reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mata-kow mój m też ma Rh-, a ja Rh+, mi powiedziano, że w takiej sytuacji nic się nie robi jak byłam w pierwszej ciąży i teraz nawet niebył tematu. Czy ty masz jakieś specjalne zalecenia?
Patka problem byłby jakby kobieta miała RH- a mężczyzna RH+ :tak: juz nie pamiętam dlaczego własnie tak, ale w necie gdzies pewnie jest to opisane ;-)

Gagucha to będzie mój drugi poród, ale czuje się jak debiutantka, bo pierwszy miałam wywoływany na 2 tyg. przed terminem, więc nie wiem ile córka jeszcze by posiedziała - ale gotowa do wyjścia wtedy jeszcze nie była - z tym, że termin miałam ustalony wg OM, a nie usg, a teraz mam termin tylko z USG ;-) z tym, że przez grzyba, z którym walcze od 7 miesięcy poród raczej będzie przed terminem niż po... gin też przekonany, że jeszcze w lutym urodzę :tak:

No to tak jak u mnie , ja jestem A rh- a mój m A rh+ w 28 tyg dostałam zastrzyk w nozke żeby mój organizm nie starał sie pozbyć malenstwa traktując go jak infekcji, i kilka godzin po porodzie dostanę 2 żeby zabezpieczyć mnie. Najprawdopodobniej mały będzie miał grupę A rh+ tak jak starszy syn. Ale wszystko pod kontrola ;)

reklama
dziewczyny kciuki zacisniete za dzisiejsze wizyty.
u mnie snieg pada jak oszalały i się troszku zaczynam zastanawiać jak ja w razie czego do szpitala dojadę. jak w zeszłym roku tak sypało to nie dość, że cięzko było gdziekolwiek sie ruszyć bo wszystkie drogi były przez tiry zablokowane to jak juz się udało bocznymi to tez jechałam ok 2 h tam w okolice szpitala.

i ja też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, oby same pozytywy wracały:):-)
co do śniegu - my już zapadani - od początku mówiłam - święta bez śniegu a jak będę rodzić to sąsiad mnie traktorem będzie wiózł przez zaspy:-D:errr::oo:

witam się ja po wizycie

szyjka zamknięta,ale skurcze są także wszystko możliwe,oszczędzać się w miarę możliwości aby wytrzymać jeszcze te 2 tygodnie,badania sa w porządku
mały waży już 3720 także malutki nie będzie,serducho mocno bije wszystko ok

następna wizyta za 2 tygodnie już badań żadnych nie zlecała

jopal - hehee ja mam plana rodzic w piątek wieczorem:-D:-D bo po pracy przyjedzie do nas na weekend moja mama, to Tymkiem by się zajęła jak w szpitalu z mężem bym była:-D:-D

Kapitalny plan - tylko ciekawe, co maluch to ;-):-) Czekamy na dobre wieści

miska to Ty już też zaraz w terminie, a mały rzeczywiście już nie taki mały, by nie rzec w sam raz do wyjścia ;-)

reklama
miska to super ze taki duzy zaciskaj nozki bo mnie przegonisz ;-) ja czuje ze amelka bedzie przenoszonym dzieckiem bo na swiat jej sie nie spieszy ;-)

trzymam za wszystkie wizyty kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry