Kemisiak
Fanka BB :)
Patka problem byłby jakby kobieta miała RH- a mężczyzna RH+ juz nie pamiętam dlaczego własnie tak, ale w necie gdzies pewnie jest to opisane ;-)Mata-kow mój m też ma Rh-, a ja Rh+, mi powiedziano, że w takiej sytuacji nic się nie robi jak byłam w pierwszej ciąży i teraz nawet niebył tematu. Czy ty masz jakieś specjalne zalecenia?
Gagucha to będzie mój drugi poród, ale czuje się jak debiutantka, bo pierwszy miałam wywoływany na 2 tyg. przed terminem, więc nie wiem ile córka jeszcze by posiedziała - ale gotowa do wyjścia wtedy jeszcze nie była - z tym, że termin miałam ustalony wg OM, a nie usg, a teraz mam termin tylko z USG ;-) z tym, że przez grzyba, z którym walcze od 7 miesięcy poród raczej będzie przed terminem niż po... gin też przekonany, że jeszcze w lutym urodzę
No to tak jak u mnie , ja jestem A rh- a mój m A rh+ w 28 tyg dostałam zastrzyk w nozke żeby mój organizm nie starał sie pozbyć malenstwa traktując go jak infekcji, i kilka godzin po porodzie dostanę 2 żeby zabezpieczyć mnie. Najprawdopodobniej mały będzie miał grupę A rh+ tak jak starszy syn. Ale wszystko pod kontrola