reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Madlein rewelacja - z taką wagą malucha na tym etapie to ja bym z radości skakała :) Ale mój Franek też nieźle ciagnie do przodu, w niecałe 3 dni przybrał ok 160g i lek też mówił że sporo a cukry mam w normie więc widocznie taki skok wzrostowy. Kolejna wizyta z USG 16 września a to juz będzie 34/35 tc więc liczę na to, że już w okolicach 2500 będzie :)
A dziś ide do kardiologa a tak mi sie nie chce...

reklama
Madlein superową wagę ma już Twój synek! Ciekawe ile mój przytył przez 2 tygodnie. Pewnie będzie miał już ponad 2kg.

Lolisza powodzenia u kardiologa! Oby babcie stojące przed Tobą były wyrozumiałe;-).
To nie możliwe u Krakowskich babć!! :D

A ja znalazłam namiary na tą poradnię gdzie mam się udać i będę próbować dodzwonić się tam a jeśli się nie uda to po weekendzie tam pójdę osobiście.

Ze względu na wagę małego lekarz zaczął się zastanawiać czy on nie jest o miesiąc starszy, bo owszem moja miesiączka z 07.01 była bardzo dziwna i inna niż zwykle, ale pierwsza beta i pierwsze USG, na którym malutki raczył się pokazać obalają to, że może być starszy o miesiąc.
Aż strach pomyśleć ile on będzie ważył jeśli doczekamy do 38-40tyg.
Lekarz też się ucieszył, powiedział że jak ciśnienie nie odpuści i będziemy musieli zrobić cc w 36tyg to będzie rewelacja, bo mały już tyle waży.
Też się cieszę, niech sobie młody rośnie na zdrowie:)

Madlein - gratuluje udanej wizyty. No waga Wiktorka rzeczywiście imponująca :) To mój Maciuś to kurdupelek przy nim (1932g w 33 tyg.) To dobrze że tak się wziął za rośnięcie, to w razie jakbyś miała mieć tą wcześniejszą cesarkę to nie będzie z maluszkiem problemów :)

ok, no to ja po wizycie:-)dopiero teraz piszę bo musiałam odespać;-) następna wizyta za dwa tygodnie, w poniedziałek muszę sie teleportować na następne pobranie krwi, żeby sprawdzic TSH i FT4, bo ginkę zaniepokoiły ostatnie wyniki:szok: znowu stresior będzie...
poza tym "dowcipnie" wszystko w porządku, tętna i ciśnienia też, tylko zelazo mi spadło, a nie brałam witamin tylko dwa tygodnie, jak stwierdziłam, że zrobię małą przerwę i tylko omegi brałam... no ale 12,5 też jeszcze ok:dry:
na temat lisci malin i wiesiołka usłyszałam, że proszę bardzo, ale nie zna żadnych publikacji, które by potwierdzały skuteczność:nerd:
o nadgarstkach usłyszałam, że ona na obrzęki by nie stawiała; mam zrobić ASO i coś tam jeszcze...
no i na następnej wizycie umówimy się na wymaz hasło "paciorkowiec" i będę miała też KTG (czy CTG??? jak to sie pisze???????)
aha, a tym czy Młoda już główką w dół czy nie mam sie nie martwić do 37tc:szok: ja bym chyba wolała żeby się wygodnie posadziła na pupci, co będzie kark nadwerężać:-D efa, kochana, ja normalnie nie wiem jak ty mozesz tak luzacko do tego podchodzić:baffled:

Ida to ja chyba też muszę wspomnieć swojemu o nadgarstkach. Nieraz nocą mam taki ból, że mnie budzi i nie mogę spać przez to.
A to badanie to KTG, badają tętno maluszka i czy masz jakieś skurcze (jeśli tak to na jakim poziomie).

Ja tez po wizycie
Wszytsko gra i spiewa, skurczy nie ma niepokojacych, szyjka okej, glowka dzidzi tez jest okej, bo odskakuje. dzidzia wazy ok 1200g i jest zdrowiutka i na bank dziewczynka. nastepna wizyta 17 wrzesnia u prywatnego a w przyszlym tygodniu wybiore sie do tego lekarza na NFZ a we wtorek musze zrobic badania buu jak mi sie nie chce buu

Gratuluje udanych wizyt!

Ida u mnie się teoria z bólem nadgarstków spowodowanym obrzękiem na szczęście potwierdziła (a obawiałam się juz o swoje stawy...) ASO zrobiłam na własną rękę bo mnie nosiło i wynik ok, potem znajomy lek zrobił mi USG nadgarstków i wyszło faktycznie że jest to zespół cieśni nadgarstka spowodowany zbyt dużym nagromadzeniem płynu w tkankach otaczających nerwy i uciskiem tych napompowanych tkanek na nerw, w lewym nadgarstku dużo bardziej zaawansowane co spowodowane jest prawdopodobnie tym że na lewym boku więcej leżę, śpie itd i dodatkowo uciskając nasilam obrzęk. No i faktycznie lewy dużo bardziej i częściej boli.

Ja gdzieś czytałam o wpływie naparu z liści malin na obkurczanie macicy po porodzie i było to w piśmie medycznym, musze poszukać.

reklama
ja tez juz po wizycie:):): synuś waży 2.5 kg i troszke sie martwie czy nie za duzy bedzie do porodu czy dam rade a tak poza tym wszystko ok tylko mam prowadzic zycie spoczynkowe:):)

Do góry