczęście utrzymuje się dobra cały czas.

Ida ja nie mam pojęcia co to jest ta miękka potylica ale jeśli to chodzi o krzywicę to nie zaleciła większej dawki wit. D? Pytam tylko bo jestem ciekawa.

A wiecie, że ja jak byłam dzieckiem to bardzo długo miałam szmery nad sercem i EKG to było dla mnie standardowe badanie co miesiąc i stało się dla mnie całkiem oczywiste i nawet jeszcze jako nastolatka miałam robione EKG ale dziwne, że u kardiologa nigdy nie byłam. Teraz się zastanawiam czy nie powinnam czasem jakoś się przebadać.

Ida przytulam i nie martwi się , może po prostu taki typ z tej Michalinki ! Dba o figurę! :)

Lolisza
a jeśli nam kiedyś lekarz powiedział że ciemiączko wolniej zarasta to to coś niepokojącego? jakie mogą być konsekwencje?
My i tak podajemy zwiększoną dawkę wit D bo małemu się stopki trochę pocą.

ryba dobrze, że się odezwałaś i że jesteście w domu, jedzeniem się nie martw, my też jeszcze tylko na mm i też conajmniej do czwartku :-)
jak to nie byłaś u kardiologa?nigdy?to kto Ci dawał te skierowania na ekg?

za szybko albo za wolno zarastajace ciemiaczka powinno zaniepokoic ale tez nie przerwac poniewaz czasem jest to poprostu rodzinne. Moja miała za szybko i przez to robione RTG głowy jak sie urodziła i jakos w grudniu i nie ma nic niepokojacego. Warto pogadac peditra n ten temat i moze zleci to RTG. Trwa szybko, bezpolesnie bo to tak samo jak nasze UDG w ciazy tylko po głowie a przynajmniej jest pewnosc ze to taki urok.

dzięki dziewczynki:*:*:*:*:*
oczywiście, dostaje Vita D, codziennie jedną kapsułkę.(a tak nawiasem mówiąc/pisząc: dlaczego lekarka w tym miejscu zapytała mnie czy jestem wegetarianką? to miałoby jakiś wpływ na kości malucha? z ciekawości, bo nie jestem;)) na temat zwiększenia dawki jeszcze nic nie mówiła, kazała zrobić badania najpierw.
w środę będziemy robili wyniki, bo mąż jutro w pracy, a ja nie mam czym dojechać do laboratorium.
a że Miśka dba o figurę, hmmm, czasem aż jej sie mleczko wylewa tak "dba";) może budowę po mnie odziedziczyła i będzie "lasencja";-)trzyma się jednego centyla, więc to chyba ok. boję się trochę tych eksperymentów ze zwiększaniem dawki wit.D. zobaczymy...
a co do tranu, kazała czekać do skończenia 6m-ca.
z ekspozycją na gluten - do skończenia 5 m-ca.
szukać nowego pediatry, czy dobrze kobita mówi?;)

edit: a ząbków jeszcze ani widu ani słychu;P
a dziecko znowu "moje" i zasnąć nie chce...

ida ja bym się tym centylem tak bardzo nie przejmowala. Moze poprostu bedzie drobniejsza , nie wszystkie dzieci muszą byc tak samo duze. Pewnie będzie laska po mamie ;-) , a czemu boisz sie zwiększyc dawke tej witaminki D? jesli chodzi o ten tran i gluten , to chyba po prostu tak tą lekarke nauczyli i tak radzi pacjentom. Moja pewnie tez tak powie , bo to "niemłoda" pani ;-)

reklama
A to dziwne,co ta Idy pediatra powiedziała,o cyckowych dzieciach i "krzywicy".moja na samym cycku,Devikapu wciąż 1 kropelkę daje,bo ostatnio jak byłysmy u lekarza to ze 3 razy sie upewniłam,czy aby na pewno tylko jedną.to usłyszałam,że wszystko jest ok,ciemiączko dobrze zarasta i nie widzi potrzeby zwiekszania dawki...
Co do wegetarianizmu,to byc może chodziło jej o to,że czasem matki wegetarianki po prostu nie jedzą mięsa,nie zastępując go innymi odpowiednimi produktami i wtedy dziecku może czegos tam brakowac...No,ale Ciebie to przecież nie dotyczy:).

Do góry