reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

no to znamy wiecej szczegółów dlaczego mamy się kłaść w szpitalu...
nie uda mi się dziada ominąć! fak szit:p
cukrzyca ciążowa winowajcą..
cukrzyczkowe łożysko szybciej się starzeje w pewnym momencie - wiec obserwacja musi byc...
hemoglobina glikowana - lekko podwyzszona - kolejny powod by obserwowac - a cukry niskie...zagadka.
no i od 38/39 tyg jako Słodka mamuśka codziennie muszę mieć KTG - tak wiec...next powód do leżenia po za domem.

Człowiek sobie myśli: "Aaaaaligancko, wszystko piknie...", a tu nagle sie dowiaduje jaki dziad z tej niby cukrzycy...i ze wskazan przez nią wiele do obserwacji non stop...

aaa...i nieeeeee godzę się na wywolywanie porodu przed 40 tyg. - chyba, ze bedzie jakies zagrozenie ...wtedy oczywiscie tak.

odechciało mi się "przytulanek...", bo matula łazi za mną i gada : " zykać się, bzykać...mamusia Ci dobrze radzi..." - no i jak tu sie zrelaksowac jak wlasna matka tak mi jojczy nad uchem?;o ahahahah...
Chce dobrze-wiem...ale odechciewa sie, bo ciagle w glowie te slowa.hahahahah:-D

jutro wiele spraw do zalatwienia i zaś KTG...dowiemy sie kiedy lądujemy dokladnie w szpitalu...- nadal modlę się o..po weekendzie;] ...inaczej nie zdążę sesji bębenkowej zrobic!;o piżame muszę dokupić...i szampon...o masz.

reklama
Anula - super wieści - to czekamy na Marcelka :-):-):-):-)

Angel - wracaj do kolejki - druga połowa marcówek - my tu ledwo co już kulamy się z Matą,tu 39 tydzień biegnie a Ty byś tak chciała przed nas nie ma tak dobrze :-D:-D:-D:-D a tak serio to super - czekamy :-):-)

Lina a Ty co się swoim klocuszkiem licytujesz :-p

a Kochana co mi zostało????? płakać już się napłakałam to chociaż się policytuje póki mogę i póki się z tego śmieje :-D:-D:-D:-D
Manta - mama Ci dobrze radzi - albo kurczaka z curry sobie strzel jak to dziewczyny polecają :-):-):-):-)

kurczak z curry nie dziala - jedzony całą ciążę, bo lubię:p w formie sałatki....ale to zawsze kurczak z curry...i nic;p

Dziewczyny napiszę grupowo bo trudno bynajmniej mi teraz zapamiętać co i jak, gdzie i kiedy :))) więc cieszę sie bardzo z udanych wizyt, że maluszki już szykują się na przyjście na świat, że są rozwracia, że zaczyna się coś dziać :)) dla grzybków mówimy stanowcze "precz" :p a dla tych co idą lub leżą w szpitalu to wytrwałości i już niedługo będziecie maluszki tulić do siebie ::))) a za jutrzejsze, czwartkowe i piątkowe wizyty (w tym ja w piątek będę mieć ciekawe czy już sie coś zaczyna dziać :)) to trzymam mocno zaciśnięte kciuki :)))

aaa jeszcze zapomniałam za wszystkie zaplanowane porody SN lub CC trzymam kciuki, żeby wszystko się udało tak jak trzeba a poród SN szybko się zakończył :))

Lina :-D :-D :-D
"ledwość kulania nie zależy od tygodnia" moja kochana :-D Bo ja bez pomocy meza nie wstane z obwodem prawie 135!!!
Tam na polozna czekala kobieta co miala w czwartek termin , ogolnie wieksza byla wszedzie odemnie ale brzuch - mniejszy :confused2: Naprawde mam taki balon, ze szok :-(

Lastpetunia kciuki za piatek!
Manta no cholera... nie przeskoczysz no ;))
Szykuj sie jak sie tylko da na wycieczke i cóż.. bedziemy czekac na kazde wiesci :)
Dobrze, ze to koniec a bys miala tam trafic 30 tygodniu i juz zostac :/ Bedzie git ;-)

Manta fajną masz mamę - cos mi się wydaje, że Twój sposób bycia gdzieś tam troche po niej ;-) Nie martw się - przeżyjesz bycie obiektem pod obserwacją - a ile sama się naobserwujesz... Kciuki mocne są i będzie ok.

Manta będzie gites, cały oddział będziesz zabawiałam
No i teraz ja swoja wpadam w paranoję,że to wszystko przez cukrzycę
Mojej nawet nikt nie kontroluje, a lekarka ma ją w nosie :wściekła/y:

Angel a widziałaś mój balonik??????????????????????? jak nie wejdź na pocztę - ja tu ledwo noszę już tą swoją kuleczkę :-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczyny, wpadam tylko sie przywitac i pare niusow ode mnie. Generalnie nie wiele wiem bo lekarz nic nie mowie. Mialam test oxy wyszedl dobrze, lozysko wydolne, wiec jeszcze moglby posiedziec. Podobno skurcze pisaly sie dosc mocno, ale mnie prawie nie bolalo. Przed chwila mialam badanie ginekolgiczne, ale strasznie dlugie i tak pani mi gleboko te paluchy wkladala. Wlozyla tez mi taka rurke i patrzyla na wody. No to tyle. Jak bede wiedziala jakie maja plany wobec mnie dam znac. Trzymajcie sie

reklama
Kasiulka, kurczę no brzmi to co robią na jakiś konkretny cel , dobrze na oxy reagowalas, skurcze sa- dziwne, ze nic Ci nie mowia co planuja i jak ma to wygladac teraz :no: Ale świetnie , ze masz mozliwosc dawac wiesci na bierząco :tak:
TRZYMAJCIE się z Grzesiem cieplutko!!!

Do góry