reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ja chodzę do gin na NFZ i mam badania robione co 2 wizytę(tak samo miałam w poprzedniej ciąży, a wtedy chodziłam prywatnie).

Badanie na toxo robiłam też 2 razy, ale ja mam kota w domu. Chociaż wiem, że zarażenie od kota jest niewielkie(musiałabym gołymi rękoma dotykać odchodów kocich); większe niebezpieczeństwo jest przy niemytych owocach lub niedogotowanym mięsie. Myślę,że teraz też zrobię to badanie, tym bardziej,że na pewno będę miała morfologię.

A co do wizyt, to wybieram się na nią właśnie dzisiaj. Ale będzie to wizyta na pewno bez USG. Nawet badań nie miałam teraz zleconych:tak:. Czyli standard: ważenie, ciśnienie,badanie tętna i badanie na fotelu.

reklama
no ja dzis bylam u lekarza .... wszystko jest ok... maly wazy prawie 2100 kg ...
zastanawiam sie czy nie zrobic sobie jeszcze teraz na koniec badanie powtorne na toxo poniewaz moja dobra znajoma jest w 3 miesiacu i niedawno robila te badania i wyszly jej dodatnie.. mam nadzieje ze nie przeszlo to w zaden sposob na mnie tzn poprzez jej kota ;/
czy wy robilyscie 2 raz te badania moze?
no ja miałam ostatnio robione trzeci raz, jutro odbiorę wynik...

Ja ruchów nie liczę bo pewnie wyszedłby o jeden ruch za mało i już bym miała o czym mysleć. A tak głowa spokojna ( można tak powiedzieć), ważne że przez cały dzień obrywam od małego z mniejszymi bądź większymi przerwami. Zacznę się martwić jak dłuższy czas nie będę czuła nic.
ja to dopiero złapałabym fazę!!! moja dwa dni kopie jakby ziemiankę na zimę szykowała, a potem dwa dni względnej ciszy... ale z tego co kojarzę, to nie tylko ja tak mam:D::D:D:D:D

Mnie mój ginekolog zalecił robienie podstawowych badań (krew i mocz) przed każdą wizytą. I akurat w moim przypadku dobrze, że tak często. Bo w maju przed wizytą wyniki miałam wzorowe a już po 4 tygodnniach mocz wyszedł mi bardzo zły - miałam stan zapalny dróg moczowych i dostałam od razu antybiotyk.
Jeśli chodzi o koszt badań to ja akurat mam takie szczęście, że mam ubezpieczenie zdrowotne płacone przez zakład pracy w prywatnej klinice medycznej i wszystkie badania mam za darmo. Dzisiaj ten wymaz bakteriologiczny to pierwsze badanie, za które musiałam zapłacić.

Wróciłam z 3 usg! Mała wykopyrtnęła się na pupę... Ciekawe, czy się jeszcze obróci, czy cc nas czeka?
Ciąża wg usg odpowiada 28. tygodniowi, mała waży między 1169, a 1230 g. Wg lekarza wszystko ok, tylko ta waga mnie martwi...;-(.

no ja miałam ostatnio robione trzeci raz, jutro odbiorę wynik...

ja to dopiero złapałabym fazę!!! moja dwa dni kopie jakby ziemiankę na zimę szykowała, a potem dwa dni względnej ciszy... ale z tego co kojarzę, to nie tylko ja tak mam:D::D:D:D:D

u mnie tez tak, ale i tak wpadam w panike jak caly dzien cisza... ale moj gin twierdzi, ze to przez twardy brzuch, wole te dni jak kopie...

Powodzenia na wizytach!

Madlein melduj jak tylko bedziesz mogła i nakopie Ci do tyłka za to ze nie zostawiłaś nr w kontaktach, chcesz żeby wszystkie moje ciężko zapuszczone paznokcie zeżarła?!

reklama
Do góry