reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

reklama
Dobranocka pewnie już niedługo będziesz miała maluszka przy sobie. :)
Nina trzymaj się. Skoro szybko zdiagnozowali problem to teraz można szybko podjąć leczenie. Mam nadzieję, że to nie będzie coś bardzo poważnego i szybko lekarze uporają się z problemem, a potem będziecie mogli odetchnąć z ulgą.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

U nas bez zmian. Dzisiaj rano pojawiły się dość regularne twardnienia podbrzusza, w sumie to było inne niż te przepowiadające, takie duszące rozpieranie, już były nawet co 5min. Ale zdrzemnęłam się troszkę no i w chwili obecnej są sporadyczne. Na KTG pisały się on e na poziomie 50/60. Lekarz wyraził głęboką nadzieję, że dziś sama się rozkręcę i zacznę rodzić. Och ile ja bym za to dała :)
Sama nie wiem czego mam się spodziewać po tym teście i wywoływaniu...

To krótkie podsumowanie mojej wizyty:) Jestem gotowa do porodu, szyjki brak, niewielkie rozwarcie na opuszek palca. Gin mówi, że jak wytrzymam jeszcze tydzień, dwa to super, a jak nie to też ok; kolejna wizyta umówiona na 4.10, ale w razie czego już życzył powodzenia i wypisał papier do becikowego. Od dzisiaj przez 6 dni globulki dopochwowe oczyszczające, w przyszłym tygodniu ktg i generalnie czekamy:)

Czekam na dobre wieści i od Was!!

Madlein czekamy na akcję :)

SylwiaZG też już końcóweczka :) Dawać znać!

Coś mi się wydaje, że te nasze dzieciaczki bardziej wrześniowe niż październikowe będą ;)

monimoni - dokładnie, z tego wniosek, że większość z nas się jednak we wrześniu rozpakuje :-)
Ja z niecierpliwością czekam na czwartkowe usg. Nawet sobie nie wyobrażacie ile bym dała za informacje podobne do tych, które SylwiaZG usłyszała:)

reklama
W końcu i ja coś napiszę o sobie i maluszku!
Bo to już przecież wszystkie blisko terminu jesteśmy:-))
Ja ostatnią wizytę u położnej mam za tydzień we wtorek i zobaczymy co ona zdecyduje,powinna mi dać skierowanie na usg bo mój mały leży pośladkowo i coś czuję,że się nie obróci a ona nie jest pewna jak leży i mówiła,że raczej da na scan i jak nadal będzie tak leżał to cc prawdopodobnie w 39 tyg zrobią!!

Trzymam za Was wszystkie kciuki i powodzenia na wizytach!!

Do góry