reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ida - no to miałaś jazdę :D No ale dobrze, że ktg ok.
Ja też byłam dziś w szpitalu na pierwszym ktg, ale nie dawali mi żadnego przycisku do naciskania. Ale ruchy malucha było słychać - takie walenie po mikrofonie ;) Tak w ogóle to synek spisał się na medal - myślałam że będzie spać jak zabity,ale on poskakał trochę i nawet czkawkę zaprezentował :D No i ktg jak to Pani określiła - super. Skurczy żadnych nie wykryło :) W tą główką wyczuwalną to mi też we wtorek lekarz mówił przy badaniu. Chodzi o to że już nisko jest i naciska na szyjkę. Jutro idę na USG i ma mi zmierzyć tą szyjkę.

Madlein - super że Cię przenieśli. 4osobowa po tym motłochu to naprawdę luksus :D A może oni tak specjalnie jak ktoś ma dłuzej leżeć to wrzucają najpierw na taką 10 osobową i potem przenoszą na mniejszą i wtedy ludzię są w siódmym niebie :D No bo jakbyś od razu na taką 4-osobową poszła to na pewno byś nie doceniła jak Ci dobrze ;)

reklama
Jestem po wizycie cóż zostały rozwiane moje nadzieje na poród przez CC mała się odwróciła już główką w dół ,żadnych innych przeciwskazań do porodu SN nie ma ,dostałam skierowanie na badanie HBs i hiv ( byłam w szoku ,bo raczej nie jestem w grupie większego ryzyka ;) ) czy któraś z Was się orientuje jakie są koszty tych badań?

Madlein teraz warunki to ty masz komfortowe;-).
Ida no to się dziewczyno nabiegałaś. No właśnie, a co z tą "wyczuwalną" główką????
asiorek jeszcze nie wszystko przesądzone:tak: Mój syn od 36 tc był główką w dół, a ja przenosiłam ciążę o 2 tygodnie i musieli zrobić cc(brak postępu porodu).

emiś, dziewczynki, zabijcie, ale nie wiem o co kaman tak dokładnie z ta główką... tak mi się wydaje, że po prostu chodzi o to, że jest nisko i czuć ją tam gdzie tak bardzo nie chciałam żeby było ją czuć:/ jak zapytałam ginki ile w związku z tą miękką 2centymetrową szyjką jeszcze "pochodzę"...to powiedziała, że jak szyjka zacznie dojrzewać (w sensie, że hormony itd i akcja się zacznie) to kilkanaście godzin( a z hormonami jak z kobietami chyba nie bardzo da się przewidzieć?:D), więc teraz schizuję, że jak młoda będzie tak skakać, to długo już panikować nie będę, bo sobie tunel przyszykuje za szybko i już...;D

asiorek - jak ja robiłam badanie na HIV do wizy to płaciłam coś koło 50 zł. To było jakieś 2,5 roku temu. Robiłam to w wojewódzkiej stacji epidemiologicznej. Nie wiem jak jest z tym badaniem w ciąży. Bo ja robiłam jakby na własne życzenie i to było specjalne zaświadczenie do wizy.

asiorku ja na początku ciąży dostałam wykaz badań które powinnam zrobić (różyczka, hormony tarczycy, morfologia, grupa krwi, hiv, tokso) i za wszystko razem zapłaciłam 80 zł więc ja się to podzieli to raczej nie powinnaś bardzo dużo zapłacić.

He he nie chwal dnia przed zachodem słońca... Okazało się, że tu jest tylko jedno okno, ale go nigdy nie zamykają na noc.
Ja jestem chyba jakaś nienormalna, że mi ciągle zimno:(((

Z wyczuwalna główką dwa mi znane warianty:
- szyjka miękka bardzo i gin czuje łepetynke dokładnie paluchami w kanale rodnym
- czuje główkę tuz nad spojeniem łonowym, czyli dzieć się w kanał wstawia

Poza tymi dwiema mi znanymi opcjami pewnie jest jeszcze milion innych :)

Madlein widze ze luksusy masz w tym szpitalu. Moze niech Ci doniosa jakąś ciepłą piżamę albo dres do spania skoro Ci zimno bo 3 kobity śpiące przy otwartym oknie raczej ciężko będzie przekonac żeby je zamknęły...

Ostatnia edycja:
Madlein współczuję takich warunków. Ja jak leżałam na patologii to byłam w 2 osobowej sali z łazienką. Wszystko nowiuśkie bo dopiero co oddział odnowili. W ogóle na patologii u nas są albo 2 albo 3 osobowe sale, wszystkie z płaskim telewizorem i darmowym pilotem ( w sensie bez żetonów:)). Wiem, że na porodówce mamy same 1 osobowe sale. A te poporodowe 1 lub 2 osobowe. Także luksus. Wszystko oczywiście za darmo.

reklama
Do góry