reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza - kiedy znowu i co nowego słychać?

Ja wróciłam od lekarza. Z ciśnieniem dobrze. Wróciło do normy- chyba widocznie miałam wtedy jakiś gorszy dzień. No a puls 107,ale traktują to jak coś bardzo możliwego w ciąży.
Morfologia ok, nie mam cholestazy ciążowej też, więc te moje swędzenia nie od tego :) Niestety mocz nie za ładnie wyszedł, wykryto mi w nim cukier. Niby krzywa cukrowa okey wyszła,ale lekarka powiedziała że chce mieć pewność i zapewnić mi bezpieczeństwo dlatego dostałam skierowanie do Poradni Metabolicznej a dokładnie z badaniem mnie pod kątem- cukromoczu czy jakoś tak. Dlatego teraz mam pytanie Lolisza do Ciebie,bo skierowano mnie na ul. Kopernika 15 do tej poradni. Może Ty orientujesz się kiedy tam przyjmują, czy kobietom w ciąży nie robią problemów z terminem i jakieś namiary na rejestrację, bo dziś nie miałam siły żeby udać się na Kopernika, bo mi to zupełnie nie po drodze a mąż dziś służbowo poza Krk a ja nie czuję się na siłach na taką wyprawę.

reklama
Ja też już po wizycie.:-) Tak, jak pisałam, ciśnienie-dobre, waga-niecały 1 kg do przodu, tętno dziecka-jak najbardziej odczuwalne, szyjka-bez zastrzeżeń.:-D Teraz wizytę mam 9 września, czyli za 3 tygodnie. Co do moich bóli w podbrzuszu, to zaleciła-mniej chodzić,więcej odpoczywać;-). No i mam zleconą morfologię,mocz i Hbs.

Mala_mi- z tym cukrem w moczu nie fajnie, ale moze jak powtorzysz mocz, to bedzie okej

Agrafa- nie tylko ty masz mala dzidzie, moja 3 tygodnie temu wazyla ok 900g, a jutro sie dowiem ile wazy i tez mam z USG wychodzi ze mam mlodsza ciaze

Lolisza- jest kontakt do Madlein, bodajze na 2/3 stronie, szukalam dzisiaj

A ja jutro po poludniu ide do lekarza, bez badan bo nie chce mi sie robic, jak bede szla za tydz lub 1,5 do tego na NFZ to wtedy zrobie:)

Melduję się po wizycie i ja. Wszystko w porządku. Mała nadal główką w dół. Plecy ma z lewej strony i teraz wiem, że prawy bok raczy kopniakami. Następna wizyta 9.09.

Mala_mi nie mam pojęcia jak jest na klinice metabolicznej, ze studiów paiętam ze ciężarne miały pierwszeństwo więc powinno w miare sprawnie być.

Hej hej jestem jestem! Ja po wizytach zostaję na ogół we Wrocławiu i na ogół wracam w piątki:)
Wizyta nawet udana, jak pisałam w wadze przytyłam w ciągu 3tyg 5kg... Coś strasznego.
Szyjka nie skróciła się 2,5mm ma wciąż. Oprócz tego pomierzone zostało moje dziecię waży 2600gram!!!
To znaczy, że w ciągu tygodnia przytył 600gram. Lekarz pytał czy cukier był ok, bo strasznie urósł, ale cukier był ok.
Także po raz kolejny mój synek pokazuje, że moje nadciśnienie go nie wzrusza.
KTG było ok, teraz już takowe co tydzień nas czeka.
Dzisiaj jakaś dziwna wydzielina mi się teraz zrobiła, mleczna i troszkę więcej niż zwykle, ale to chyba normalne.
A i posiew sprzed tygodnia wyszedł ok.

Byłam też dziś u pulmonologa, oczywiście powiedziała to co internista, po rozwiązaniu RTG klatki piersiowej, bo te nowe badania co się z krwi je robi wstrzymano w ich poradni ze względu na wysokie koszty... Polski NFZ niech żyje.
Jeszcze dostałam fiolkę jakby mi się coś odkrztusiło żeby na posiew przynieść, ale ja nie mam kaszlu na szczęście więc zero szans:)

Ja wizytę mam 25 sierpnia i zobaczymy co z szyjką, mam nadzieję, że się nie skróciła:( bo wtedy to nie byłoby dobrze. Furagin biorę 3 razy dziennie po dwie tabletki i jedną jakąś na noc dowcipną na grzybka co się wyhodował. A robiony miałam posiew moczu:( Niby w moczu i białko i liczne bakterie, a potem bardzo liczne to gin stwierdził, że jest okej, ale jakoś popatrzył pomyślał i przepisał. Dziwny on jest.

Madlein super! Bardzo się cieszę, że wszystko u Was w porządku!
Mały już przekroczył magiczne 2,5kg - super!:-)...musisz być z niego dumna ;-)

reklama
WOW!!!madlein, gratuluję wagi synusia!!!
ja mam nadzieję zdobyć na dzisiejszej wizycie parę informacji od ginki, m.in. na temat tych liści malin i wiesiołka:D:D:D no i żebym nie zapomniała spytać o te nadgarstki (dzisiaj znowu była masakra w nocy:/) i paciorkowca...

Do góry