reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wizyty u lekarza i zdjęcia USG

Mata-kow mój m też ma Rh-, a ja Rh+, mi powiedziano, że w takiej sytuacji nic się nie robi jak byłam w pierwszej ciąży i teraz nawet niebył tematu. Czy ty masz jakieś specjalne zalecenia?

reklama
hehe dobre jesteście z tymi swoimi planami :) Mata, Ivi czy pierwsze Wasze dzieci też się urodziły w tych wcześniejszych tygodniach?

hmm nie wiem czy to "wcześniejszy tydzień", ale Tymek urodził się w 39 tygodniu ;)

taaa, głupio się wyraziłam, miałam oczywiście na myśli poród "przed terminem". Jakby nie było, 39 tydzień jest przed terminem ;-) może i tym razem się uda

Mata-kow mój m też ma Rh-, a ja Rh+, mi powiedziano, że w takiej sytuacji nic się nie robi jak byłam w pierwszej ciąży i teraz nawet niebył tematu. Czy ty masz jakieś specjalne zalecenia?
Patka problem byłby jakby kobieta miała RH- a mężczyzna RH+ :tak: juz nie pamiętam dlaczego własnie tak, ale w necie gdzies pewnie jest to opisane ;-)

Gagucha to będzie mój drugi poród, ale czuje się jak debiutantka, bo pierwszy miałam wywoływany na 2 tyg. przed terminem, więc nie wiem ile córka jeszcze by posiedziała - ale gotowa do wyjścia wtedy jeszcze nie była - z tym, że termin miałam ustalony wg OM, a nie usg, a teraz mam termin tylko z USG ;-) z tym, że przez grzyba, z którym walcze od 7 miesięcy poród raczej będzie przed terminem niż po... gin też przekonany, że jeszcze w lutym urodzę :tak:

ech tak się śmiejecie , ale to nie tak łatwo zaplanować dobry moment :-D . Musiała bym kogoś skombinować do Borysa , a nie bardzo mam kogo :dry:. Mam ciocię ale ona pracuje w innym mieście i szybko nie da rady przyjechać . Dlatego najlepiej jak by się w nocy zaczęło żebym wiedziała i dała cynka cioci ;-) Bo oczywiście poród będzie trwał tylko 3 h :-D:-D:-D

hehe jakie plany macie :) co do dnia porodu :)ja tam bym wolała żeby to nie było na weekendzie bo polezie mi mój ze szczęscia gdzies a tak to w tygodniu nie poszaleje za bardzo hehehe :D Nie no żartuje urodze kiedy mam urodzic i tyle :) jaaaa suwaczek sie przemieszcza w zastaraszającym tempie u mnie :)
U mnie mój 0rh+ a ja Arh- robie badania na konflikt miałam już dwa pewnie jutro zleci 3 ale narazie sie nic nie dzieje :)

mata-pozostaje więc życzyc powodzenia :-) Oby plany się ziściły. z tego co pamiętam (kiedyś o tym pisałaś), Twój pierwszy poród nie należał do łatwych. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.
jopal-zastanawiałam się także nad Chełmżą, duzo dobrego można usłyszeć o tym szpitalu. Ostatecznie zdecydowałam się jednak na Toruń..

reklama
u mnie w rodzinie wszyscy mają zakaz picia hehe, żeby w razie czego więcej kierowców było. No i mamcia moja ustaliła dyżury do Rysia jak mnie weźmie. Wczoraj po 22 mnie obudziła telefonem, jak się czuję i czy rodze, a ja do niej daj mi spokój kobieto i idź spać bo dziś nie Twój dyżur i w śmiech. Na szczęście mamy o tyle dobrze, że cała moja rodzinka w jednej kamienicy mieszka tzn. na różnych piętrach ale w razie czego nawet w nocy ktoś w piżamie do małego zejdzie (moi rodzice, siostra z mężem, i taty siostra). A moi teście też mają do nas jakieś póltora godzinki drogi więc i oni są w odwecie w razie czego. Ja żeby rodzić czekam na komplet badań czyli do jutra bo wtedy odbieram GBS, dzisiaj mocz i morfologia to byłby komplet.

Gagucha
ja chce rodzić siłami natury ale przez to, że miałam cesarke istnieje ryzyko, że może mi sie trafić kolejna to wole zeby mnie Ci sami lekarze kroili w razie W. Maruusia jest z Brodnicy ale nie wiem gdzie ona bedzie rodzić u siebie czy może też w Toruniu.

Ostatnia edycja:
Do góry