Efa
Fanka BB :)
Efuś tylko nie zrozum mnie źle, bo ja się bardzo cieszę, że jesteś tu z nami :-), ale czemu nie zapisywałaś się do wrześniówek? ;-)
Iduś ja bym teraz na pewno miała stracha przed włożeniem globułki a też czuję, że coś mi się przypałętało - zobaczę we wtorek...
powodzenia na dzisiejszej wizycie mała mi
natolin, bo z 1-go USG (5/6 tc) termin wyszedł 1 października. Mimo że z OM wychodziło 23.09, to naturalnie zapisałam się tutaj.
Ale potem mnie ginka uświadomiła, że najbardziej wiarygodne terminy z USG są z 12-go tygodnia. Wtedy miałam już wrześniowe.
I co, miałam Was zostawić? Za nic w świecie
rykiavik, mój maluch miał w 35tc 1700g (czyli wymiary 30-32 tc), to dopiero był strach! I nagle w 2,5 tygodnia przytył kilogram! A teraz w 39tc miał 3100. Nie martw się aż tak, kochana. Na wszelki wypadek niech Twój lekarz zrobi Ci USG dopplerowskie, z badaniem przepływów (jeśli takiego nie miałaś) - wtedy wiadomo, czy do łożyska dobrze dociera krew, czy tętnice domaciczne nie są przewężone i czy u dzidzi z żyłami w porządku. Ja miałam takie badanie i mimo dobrych przepływów na wszelki wypadek potem miałam łykać Acard. I skończyło się szczęśliwie. U Ciebie też tak będzie :-*
Ostatnia edycja: