reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Efa - To może wyślij męża po jakiś film do wypożyczalni, niech kupi po drodze jakieś słodkości:). Będą świece, fajny film, i coś pysznego do jedzenia:)

Ja tak muszę swojego męża zmolestować :) bo ja także ruszać się nie mogę, a chciałabym się oderwać na chwilę od tych przyziemnych problemów :)

reklama
Mąż całe życie w pracy. Widuję go zwłaszcza, jak śpi ;-). Raczej ostatnio z tej strony na opiekę i poświęcenie czasu mnie i Olkowi na razie nie liczę. Jutro owszem - Tomek w domu, ale czeka nas cotygodniowe sprzątanie podłóg (a dużo ich mamy) i mężusia odsypianie całego tygodnia pracy :-). A ja powolutku pucuję mieszkanko, na szczęście Olkowi wszystko już przygotowałam - teraz to już standard: syndrom wicia gniazda i sprzątanie każdego, najciemniejszego nawet kąta w domu. Mimo że trochę zabija głupie myśli, to panika mnie trzyma nadal. Uch.

Czuję się, jakbym niedługo już miała mieć godzinę zero, no ale gin w środę na wizycie mówił, że jeszcze za tydzień się pewnie spotkamy, a może i za dwa też :-O

O 16:30 mamy USG- proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Oby mój okruszek nie okazał się wielkoludkiem ;) No i żeby z ta lewą nerką było okey!
A później idziemy na kolejną wizytę do szpitala do mojej położnej i pewnie znowu badanie ginekologiczne + ktg. Zobaczymy co tym razem wyjdzie, czy coś ruszyło do przodu.

O 16:30 mamy USG- proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Oby mój okruszek nie okazał się wielkoludkiem ;) No i żeby z ta lewą nerką było okey!
A później idziemy na kolejną wizytę do szpitala do mojej położnej i pewnie znowu badanie ginekologiczne + ktg. Zobaczymy co tym razem wyjdzie, czy coś ruszyło do przodu.
Kciuki zaciśnięte

mała_mi trzymam kciuki również :)

a ja na USG byłam wczoraj i wreszcie dzidźka pokazała wszem i wobec, że jest dziewuchą (bo do tej pory ciągle się tajniaczyła).
Ale martwię się, bo jak do tej pory wszystkie wyniki miała w sam raz jak na swój "wiek", tak teraz nagle wszystkie wymiary są dużo mniejsze niż powinny, a wielkość kości udowej odbiega aż o 2 tygodnie i 2 dni od obecnego wieku maleńkiej! No i Zuzanka waży zaledwie 2.661 g. Do tej pory rozwijała się bdb... Czym to może być spowodowane, dziewczyny?

rykiavik, ja bym obstawiała to "skokowe rośnięcie", ale wiesz, ze najlepiej żeby lolisza się wypowiedziała:D
efa, ja też godzine "P" już po koiściach czuję:/// a panikę taką, że mój M chciał tu wczoraj do was pisać z zapytaniem, co ma ze mną począć - słuchajcie: siedziałam nadrabiając BB i ryczałam śmiejąc się vel śmiałam się rycząc.... to już typowa panika była... a przed zamontowaniem globulki miałam ochotę zwiewać gdzie pieprz rosnie....... i to było przecież zanim przeczytałam słowa loliszki!!!!!!!

Aniołek, kochana, pewnie super mi radzisz, ale ja ani myślę wypady robić... Każda zmiana pozycji po dłuższej chwili to ból podbrzusza, każdy spacerek to kolka. I ten termin... z OM 23 września (dzisiaj mamy 18-go), a ja miałam przed ciążą regularne miesiączki... Potem w 4-tym miesiącu termin z USG 30.09, ale później to już 26.09. Cholipa wie, kiedy mnie licho dorwie :/
Efuś tylko nie zrozum mnie źle, bo ja się bardzo cieszę, że jesteś tu z nami :-), ale czemu nie zapisywałaś się do wrześniówek? ;-)
Iduś ja bym teraz na pewno miała stracha przed włożeniem globułki ;) a też czuję, że coś mi się przypałętało - zobaczę we wtorek...
powodzenia na dzisiejszej wizycie mała mi

Rykiavik jak przepływyw w USG wyszły ok i łozysko też - tzn że nie jest zbyt stare to miejmy nadzieje że to własnie takie wzrastanie skokowe. A gin mówił ze kolejne USG kiedy?

reklama
Do góry