reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

natolin daj znać jak z jutrzejszymi wynikami. Ja sama mam poważną anemię. Miałam ostatnio 10 hemoglobinę a dziś pobranie krwi i jeśli znów spadła to nie wiem co mam robić. Jem tabletki tardyferon, odżywiam się porządnie i wsuwam wszystko co ma żelazo ale i tak nie rośnie. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było chociaż ciut lepiej :*

reklama
dzięki!
kurcze, u mnie też z hemoglobiną było kiepsko, ale jak zaczęłam 2 razy dziennie brać tardyferon to się poprawiło i teraz już tylko biofer folic biorę.
dam znać jak się czegoś dowiem, a dzisiejszy dzień to chyba muszę przespać :(

natolin trzymaj się kochana, do jutra musisz się czymś zająć żeby nie myśleć, a po wynikach wszystko się wyjaśni!

monimoni ja też ciągle mam zbyt niski poziom hemoglobiny i również biore tardyferon ale nie poprawia się na tyle żebym mogła odstawić :/ Staram sie tym nie martwić bo zarówno moja gin jak i moja mama mówią że to normalne w ciąży bo dzidziuś z nas wszystko wysysa i póki ma co to nie jest źle ;) Bardziej się martwie tym że od przyjmowania żelaza moje dziecko może mieć później problemy z zębami, ja tak miałam i nie chciałabym żeby przeżywało to samo :(

Ja wyniki odebrałam, wszystko pięknie, pierwszy raz mam hemoglobinę, erytrocyty itp w normie, więc anemii już nie ma. Mocz też ok, znaczy z nerkami chyba nie jest źle, pobolewają przez te zastoje, ale już się przyzwyczaiłam, najważniejsze, że żadnego stanu zapalnego nie ma bakterii itd.
Jutro idę na wizytę do lekarza, ciekawe co mi ciekawego powie. Zamierzam zapytać o współżycie, bo wczoraj na szkole rodzenia położna wręcz zachęcała, a ja się jakoś stresuje, bo myślę, że może czop odszedł, aj a o tym nie wiedziałam i dziecko jakieś bakterie załapie;p Ale jakoś się wstydzę pytać o to lekarza;p
Czekam z niecierpliwością na USG, zmolestuję jutro gina o to, niech sprawdzi jaki duży mój Wojtuś urósł ;p
:confused2:
P.s.
ponawiam pytanie o gbs, do dziewczyn, którym wyszedł dodatni, co wam lekarz mówił, że trzeba wcześniej się w szpitalu pojawić jak zacznie się rodzić? a może któraś jest też jak ja uczulona na penicylinę, co wtedy? Ciekawa jestem co wówczas podają. Może LOLISZA coś podpowie?

ja wyniki mam zrobić dopiero na koniec przyszłego tygodnia, a kto wie czy do tego czasu nie rozpakuję sie:p
strip, ja GBS nie mam, ale ginka mówiła że gdyby to 4 godziny minimum przed "wyjściem" potomka powinno sie zapodać kroplówkę. co z penicyliną nie wiem, a lolisza jest w szpitalu bez neta, więc .... nie bardzo odpisze chyba...

Witajcie od dawna podczytuje wasz wątek bo mam również termin na październik a dokładnie wg OM na 17.10.2010 a wg USG na 21.10.2010,spodziewam się córki.Postanowiłam napisać gdyż stripMYmind denerwuje się GBS- tak więc nie martw się ja też mam to paskudztwo i moja lekarz (b.dobry fachowiec ) uspokoiła mnie że wystarczy podać nam antybiotyk w szpitalu przed porodem najlepiej ok 4 godz przed odejściem wód płodowych , tak wiem nie wiadomo kiedy nam te wody odejdą też mnie to zastanawiało ale lekarz mówiła że nie ma co się stresować na zapas,więc lepiej dmuchac na zimne i jak nam się wydaje że to już to że poród się zaczyna nie ma co czekać i jechać do szpitala, wiem że obawa przed fałszywymi skurczami jest duża ale lepiej chyba pojechać na darmo niż za późno.
Ja również jestem uczulona na penicyliny nie ma co się martwic gdyż są antybiotyki zastępcze dla osób uczulonych również skuteczne. Ja też się naczytałam koszmarnych rzeczy na temat tego paciorkowca, a fakt jest taki że opisują tylko skrajne przypadki, napewno wszystko będzie dobrze i nasze dzieci będą zdrowe i silne. Pozdrawiam Gorąco

reklama
natolin Słonko trzeba wierzyć że będzie dobrze, nie ma co się zamartwiać na zapas. Jutro jeszcze raz badania i może wyniki skoczą do góry. Trzymam kciuki żeby tak było!

StripMYmind gratuluję dobrych wyników!

Do góry